Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Professor Layton and the Curious Village

Posted by Roy On January - 31 - 2009

Zoek je informatie over Professor Layton en de Doos van Pandora? Klik dan *HIER* !

puzzel

‘Voorbeeld puzzel’

Een hele tijd was er een soort mini-hype omtrent de Nintendo DS game Professor Layton and the Curious Village. Ik had er echter totaal geen interesse in want het leek me een point ‘n click adventure en daar ben ik veel te dom voor, die lukken me niet zonder walkthrough. Op aandringen van een vriendin van me ben ik de game toch maar gaan spelen en ik ben er zelfs redelijk verslaafd aan geraakt! Nu ik de game gisteren heb uitgespeeld is het tijd om er meer over te vertellen zodat meer mensen deze game gaan spelen!

Allereerst even op zoek naar het antwoord op de vraag: ‘Wat is Professor Layton and the Curious Village dan precies voor een game?’ Nou, Professor Layton is een combinatie tussen point ‘n click adventure en puzzelgame waarbij de puzzels het belangrijkste gedeelte zijn. De puzzels hangen echter in een point ‘n click frame dat de puzzels aan elkaar praat en er een verhaaltje omheen vertelt. Dit verhaal gaat over een overleden barron, zijn verloren schat (De Gouden Appel) en Professor Layton die op zoek moet gaan naar die schat. Als Layton in het dorpje van de wijlen baron aan komt blijkt dat er meer aan de hand is en niets is wat het lijkt…

Persoonlijk vond ik het best een vermakelijk verhaal en dus een heerlijke manier om een puzzelgame op deze manier te presenteren! Wat overigens wel vreemd is, is dat je soms met mensen praat en ze je best willen helpen maar je dus eerst een puzzel voor ze moet oplossen. De puzzels zijn niet altijd helemaal goed geïntegreerd dus, maar een kniesoor die daar op let. Bovendien levert het leuke comics op, zie onderaan deze pagina.

De puzzels zelf variëren van simpele optelsommetjes tot puzzels waarbij je logisch moet nadenken en van doolhoven tot zoekpuzzels; je ziet een voorbeeld op deze pagina. Voor elke puzzel die je oplost krijg je een bepaald aantal punten, Picarats. Hier kun je uiteindelijk niets mee doen, en dat is wel jammer. Mocht een puzzel te moeilijk zijn, dan kun je gebruik maken van de hint-muntjes, maar hier heb je maar een gelimiteerd aantal van. Eerst goed nadenken voor je ze inzet dus, je hebt ze misschien bij latere puzzels écht nodig (ik had er overigens nog 50 over aan het eind, dus heel zuinig hoef je er niet mee te zijn). Echte minpunten zitten er niet aan de game, dus als je het leuk vindt om puzzeltjes en raadsels op te lossen is het een echte aanrader. Wat ik wel jammer vond is dat de muziek me af en toe flink verveelde, maar goed een volumeknop en de radio lossen dit probleem op.

In Japan zijn ze overigens al weer bij deel drie uit de serie beland en aangezien dit deel langzaam maar zeker meer bekendheid krijgt is de kans dus best groot dat de volgende delen ook naar het Westen komen. Ik juich dat alleen maar toe!

-
2 Responses so far
  1. Ingrid zei,

    Leuk spel, kan frustrerend zijn. Het voorbeeldje van de wolven en de kuikentjes wist ik echter dan wel weer snel op te lossen. Ik ben een genie.

    Posted on February 1st, 2009 at 15:11

  2. L'enfant terrible zei,

    Het trekt me niet zo,… wacht op Ninokuni: The Another World! Ik ben ook te dom voor dit spel!

    Posted on June 30th, 2009 at 10:01

Add your comment

You must be logged in to post a comment.