Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

TV series, part 2

Posted by Roy On February - 7 - 2009

Eindelijk! Het tweede deel van Roy-O-Rama’s overzicht van interessante TV-series is klaar en vandaag behandelen we de series van H t/m Z al stopt het overzicht bij de W omdat ik geen series kijk (of uberhaupt ken) die met X, Y of Z beginnen. Behalve dan X-Files van 100 jaar geleden, dat was toen wel tof. Anyway, Hotel Babylon is de eerste van vandaag!

Hotel Babylon (drie seizoenen, afgelopen)
Hotel Babylon - Seizoen 1 (4DVD) Hotel Babylon is een vrij korte serie; drie seizoenen en maar acht afleveringen per seizoen. Centraal in de serie staat het personeel van een vijf-sterren hotel in Londen: Hotel Babylon. In de eerste aflevering zien we Charlie general manager worden en je kunt hem beschouwen als de hoofdpersoon van de serie. De overige personages zijn onder andere Rebecca, de vestigingsmanager, Tony, de hoofd-congierge en Gino, de barkeeper. Allemaal hebben ze een heel duidelijk vast karakter en voegen ze allemaal iets persoonlijks toe aan het hotel en aan de serie. De serie is nooit echt diepgaand qua verhaal en eigenlijk puur een soort luxe, vermakelijke soap-serie. De meest vrouwelijke serie die ik heb gevolgd. Geruchten gaan overigens dat seizoen vier er aan zit te komen. Te koop op DVD.

Jericho (twee seizoenen, afgelopen)
Jericho - Seizoen 1 (6DVD) Het verhaal van Jericho is een beetje een epic fail. De serie is onwijs gaaf (het vertelt het verhaal van het Amerikaanse stadje Jericho nadat er in Amerika verschillende kernbommen zijn onploft) maar verder dan anderhalf seizoen zijn ze nooit gegaan. De serie had extreem lage kijkcijfers en daarom stopte de makers na het eerste seizoen al. De fans bleven echter zeuren, en terecht, en er kwamen zeven afleveringen die samen het tweede seizoen moesten voorstellen. Jericho is een erg gave serie en verdient meer dan het heeft gekregen. De manier waarop in beeld wordt gebracht hoe een dorpje zich moet zien te handhaven als elke vorm van bestuur is weggevallen is indrukwekkend en het einde van seizoen twee is eigenlijk nog maar het begin van een veel groter verhaal. Te koop op DVD.

Lost (vijf seizoenen, lopend)
Lost - Seizoen 1 (7DVD) Op aanraden ben ik jaren geleden begonnen aan Lost en seizoen één heb ik binnen vijf dagen helemaal uitgekeken, zo spannend was het. De serie draait om een aantal overlevenden van een vliegtuigcrash die op een onbewoond eiland moeten zien te overleven. Het wordt spannend, en vreemd, als het onbewoonde eiland niet zo onbewoond is als de omschrijving doet vermoeden. Het ene moment is nog bizarder dan het andere. Inmiddels draait seizoen vijf in Amerika en die schijnt nog enigszins tegen te vallen, iets dat ik van seizoen vier al een beetje vond. Desalniettemin is een matig Lost seizoen nog altijd beter dan de gemiddelde andere serie. Te koop op DVD.

Prison Break (drie seizoenen, lopend)
Prison Break: Season 1 Van Prison Break bestaan inmiddels drie seizoenen, maar je hoeft enkel het eerste seizoen te kijken. Hierna is de serie compleet van het padje geraakt en gaat het he-le-maal nergens meer over. Het eerste seizoen is waar het om draait: Michael Scofield die zijn broer uit de gevangenis gaat bevrijden door middel van een briljant meesterplan dat hij via tatoeages op zijn lichaam heeft laten zetten. Natuurlijk gaat het niet helemaal zoals gepland en moeten er uiteindelijk acht gevangenen mee tijdens de ontsnapping. De serie is in seizoen één echt meesterlijk in elkaar gezet en de personages zijn allemaal erg goed gespeeld. Te koop op DVD.

Supernatural (vier seizoenen, lopend)
Supernatural - Seizoen 1 (Deel 1) Vroeger keek ik op zondagochtend altijd de kinder-horror serie “Are you afraid of the Dark?” waarin een groep kinderen elkaar een eng verhaal vertelden om het kampvuur. Supernatural is ongeveer hetzelfde, maar dan voor volwassenen zeg maar. De serie begint met een moeder die door een demon omgebracht wordt en jaren later gaan de twee zonen de strijd aan met allerlei bovennatuurlijk gespuis. Ondertussen proberen ze ook uit te vogelen waar hun vader uithangt. De serie is nooit eng en als je te nuchter bent moet je de serie niet kijken, maar hij is erg vermakelijk. Vooral het samenspel van de twee broers is erg leuk! Te koop op DVD.

The Big Bang Theory (twee seizoenen, lopend)
bigbang Aan het begin van seizoen vier was How I met your Mother een beetje matig en kreeg ik via een kennis te horen dat ik ‘The Big Bang Theory’ maar eens moest gaan kijken. Deze serie draait om twee nerds die een lekkere blondine als overbuurvrouw krijgen. Ze hebben uiteraard geen idee hoe ze hier mee om moeten gaan en dat levert tal van komische situaties op. De serie is niet zo leuk als HIMYM, maar is zeker de moeite waard om te kijken. Een aantal dingen uit de serie zijn vreemd genoeg ietwat herkenbaar, en dan heb ik het niet over een lekkere blonde overbuurvrouw. Die heb ik helaas nooit gehad… Nog niet te koop op DVD.

Weeds (vier seizoenen, lopend)
Weeds - Seizoen 1 (2DVD) Weeds is eigenlijk de meest vreemde serie van allemaal. Het gaat over een moeder die haar twee zonen probeert op te voeden in een rijke buitenwijk in Los Angelos. Nu klinkt dit nog niet zo boeiend, maar dat verandert als je hoort dat ze wiet dealt en de hele wijk eigenlijk continu stoned is. Wat precies de aantrekkingskracht van Weeds is weet ik niet helemaal, maar het boeit op de een of andere manier toch best wel. De problemen van de moeder worden ook steeds groter als ze naast het dealen ook zelf een plantage gaat beginnen en op een gegeven moment in de mensensmokkel terecht komt. Te koop op DVD.

Een flinke lijst met series die ik kijk of heb gekeken dus en tips zijn altijd welkom! Series die ik proberen heb te kijken maar waarvan ik het einde nooit gezien heb (en dus in mijn ogen niet de moeite waard zijn) zijn onder andere The Shield, Invasion, Ghost Whisperer en Rome.

-
4 Responses so far
 1. Sjotime zei,

  Ken alleen Lost _O_

  Posted on February 8th, 2009 at 11:45

 2. L'enfant terrible zei,

  Oh,… en je bent Battlestar Galactica vergeten! Ziekelijk goed.

  Posted on June 30th, 2009 at 13:38

 3. Roy zei,

  Ik trek die space-setting niet zo… StarWars en Star Trek doen me ook niet veel eigenlijk.

  Posted on June 30th, 2009 at 23:41

 4. L'enfant terrible zei,

  @Roy

  Star Wars van vroeger was cool. Voyager van Star Trek ook wel,… maar deze serie heerst Gijs! Down anders eens de pilot!

  Posted on July 2nd, 2009 at 17:22

Add your comment

You must be logged in to post a comment.