Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

TV series, part 1

Posted by Roy On February - 5 - 2009

Ik heb de afgelopen jaren een flink aantal TV series gezien die de moeite waard zijn om te kijken en ik wil dit natuurlijk met jullie delen! Ik wilde eerst een aparte blog maken per TV-serie, maar dat vind ik teveel werk, ik combineer ze nu in een aantal grotere blogs! De series staan op alfabetische volgorde, gewoon omdat ik een alfabet dwang-neurose heb en we beginnen vandaag met het eerste deel. De tweede helft van de series volgt later deze week en de animatie series als The Simpsons en Futurama volgen later.

4400 (vier seizoenen, afgelopen)
4400 - Seizoen 1 De 4400 is een serie die begint met een meteoriet die in noodvaart op de aarde afstevent. Heel Amerika is in paniek maar op het moment van impact blijkt de bol te blijven zweven. Geen meteoriet dus, maar een lichtbol waaruit 4400 personen komen die in de tientallen jaren die vooraf gingen aan dit moment ontvoerd werden. Deze personen hebben nu allemaal speciale krachten zoals de toekomst zien, genezen of telekinese en zijn terug gestuurd naar de aarde om deze te behoeden van de ondergang. In de serie zijn er uiteraard een aantal ‘goede’ en ‘slechte’ mensen en uiteindelijk draait de serie om de vraag ‘hoe kunnen gewone mensen en mensen met krachten samen leven’. De vraag wordt interessanter als in de loop van de serie er een serum ontwikkeld wordt waarmee gewone mensen ook speciale krachten kunnen krijgen. Te koop op DVD.

Alias (vijf seizoenen, afgelopen)
Alias - Seizoen 1 (6DVD) Alias draait om Sydney Bristow, een spion voor de CIA, of tenminste, dat denkt ze. Als snel blijkt dat ze niet voor de CIA werkt, maar voor SD-6, een soort terroristen organisatie die zich voordoet als de CIA. Ze gaat naar de echte CIA en blijft undercover bij SD-6, als dubbelspion dus. In de verdere seizoenen blijkt dat Sydney niet de enige dubbelspion is en er maar weinig mensen zijn die te vertrouwen zijn. De rode draad door de serie is een wijze man/profeet, Milo Rambaldi, die zo’n 500 jaar geleden voorspelde dat Sydney een belangrijke rol zou gaan spelen. Pas heeeeelemaal op het eind van seizoen vijf wordt duidelijk wat het nu precies is. Tijdens seizoen 3 kwam ik er overigens pas achter dat deze serie van dezelfde makers is als Lost (J.J. Abrams) en dat is goed te horen aan de soundtrack en goed te zien aan de plot-twists en bizarre gebeurtenissen. Te koop op DVD

Burn Notice (twee seizoenen, lopend)
burnnotice Burn Notice is een actie/comedy-serie die ik pas net ben gaan kijken (hij wordt sinds kort uitgezonden op RTL 5). Burn Notice gaat net als Alias over een spion, dit keer echter eentje die ontslagen is zonder dat hij weet waarom. Aangezien de FBI hem stevig in de gaten houdt en al zijn bezittingen bevroren zijn moet hij er achter proberen te komen wat er nou precies aan de hand is. De hoofdpersoon is lekker cynisch op zijn omgeving en wordt bijgestaan door zijn ex-vriendin en een oude collega die tegelijk een deal met de FBI heeft voor informatie verschaffing over hem. Om geld te verdienen neemt hij als een soort privé detective allerlei klusjes aan die hij met zijn spion-kennis probeert op te lossen. Het toffe aan de serie is dat er een flinke McGuyver knipoog in zit aangezien er van tijd tot tijd kleine dingetjes in elkaar geklust wordt (een bom van een aantal pijpen en wat duct-tape bijvoorbeeld). Nog niet te koop op DVD.

Chuck (twee seizoenen, lopend)
chuck De vierde serie die aan de beurt is, is weer een serie waarin de CIA en FBI een grote rol spelen, alleen weer op een andere manier. Chuck is namelijk een comdey-serie over een medewerker in een grote Amerikaanse electronicawinkel. Chuck is net als zijn collega een grote nerd die weinig mazzel heeft met vrouwen, tot op een gegeven moment een onwijs lekkere chick hem om hulp komt vragen. Deze chick blijkt een spion te zijn die Chuck moet gebruiken omdat Chuck in zijn hoofd een heleboel geheime overheidsinformatie heeft zitten. Chuck wordt dus ook een soort van spion, maar omdat hij zo klungelig is gaat het niet altijd zoals gepland en dat levert hilarische momenten op. Nog niet te koop op DVD.

