Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Tosti’s

Posted by Roy On January - 16 - 2009

Aangezien ik ook een categorie ‘food’ heb schrijf ik vandaag een blog over mijn lunch van zo net: tosti’s. Een tosti is een simpel ‘gerecht’ waarbij twee boterhammen, met daar tussenin kaas, geroosterd worden. Er zijn veel verschillende soorten tosti omdat je er verschillende dingen tussen kunt stoppen; kaas, ham, bacon, tomaat, mozzarella, etc. Mijn tosti’s zijn altijd enkel en alleen met kaas, en dan specifiek extra belegen in kant en klaar gesneden plakken. Het brood dat ik gebruik is meestal casino wit, lekker cheap-ass van de C1000. Ik neem echter ook wel eens het vers gebakken tarwe landbrood, heerlijk als het net vers is!

Philips _O_

Voordat ik aan de lunch begin zet ik altijd eerst mijn TV, speakers en Xbox 360 aan omdat ik ook altijd nog even een serie ga kijken. Als alles dan aan het opstarten is pak ik het brood en de kaas en zet ik mijn Philips Contactgrill aan, standje 4. De kaas wordt op de boterhammen gelegd en ik plaats twee tosti’s op de grill, en ik doe de grill dicht. Op dat moment haal ik de melk en de Hela Curry uit de koelkast en pak ik een mok. Ik neem plaats op mijn heerlijke IKEA Ektorp bank en druk op ‘play’.

Na een paar minuten hoor je gesis vanuit de grill en dat betekent dat de kaas aan het smelten is en tussen de boterhammen door op de hete platen druipt. Dit betekent dat de tosti’s bijna klaar zijn! Weer een tweetal minuutjes later sta ik op om de grill uit te zetten en open te doen. Ik schuif voorzichtig de tosti’s op het bord (heet!) en loop weer terug naar de bank. Daar ga ik even goed zitten, smeer wat curry op de tosti’s en ik ga heeeeeerlijk eten. Het geheim van een lekkere tosti zit ‘m overigens in de gesmolten kaas die uit de boterham is gelopen. Deze wordt namelijk een beetje hard en dit is de finishing touch van een goede tosti. Een grote beker melk maakt de lunch compleet. Eet smakelijk!

alt text

‘De tosti als hij net uit de grill komt’

-
5 Responses so far
 1. Hemmo zei,

  That sure does look damn tasty!

  Posted on January 17th, 2009 at 23:15

 2. Roy zei,

  Volgens de statistieken zo’n 7 mensen :7

  Posted on January 18th, 2009 at 10:44

 3. B. zei,

  Amateur

  Posted on January 19th, 2009 at 13:06

 4. Mark zei,

  Serieus Gijs, wat een sneue tosti. Daar moet toch wel meer uit te halen zijn?

  Posted on January 19th, 2009 at 14:13

 5. Mark zei,

  SPAM!
  http://strolie.blogspot.com/2009/01/de-ultieme-tostis.html

  Posted on January 20th, 2009 at 08:33

Add your comment

You must be logged in to post a comment.