Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Feeding Frenzy 2 Review

Posted by Roy On January - 7 - 2009

Feeding Frenzy 2: Shipwreck Showdown is het vervolg op Feeding Frenzy, één van de eerste Xbox Live Arcade games die beschikbaar waren ten tijde van de launch van de Xbox 360. Het doel in Feeding Frenzy is heel simpel: je begint als klein visje welke alleen kleine visjes kan eten. Zodra je genoeg gegeten hebt word je groter waardoor je weer grotere vissen kan eten. De grotere vissen zwemmen overigens al meteen rond en zien jou wel als een lekkere snack, dus het is oppassen geblazen! In een level kun je twee keer groeien en als je jouw buikje hebt volgegeten in de derde vorm is het level klaar en ga je naar het volgende level.

alt text

‘Diep in de zee’

In principe is FF2 gewoon hetzelfde als zijn voorganger: je eet je nog steeds een weg langs allerlei visjes naar het laatste level. Wel zijn er wat nieuwe items toegevoegd en kun je nu ook uit het water springen om insecten te eten die boven het water vliegen. Pas echter wel op voor de albatrossen die langsvliegen! Wat betreft graphics en geluid is er ook niet veel veranderd, al lijkt de game er nu net even wat kleurrijker en scherper uit te zien. Leuk detail zijn de toegevoegde golven achter het visje als je rondzwemt.

Ook nieuw in FF2 zijn de multiplayer opties. Allereerst is er de co-op variant van de singleplayer storymode waarmee je met vrienden de gewone levels kunt spelen. In de co-op eet je samen naar een grotere vorm waardoor je altijd even groot bent en elkaar niet “per ongeluk” kan opeten. De visjes die je eet in co-op worden bij je algemene foodbank score bijgehouden ook, die telt gewoon alle vissen die je in elke mode eet.

alt text

‘Staarthappen wordt beloond’

Ten tweede zijn er een aantal partygames toegevoegd, deze variëren van zoveel mogelijk visjes eten tot zoveel mogelijk salto’s maken bij het uit het water springen. Je kunt deze partygames los of in een toernooi spelen met twee tot vier spelers. Na afloop wordt de winnaar bepaald en deze mag zich dan de koning van de zee noemen (of gewoon winnaar -red).

Het nadeel van de multiplayer opties is wel dat ze enkel lokaal, op één Xbox gespeeld kunnen worden. Online mogelijkheden zijn er niet, een flink minpunt in deze tijden waarbij zowat elke game online functies heeft…

Conclusie
Feeding Frenzy 2: Shipwreck Showdown is een alleraardigste game met niet al te veel diepgang. Heb je de eerste versie blauw gespeeld dan heb je dit tweede deel waarschijnlijk allang gekocht en ben je nieuwsgierig naar de Feeding Frenzy franchise dan is dit tweede deel meteen de beste versie die je kunt kopen, mede door de toegevoegde multiplayermodi. Perfecte fun waarbij je vooral ‘ff snel een potje gamen’ van toepassing is! Helaas alleen dat er geen online mogelijkheden zijn…

alt text

‘Goed’

Feeding Frenzy 2: Shipwreck Showdown is te spelen op PC en Xbox 360. De review is gebaseerd op de 360-versie en kost 800 Microsoftpunten (ongeveer 10 euro). Eerder verscheen ook het originele Feeding Frenzy op XBLA en deze kost nu nog maar 400 punten.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.