Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Kerstdiner 2009

Posted by Roy On January - 10 - 2009

Het klinkt gek om in januari al over een Kerstdiner te beginnen, maar eigenlijk is dat het niet. Het Kerstdiner met mijn huisgenoten was dit namelijk pas 10 januari 2009 aangezien rond Kerst de meeste mensen andere sociale verplichtingen hebben. Het Kerstdiner werd gehouden met groep 5 (wij zitten in groep 6) van het cluster blauw wat in totaal neerkwam op zo’n 15 man. Het diner was opgedeeld in verschillende gangen en iedereen had zijn of haar eigen taak.

We begonnen met het voorgerecht dat gemaakt was door Hilde en Kim (groep 6), een torentje van tonijn. Dit torentje bestond uit drie lagen geroosterd brood, uitgesneden met een glas. Tussen de drie lagen zat dan zelfgemaakte tonijnsalade en een schijf tomaat. Ik hou niet van vis, dus dit was niet echt mijn ding, ook al zag het er wel tof uit! Na het voorgerecht kwam de soep, broccolisoep om precies te zijn. Denise van groep 5 was verantwoordelijk voor deze soep die verbazingwekkend lekker smaakte!

alt text

‘Een heerlijk stukje lam’

Na de eerste twee gangen, we waren inmiddels al weer anderhalf uur verder, was het tijd voor de spoom (champagne en ijs). Dit intermezzo was vooral om je smaak te neutraliseren voor het hoofdgerecht en kwam van Daan uit groep 5. Toen het eenmaal half 10 ‘s avonds was werd eindelijk het hoofdgerecht geserveerd. Het hoofdgerecht bestond uit een lamsrack, couscous en ratatouille. De couscous was me eigenlijk te droog en de ratatouille bestond uit te veel groenten die ik niet lekker vind, maar het lamsvlees was heerlijk! Het hoofdgerecht werd verzorgd door twee mensen van groep 5 (Marieke en nog iemand geloof ik).

Het toetje van de dag bestond uit kersen-crumble, zeg maar een kersen-kruimeltaart die ingestort is met een bolletje vanille ijs. Frank en Nicole waren verantwoordelijk voor deze warm-koud combinatie. Het geheel werd afgesloten met Irish Coffee, door Dennis gezet en ingeschonken. Als er trouwens mensen zijn die zich afvragen wat ik heb gedaan heb, niet zo heel veel. Ik ben met Koosje naar de Makro gegaan en samen hebben we de aankleding gedaan. Zaken als tafel dekken, kaarsen aansteken en chocolade Kerstballen opeten. Volgend jaar ga ik voor het hoofdgerecht denk ik!

-
2 Responses so far
 1. Hemmo zei,

  “De couscous was me eigenlijk te droog en de ratatouille bestond uit te veel groenten die ik niet lekker vind…”
  Jij met je gebitch over dingen die je niet lust ook altijd :’)
  Couscous te droog? Meer bier er bij drinken! (Y)

  Posted on January 11th, 2009 at 18:12

 2. Remco zei,

  Wat had ik ook alweer gedaan? :@

  Posted on March 11th, 2010 at 11:58

Add your comment

You must be logged in to post a comment.