Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Chrono Trigger

Posted by Roy On January - 11 - 2009

Ja mensen, we gaan het maar weer eens over Chrono Trigger hebben. Dit keer specifiek over de extra’s die Square-Enix in de DS-versie gestopt heeft want die verlengen de game met een flink aantal uren.

alt text

‘Crono in gevecht met drie vogels’

De game Chrono Trigger verscheen midden jaren ’90 voor de Super Nintendo en al snel bleek dat het een instant classic was. De game heeft goede graphics, een sublieme soundtrack maar blinkt vooral uit in het verhaal dat verschillende einden kent. De game meerdere keren uitspelen is dus zeker de moeite waard.

In de DS-versie, die ik afgelopen week uitspeelde, zit als eerste een extra gebied: Lost Sanctum. Hier wonen een aantal Reptites die je moet helpen met een aantal klusjes die onder andere bestaan uit het verslaan van de vijanden in het bos tot het vinden van een bijzondere edelsteen. Hoewel de missies niet zo sterk in elkaar zitten als het ‘echte’ spel is het zeker de moeite waard om Lost Sanctum (welke verspreid zit over twee tijdsperiodes) te voltooien vanwege de items die je krijgt. Bovendien zitten er een aantal inside-jokes in verwerkt die een glimlach op je gezicht toveren als je ze leest.

alt text

‘De hotelprijzen zijn niet meer wat ze geweest zijn’

De tweede toevoeging die in het nieuwe Chrono Trigger zit is de ‘Dimensional Vortex’ die verschijnt als je de normale eindbaas hebt verslagen in drie verschillende tijdperken. Elke Vortex bestaat uit een aantal gebieden die je eerder in de game bent tegengekomen en eindigt met een aparte ‘eindbaas’ die je ook bekend zal voorkomen. Als je alle drie de Vortices hebt gespeeld komt er een nieuwe eindbaas met nieuw verhaal-einde. Ik heb zelf nu één Vortex gehad en ben erg benieuwd naar het nieuwe einde!

Tot slot is er nog de Monster Arena. De Monster Arena heb ik nog niet gespeeld, puur omdat het me totaal niet trekt. Het is een onderdeel dat niet in de game zelf zit, maar meer een losse uitbreiding die je kunt starten vanuit het hoofdmenu. In de Monster Arena kies je een monster (Nu look-a-like) en vecht je één op één met CPU tegenstanders of via de wireless features met een bekende. Bij winst krijg je items die te gebruiken zijn in het single player verhaal gedeelte en je kunt je monster laten trainen in gebieden die je bezocht heb in het verhaal. Het staat dus niet helemaal los van het verhaal, maar los genoeg om het over te slaan als het je niet interesseert.

De drie toevoegingen bieden wat mij betreft meer dan genoeg content om Chrono Trigger op de DS een waardevolle aanvulling te vinden op de twee eerder verschenen incarnaties van de beste game aller tijden. Monster Arena is een beetje een vreemde eend in de bijt, maar zal met name Pokémon fans interesseren. Lost Sanctum en Dimensional Vortex zijn in ieder geval de moeite waard, en als je die twee ook hebt gedaan is het tijd voor het welbekende New Game + om te kijken of je Lavos ook kunt verslaan als je nog alleen met Crono bent op de Millenial Fair…

-
3 Responses so far
 1. Sjotime zei,

  Ook al zaten er geen vernieuwingen in,… had ik het spel weer grijs gespeeld. Maar ik ben wel erg benieuwd naar de Vortex!

  Posted on January 12th, 2009 at 09:25

 2. Sjotime zei,

  Trouwens,… hoe heb jij die reply functie in WordPress gekregen?

  Posted on January 12th, 2009 at 10:00

 3. Mark zei,

  Nog steeds niet begonnen.
  *schaam* :@

  Posted on January 12th, 2009 at 19:57

Add your comment

You must be logged in to post a comment.