Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Dash of Destruction Review

Posted by Roy On January - 7 - 2009

Vandaag verscheen Doritos Dash of Destruction op XBLA, een game van Ninjabee (die ook het briljante Kingdom for Keflings maakten) ter promotie van de Doritos chips. De game bestaat uit twee delen. Allereerst is er het gedeelte waarin je een truck moet besturen en Doritos moet afleveren, in het andere gedeelte speel je een T-Rex die de trucks moet opeten. Nu zijn dino’s in een game meestal een pluspunt en ook hier is dat het geval. Zeker omdat Ninjabee met DDD vooral lekker over-the-top gaat. Na elk level krijgt je truck of T-Rex mechanische upgrades en kun je het hele level overhoop lopen/rijden wat leidt tot een heerlijke chaos.

alt text

‘De game kent een topdown view’

De game speelt als een ouderwetse top-down racer maar helaas reageren de controls nogal traag. Voor de truck-missies is dit niet zo’n probleem, je kunt makkelijk tussen de gebouwen door vluchten voor de T-Rex dankzij je boost, maar de T-Rex misssies zijn hierdoor vrij lastig zodra je concurrentie van een andere T-Rex krijgt. Deze lijkt van te voren te weten waarheen de trucks rijden en is steeds net iets sneller. Erg frutrerend als je het mij vraagt, zo frustrerend dat ik op level 4/6 gestopt ben met de game. De truck-missies heb ik wel alle zes netjes gehaald. In de multiplayermode van de game kun je het tegen andere T-Rex of trucks opnemen via Xbox Live.

Conclusie
Doritos Dash of Destruction is een reclame-game voor Doritos en is daarom gratis te downloaden. Voor een gratis game is het best leuk voor een uurtje, maar meer hoef je er niet van te verwachten. Zeker de frutraties die het oplevert bij de T-Rex missies werken de game tegen. De score blijft ook beperkt tot een magere twee sterren.
Desalniettemin zou ik iedereen aanraden om het eventjes te gaan spelen, je moet toch wel zo’n 150 gamerpoints kunnen scoren, en dat voor 0 euro!

alt text

‘Matig’

Doritos Dash of Destruction is helemaal gratis te downloaden en spelen op XBLA. DDoD is overigens niet de eerste gratis game, eerder verscheen Undertow ook al gratis nadat er flinke problemen waren met de Xbox Live service.

-
1 Response so far
  1. Jorn zei,

    hahaha dat vond ik echt een tof spel. Gister in een keer helemaal uitgespeeld! Ja het was ff klote met die andere t-rex maar zo moeilijk was het ook weer niet :P
    ik kan je google ads niet vinden want ik heb firefox met adblock :P

    Posted on January 12th, 2009 at 01:46

Add your comment

You must be logged in to post a comment.