Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Big Bang Mini

Posted by Roy On February - 2 - 2009

Big Bang Mini is een game waar ik tot voor kort nog nooit van gehoord had, totdat ik er over las op NeoGAF. De game werd uitgelegd als een soort top down shooter waarin je vuurwerk schiet in plaats van kogels. Aangezien vuurwerk altijd gaaf is stond de game dus direct op mijn lijstje van games om in de gaten te houden. Toen bleek dat de game geleverd werd in een hoesje dat beweegt als je er onder een andere hoek onder kijkt was ik verkocht en ik bestelde de game bij VGP. Eenmaal binnen bleek dat de bewegende hoes alleen geleverd werd in Amerika, en niet in Canada. Een beetje jammer dus, zou je denken, maar dit verhaal kreeg nog een klein vervolg. Ik had op hetzelfde NeoGAF laten weten dat ik geen hippe hoes had gekregen en even later zat er een PM in mijn inbox daar. Een van de developers ging navragen hoe dat zat met die hoesjes en het bleek dat er in Franstalige deel van Canada geen speciale hoes kwam vanwege kostenbesparing. Aangezien Arkedo dit sneu vond sturen ze mij nu een nieuwe hoes, dat is pas klantenbinding! Kudo’s voor Arkedo.

BANG!

‘Big Bang in actie’

Zoals vermeld is Big Bang Mini een soort top down shooter zoals we die kennen van bijvoorbeeld Ikaruga. Je schiet echter geen kogels, maar vuurwerk en bovendien speel je de game volledig met je stylus, er komt geen knop aan te pas (of je moet lekker bijdehand willen zijn er opmerken dat het pauze-menu op te roepen is met de start-knop).

Je bestuurt in de game een klein figuurtje, dat kan een driehoekje zijn, een rondje of wat dan ook, die je met de stylus kan besturen door hem te slepen. Je moet je figuurtje door het level heen loodsen zonder geraakt te worden door de projectielen die je vijanden afschieten. De vijanden en jijzelf zijn overigens strikt gescheiden, zij zitten op het bovenste scherm, en jij vliegt over het onderste scherm. Om de vijanden te verslaan moet je ze neerschieten met vuurwerk en dit doe je door met je stylus een streep naar boven te tekenen op het onderste scherm (vergelijkbaar met het afsteken van een lucifer). Je hebt onbeperkt veel vuurwerk, dus je kunt zoveel schieten als je wilt. Het enige probleem is dat er resten vuurwerk naar beneden vallen als je geen doel raakt. Hoe meer je mist, hoe moeilijker je het op het onderste scherm krijgt met kogels en vuurwerkafval.

In totaal zijn er negen werelden met elk een stuk of tien levels die afgesloten worden met een eindbaas. Je moet jezelf door al deze levels heen zien te werken en het leuke is dat elke wereld een grote wereldstad zoals bijvoorbeeld New York of Hong Kong is. Het is overigens niet zo dat de steden onwijs herkenbaar zijn ofzo, het is meer een thema voor de verschillende levels. Desalniettemin spreekt een level als ‘New York’ natuurlijk altijd wel tot de verbeelding. Als je alle levels gehaald heb speel je ook nog eens extra modi vrij die de houdbaarheid van de game met weken verlengen!

Gaandeweg wordt de game natuurlijk steeds hectischer: de vijanden worden sterker, ze schieten meer en zijn sneller. Ondertussen moet je dus steeds meer schieten en ontwijken en de chaos die ontstaat is enorm adrenaline-verhogend. Je komt nu dan ook bij het enige minpuntje van de game, na een half uurtje spelen heb je het wel weer gehad. De game is te druk om echt lange sessies mee te hebben zoals met adventures of RPG’s wel het geval is. Persoonlijk vind ik dat geen probleem, maar het moet niet de enige game zijn die je meeneemt op vakantie. Mocht je een Wii hebben, dan kun je overigens (als het goed is) een demo downloaden vanuit het demo-kanaal op de Wii. Zo kun je even kijken of je de game leuk vindt voordat je naar de winkel rent om de game te gaan kopen. Ik heb in ieder geval totaal geen spijt van mijn aanschaf, maar van mij mag Dragon Quest V nu wel uitkomen…

-
1 Response so far
  1. De Handheld Awards | Roy-O-Rama zei,

    […] Henry Hatsworth, Nintendo DS Ik heb lang getwijfeld over de nummer vijf: Word het Big Bang Mini of toch Henry Hatsworth? Het is uiteindelijk Henry geworden omdat daar meer diepgang in de game […]

    Posted on April 23rd, 2013 at 02:19

Add your comment

You must be logged in to post a comment.