Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Bejeweled Twist Review

Posted by Roy On January - 7 - 2009

Na mijn eerste twee reviews (Castle Crashers en Feeding Frenzy 2) is het nu tijd voor de derde officiĆ«le Roy-O-Rama review. De game in kwestie is Bejeweled Twist voor de PC, ja, je leest het goed, voor de PC. De aardige PR-dame van PopCap vroeg me namelijk of ik na de Feeding Frenzy review ook interesse had in een reviewcopy voor de nieuwe Bejeweled. Aangezien ik alles aanneem als het maar gratis is (wijze les van m’n pa) en Bejeweled kan zorgen voor extra hits via Google doe ik het met plezier! Lees verder en kijk hoe deze casual game scoort op Roy-O-Rama…

alt text

‘Allemaal figuurtjes’

Voor degene die het concept van Bejeweled nog niet kennen een korte uitleg. Je hebt een groot speelveld waarin verschillende figuurtjes staan. Deze figuurtjes moet je naast elkaar zien te krijgen door ze te wisselen van positie. Heb je er drie of meer naast elkaar liggen dan verdwijnen ze en maken ze plaats voor nieuwe. Het grote verschil met de eerdere Bejeweled games is dat in Twist de figuurtjes niet zijdelings gewisseld worden van plek, maar via het draaien van vier blokjes met de klok mee. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld Hexic op de Xbox 360.

De gewone figuurtjes die je moet linken zijn natuurlijk niet de enige figuurtjes die op je scherm verschijnen; er zitten ook figuurtjes in die het je moeilijk proberen te maken. Zo zijn er zwarte rotsblokken die je niet kunt linken en bommen die je voor het aflopen van de counter moet verwijderen. Lukt dat niet, dan is het game-over.

Net als voorgaande Bejeweled games zitten er ook hier weer vier verschillende modi in. Je hebt uiteraard het ‘classic’ gedeelte dat net is uitgelegd en er zit een zen-mode in welke hetzelfde is als de classic mode, maar dan zonder bommen. Naast deze twee standaard modi heb je nog ‘blitz’ en ‘challenge’ waarbij blitz de standaardgame is met een tijdslimiet van 5 minuten en je in challenge bepaalde opdrachten krijgt die je moet vervullen. Een goed voorbeeld hiervan is ‘zorg voor een combo van 5 ontploffingen’. Klinkt allemaal wel leuk, maar je zult 90% van de tijd gewoon simpelweg de standaard classic spelen.

alt text

‘Het dondert en het bliksemt’

Qua presentatie is de game op en top Bejeweled, het ziet er exact hetzelfde uit als alle versies van de game met veel verschillende gekleurde blokjes en leuke ontploffingen en special effects. Het stelt echter niet veel voor en ook de muziek zul je binnen 3 minuten uitzetten omdat je eigen MP3’s veel beter klinken (ja, in Bejeweled voor de PC zitten custom soundtracks welke je gewoon via Windows Media Player kunt draaien!!!1111!!).

Conclusie
Bejeweled Twist is een best aardige puzzelgame geworden die ik persoonlijk leuker vind dan het originele Bejeweled. Het draaien van vier figuurtjes zorgt voor meer strategische vrijheid namelijk en het biedt een verfrissende vernieuwing binnen de Bejeweled-serie.

Ik denk echter niet dat ik zelf het nog veel zal spelen en dit komt eigenlijk vooral omdat het enkel op de PC te spelen is. Als Bejeweled Twist ooit via XBLA beschikbaar komt (en er dus achievements inzitten) dan is het mijns inziens een stuk interessanter. Voor nu is dit echter niet het geval en moet Bejeweled Twist het doen met twee sterren.

alt text

‘Matig’

Bejeweled Twist kost nog geen 20 dollar en is te downloaden vanaf de PopCap site. Voorlopig lijkt het er op dat Bejeweled Twist exclusief te spelen zal zijn op de PC; PopCap heeft nog geen plannen om de game naar XBLA te halen.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.