Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Dance Valley 2008

Posted by Roy On July - 15 - 2008

Ik ga al vier jaar lang elke zomer naar Mystery Land, maar omdat ik dit jaar naar Leipzig ga lukt Mystery Land niet. Aangezien ik toch mijn zomerfestivalkick moet krijgen dus maar besloten om naar Dance Valley te gaan, dat moet ook een tof feest zijn toch?

Om zaterdag ging om 8u ‘s ochtends de wekker en na wat snoozen kwam ik er om half 9 uit om rustig te douchen en scheren want je moet er toch een beetje goed uit zien. Om half 10 zat ik op de fiets naar het station en om 10u waren we op weg naar Sloterdijk om van daar de bus te pakken. Hoewel het de hele week geregend had was het tot nu toe droog. Pas in de bus begon het te plensen (de term Plens Valley werd voor het eerst sinds 2001 weer eens toepasselijk gebruikt) maar bij het uitstappen was het al weer droog gelukkig. De hele busreis duurde maar 20 minuten, hoe kwam de site dan bij 45? Nou, dat is vrij simpel, je moet namelijk nog bijna een half uur lopen. En dan niet Roy-tempo lopen, maar Hemmo-tempo. Best ver nog!

Het naar binnen gaan ging lekker vlot en na het bestuderen van de plattegrond en time-table besloten we eventjes naar HQ te gaan waar Mark Sherry om 12:30u zou beginnen. HQ is de tent met harde muziekstromingen, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Q-Dance komt HQ niet verder dan hardhouse wat best jammer is. Een uurtje stampen hoort er eigenlijk wel bij. Maar voor nu maakt dat niet uit, Mark Sherry draaide lekker en ik het blijkt dat ik nog steeds kippenvel krijg van Adagio for Strings _O_


Na Mark Sherry tijd voor een kleine eet- en plaspauze op de berg. Ondertussen was het bijna tijd voor Cosmic Gate op de Flashover Recordings-stage (label van Ferry Corsten) en na een beetje een omweg door flink wat blubber kwamen we bij de stage. Cosmic Gate draaide een lekker a State of Trance-achtige set met veel bekende nummers. Helaas begon het wel te regenen nu, balen!

Na Cosmic Gate, we zitten op 16u inmiddels, weer richting HQ gegaan voor Scott Project en Tom Harding. Beide draaiden dus wat harder, maar naar mijn mening niet hard genoeg. Hardhouse is zooooo 2002, ik wil hardstyle! Naja, niets aan te doen, qua sfeer was het wel prima en dat is ook belangrijk. Ook had HQ het voordeel dat het in een tent was en dat zo’n 10 graden warmer was. We konden dus weer een beetje opwarmen.

Om 19u begon op de Flashover-stage onze held Ferry Corsten, gevolgd door Tiesto, dus rond 18:30 waren we daar weer en we zochten een mooi plekje om eventjes te zitten in het gras. De hoge delen waren gelukkig nog vrij droog. Op dit moment was Judge Jules nog aan het draaien en die had alleen maar politie- en alarmsirenes in zijn repertoir en dit was dan ook een echte kutset, wat een takke-herrie! Naja, we kwamen toch voor Ferry die ook een heerlijke set neerzette, beste van de dag tot dan toe. Tot dan toe ja, want Tiesto ging er natuurlijk overheen. Wat een DJ’s, ik ben met recht trots op onze Nederlandse DJ’s! _O_

De back to back set van Ferry en Tiesto hebben we helaas niet gered, rugpijn, kou en moeheid sloegen tijdens de set van Tiesto toe. We worden oud… De terugreis ging gelukkig verder wel zonder problemen, busvervoer was (op de loopafstand na) goed geregeld, Sloterdijk heeft een goede en schone WC-ruimte en de trein kwam ook lekker snel. Uiteindelijk lag ik tegen 1u in m’n bedje en ik heb heeeeerlijk geslapen!

Tot slot nog de plus- en minpunten:
+
Sfeer
Goed gebakken friet
Entree
Flashover-stage


Modder
Geen hardstyle
Gebrekkige aankleding

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.