Dexter (drie seizoenen, lopend)
Dexter-Seizoen 1 Dexter is weer eens geen spionnen-serie, maar heeft wel met criminaliteit te maken. Dexter werkt namelijk bij de politie van Miami als bloedspatten-onderzoeker; als er een moord gepleegd wordt probeert hij meer informatie te winnen door te onderzoeken hoe de bloedspetters op de muur zijn gekomen. Het mooie is dat Dexter zelf ook geen lievertje is, hij is namelijk zelf ook een serie-moordenaar. Het verschil tussen Dexter en de gewone serie-moordenaars is dat Dexter alleen badguys omlegt. Criminelen die bijvoorbeeld vrij gesproken door de rechter ondanks dat ze wel schuldig zijn. Het grote probleem voor Dexter is, hoe kan hij blijven verbergen wat hij doet terwijl hij zelf bij de politie werkt. Te koop op DVD.

Heroes (drie seizoenen, lopend)
Heroes - Seizoen 1 (7DVD) Heroes gaat net als 4400 over mensen met speciale krachten; Heroes is echter een stuk luchtiger en toegankelijker. Het verschil tussen goed en slecht is ook veel duidelijker omdat je hier twee Heroes hebt die recht tegenover elkaar staan: Peter die uit zichzelf krachten van anderen kan absorberen door bij de in de buurt te staan en Sylar die krachten van anderen overneemt door hun hersenen op te eten. Hoofdattractie van de serie is echter Claire, een meisje van een jaar of 18 die lief, leuk en schattig is! Te koop op DVD.

How I Met Your Mother (vier seizoenen, lopend)
himymHIMYM is de leukste comedy-serie sinds Friends en is qua opzet een beetje vergelijkbaar: goede vrienden die veel met elkaar meemaken en een gezamelijk caf√© hebben. Er spelen vijf personen in: Lilly, Marshall, Ted, Barney en Robyn. Lilly en Marshall hebben een relatie, Barney is de player van het stel en Ted en Robyn zijn twee heel goede vrienden die iets met elkaar gehad hebben maar toch beter af zijn als vrienden, ondanks de gevoelens voor elkaar. Zoals je aan de naam van de serie kan zien gaat het er over dat Ted zijn kinderen vertelt hoe hij hun moeder heeft leren kennen. Na vier seizoenen zijn we daar overigens nog steeds niet achter, Ted blijft verhalen vertellen over zijn tijd nu (de serie speelt in de huidige tijd, maar omdat Ted over vroeger verteld en kinderen heeft speelt dat stukje zo’n 12 jaar verder ongeveer). HIMYM draait op dit moment op RTL 5, elke werkdag om 18:30 en is zeker de moeite waard! Nog niet te koop op DVD.

Volgende keer gaan we verder met de lijst!

-
6 Responses so far
 1. Sjotime zei,

  Ik ken er echt geen 1. Ben alleen fan van Lost en 24! :) Geen tijd voor en die series eigenlijk.

  Posted on February 6th, 2009 at 08:58

 2. Roy zei,

  Daarom schrijf ik er natuurlijk ook over, zodat je ze ook kan gaan kijken! :P

  Lost komt in het volgende deel aan bod. 24 vond ik zelf niet leuk.

  Posted on February 6th, 2009 at 11:49

 3. Mark zei,

  Ik heb zojuist season 1 van The Wire afgekeken _O_ Dexter heb ik ook gezien, erg leuk!

  Posted on February 6th, 2009 at 14:31

 4. Roy zei,

  Hmm, misschien heb je wel gelijk. Maar ik kijk ze, dus dat wil eigenlijk al zeggen dat de serie de moeite waard is natuurlijk! Over The Shield ga ik bijvoorbeeld niets schrijven :N

  Posted on February 7th, 2009 at 22:29

 5. Marlies zei,

  Bloedspatten-onderzoeker vind ik echt een fantastisch woord!

  En wist je dat ik gewoon nog steeds zat te wachten tot the 4400 door zou gaan? wat stom dat het gestopt is zeg!!

  Posted on March 5th, 2009 at 16:22

 6. Remco zei,

  Wat heb je dat toch netjes verwoord wat je van Claire vindt :)
  Dexter is echt een top serie, ik ga morgen verder met S2 waar ik voor de verhuizing mee was gestopt.
  Ohja we willen Lost van je lenen!

  Posted on August 24th, 2009 at 22:09

Add your comment

You must be logged in to post a comment.