Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Dragon Quest VIII

Posted by Roy On February - 10 - 2009
alt text

Een beetje buiten lopen

Ergens in 2006 was kreeg ik Dragon Quest VIII voor de PlayStation 2 binnen en ik was meteen verliefd op de game. Geweldige cell-shaded graphics, een fantastische soundtrack en old-skool turn-based gevechten. Urenlang speelde ik de game tot ik op een gegeven moment Guitar Hero kreeg en er ineens allerlei mensen wilden komen spelen. Bovendien kwam er niet veel later een Xbox 360 en hierdoor is Dragon Quest langzaam in de vergetelheid geraakt en heb ik de game nooit meer gespeeld. Ik wist wel dat ik achter de grote vijand Dhoulmagus aan zat en net een schip had gekregen, maar daar bleef het bij.

Afgelopen donderdag ben ik toch maar weer begonnen en nadat ik even moest uitzoeken waar ik ook alweer heen moest was ik binnen een half uur weer verliefd op de game. Dragon Quest VIII is echt een ijzersterke game en doet menig RPG van nu verbleken (I’m looking at you Blue Dragon!). Mijn PS2 zit via componentkabels aangesloten op de TV en de game ziet er nog steeds scherp uit. Natuurlijk is het wat hoekiger dan je gewend bent door de 360 en PS3, maar qua uitstraling is het echt één van de mooiste games aller tijden!

Ik ga er vanuit dat ik DQVIII nu gewoon lekker ga uitspelen aangezien de 360 zo’n twee weken uitgetrokken heeft voor de vakantie. Tot die tijd is de PS2 mijn vermaak in de late avonduren.

-
6 Responses so far
 1. Ingrid zei,

  Dragon Quest!

  O+

  Posted on February 10th, 2009 at 11:55

 2. Sjotime zei,

  Terecht,… fantastisch spel. Echter als ik een spel heel lang heb laten liggen game ik hem overnieuw vanaf het begin!

  Posted on February 11th, 2009 at 01:03

 3. Mark zei,

  Ik trek Dragon Quests games niet. Ik vind de verhalen veels te simpel waardoor de eentonigheid en repetitiviteit van JRPG’s wel erg benadrukt worden.

  En dat gold ook voor DQVIII.
  Speel je hem trouwens wel met je Slime Controler? ;-)

  Posted on February 11th, 2009 at 21:30

 4. N-O-P-E zei,

  het is een fantastisch spel, mooi in elkaar gezegd het verhaal krijgt ook hele onverwachte en soms wel eens verwachte wendingen maar dat merk je alleen maar als je helemaal in het verhaal zit zoals ik.
  zit nu al talloze uren erachter en heb het spel nog niet uitgespeeld integenstelling tot zijn neefje voor de DS (Chapters of the Chosen) ik vind het ook terecht dat je dit spel uitroept tot één van de betere spellen in het circuit.

  Posted on February 19th, 2009 at 12:55

 5. Ingrid zei,

  Waarom heb je DQVIII weer on hold gezet?

  ;(

  Posted on February 24th, 2009 at 14:07

 6. Roy zei,

  @Ingrid – Omdat ik mijn 360 zo mistte dat ik die wat liefde moet geven :P

  Posted on February 24th, 2009 at 18:31

Add your comment

You must be logged in to post a comment.