Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

To Do

Posted by Roy On January - 13 - 2009

Mijn korte termijn-geheugen is niet zo heel goed, ik maak bijvoorbeeld regelmatig dubbele afspraken en ook vergeet ik vaak dat mijn melk op is en zit ik tijdens de lunch zonder. Ik maak hierom dus ook intensief gebruik van een agenda, een whiteboard en losse to do lijstjes. Mijn agenda ligt voor me op mijn buro, het whiteboard hangt links van me en de to do lijstjes maak ik meestal op werk of school als ik me ineens iets bedenk.

De komende weken staat er één belangrijk item op de to do lijst en dat is studeren. Het is niet zo dat ik ‘vergeet’ te studeren, maar ik moet mezelf helpen herinneren dat het ook echt belangrijk is om te doen. Ooit wil ik namelijk toch wel gaan afstuderen… Andere zaken die regelmatig op de lijstjes verschijnen zijn ‘was’ en ‘boodschappen’. Ik schrijf echter zo veel mogelijk taken die gedaan moeten worden op, als ik me dan een keer verveel ofzo kan ik uit een aantal nuttige dingen kiezen om te doen. Voor vandaag staat bijvoorbeeld gepland dat ik mijn muziek- en filmcollectie op mijn PC moet gaan opruimen. Dit houdt in dat ik series en films die ik gezien heb ga weggooien en MP3tjes in de juiste mappen ga zetten, op genre. In totaal zal dit nog geen half uur duren, maar het moet wel eens in de zoveel tijd even gedaan worden.

Voor Roy-O-Rama zijn er ook een aantal zaken die ik nog op een to do heb staan. Twee voorbeelden, buiten de toekomstige content, zijn: smilies toevoegen en zorgen dat de datumvermeldingen in het Nederlands komen te staan. Beide lukken op dit moment nog niet echt zoals ik wil :D Grote to do’s, ook wel goede voornemens genaamd, hou ik overigens (nog) niet op een lijstje bij. Misschien dat ik daar binnenkort aan ga beginnen, puur om de resultaten bij te houden…

-
5 Responses so far
 1. Maarten zei,

  Ik maak zelden gebruik van to-do lijstjes, alleen als ik ergens heen ga en daar veel dingen moet doen. Als ik dan iets vergeet moet ik weer terug en dat is vervelend :P

  En ik maak al helemaal geen gebruik van een agenda… Ik onthou gewoon wat er in de planning staat!

  Posted on January 13th, 2009 at 16:40

 2. Mark zei,

  Op het werk heb ik in mijn Outlook een goed gevulde takenlijst. Verder nog wat projectplanningen in MS Project met deadlines.

  Thuis heb ik een schoolboord waar ik to do dingen opschrijf.

  Ik leef een planmatig leven! :D

  Posted on January 13th, 2009 at 16:50

 3. Maarten zei,

  Originally Posted By MarkOp het werk heb ik in mijn Outlook een goed gevulde takenlijst. Verder nog wat projectplanningen in MS Project met deadlines.

  Thuis heb ik een schoolboord waar ik to do dingen opschrijf.

  Ik leef een planmatig leven! :D

  Ja op werk is het logisch, maar thuis… :D

  Posted on January 13th, 2009 at 20:22

 4. Test zei,

  :)

  Posted on January 16th, 2009 at 10:00

 5. Roy zei,

  Geplaatst doorTest
  :)

  Heel goed!

  Posted on January 16th, 2009 at 10:36

Add your comment

You must be logged in to post a comment.