Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Hallo Maarten

Posted by Roy On March - 4 - 2009

Delft, 4 maart 2009

Hey Maarten!

Je bent nu ruim een maand alleen op wereldreis en we missen je in Nederland natuurlijk onwijs! Gelukkig gaat het leven gewoon door en gebeurt er hier van alles.

Het begon het laatste weekend van januari al. Toen jij in Londen zat was er het personeelsfeest van de Makro! Jij als Makro fanboy had daar eigenlijk ook wel bij moeten zijn: Olm bier, Aro rookworsten en nootjes en een heuze loterij! Met die loterij heb ik overigens een weekendje Brussel gewonnen waar ik over zo’n twee weken heen ga.

FFX

Geert in het vliegtuig

Vlak daarna was er een halve internationale rel tussen Nederland en Engeland. Onze grote vriend Geert Wilders wilde namelijk zijn box office smash Fitna draaien daar en er uitleg bij geven, maar hij mocht Engeland niet in. Hij vertrok toch via Schiphol naar Engeland, maar is het vliegveld daar niet af gekomen en moest direct weer naar huis. Geert boos, journalisten teleurgesteld, enkele ministers en politici spraken en schande van maar twee dagen later was iedereen het al vergeten. Een hoop heisa om niets. Het enige dat enigszins gek is, is dat één of andere bisschop die de Holocaust ontkent enzo wel Engeland binnen mag.

Leukere gebeurtenissen waren er in het weekend van 22 februari! Carnaval! Aangezien jij het liet afweten heb ik nu Marlou maar mee gesleurd naar Etten Leur en dat was erg leuk! Het was de eerste keer dat ze carnaval ging vieren en na wat wijntjes had ze de dag van d’r leven. Ze had alleen geen honger ofzo toen we friet gingen eten, na vijf frietjes liep ze snel naar buiten? De tofste carnavalsvierder dit jaar was overigens Owen, met grote ogen keek hij rond maar na een tijdje is hij in slaap gevallen. In de hoek van het café.

Het grote thema van carnaval was overigens de economische crisis. Zelfs Nederland verkeert er nu officieel in volgens het CPB, de economie krimpt en dat gaat nog wel tot 2010 duren. Maatregelen zijn er echter nog niet echt getroffen. De ministers zijn druk in overleg over wat nou de beste oplossing is. Ik denk dat het vooral in de koppies van de bedrijven zit, iedereen rent massaal achter de hardste roeper aan en toevallig roept die nu ‘CRISIS CRISIS HELP PANIEKKK’ zodra dat voorbij is kunnen we weer normaal doen.

FFX

Kapot

Aan het eind van de maand komt Schiphol nog een keer in het nieuws, dit keer is er een vliegtuig neer gestort van Turkish Airlines. In totaal zijn er 9 doden en zo’n 40 gewonden ofzo die naar het ziekenhuis moeten. Een week later werd bekend gemaakt dat een van de hoogtemeters kapot was waardoor de automatische piloot niet goed doorhad dat ze al bijna op de grond waren. De piloten hebben dit wel opgemerkt maar te laat ingegrepen. Beetje de schuld van verschillende mensen/dingen dus.

Qua games was februari een rustige maand voor de 360. Er was natuurlijk de release van Street Fighter IV, maar daarnaast waren het vooral oudere games die gespeeld werden. Je broertje zie ik regelmatig online komen en die speelt van alles maar vooral GTA4 en PGR3. Maart wordt overigens ook een rustige maand volgens mij; de hype rondom RE5 is matig en Afro Samurai valt tegen. Ikzelf heb wel flink games gespeeld, maar dat waren allemaal games die ik al had: Tomb Raider Anniversary, Dragon Quest VIII en Viking (die laatste heb ik overigens niet meer gespeeld sinds mijn RRoD). Heb je trouwens als een Nintendo DS gekocht? Of doe je het al ruim een maand zonder games?

Het laatste nieuws dat ik heb is droevig nieuws… In het Noorder Dierenpark in Emmen is een olifant overleden. Annabel is in de greppel rondom het olifanten verblijf daar gevallen en heeft tijdens die val haar nekwervel(s) gebroken waardoor ze verlamd is geraakt. De verzorgers hebben haar toen in moeten laten slapen. Heel verdrietig nieuws, maar het voordeel was wel dat het eventjes NIET over de economische crisis ging…

Nou Maarten, dit was het weer. Best een rumoerige maand heh? Volgende maand komt er weer een update, dan inclusief mijn verjaardag! Je bent overigens uitgenodigd om taart te komen eten, maar ik heb zo het idee dat je het af laat weten! Eikel!

Groetjes Roy

Ps, ik heb nog steeds geen eigen internet thuis. De KPN verwacht dit binnen twee weken opgelost te hebben, tot die tijd zit ik via Remco’s PC, die via Koosje’s laptop op het netwerk van de buren, zit internet.

-
1 Response so far
  1. Maarten zei,

    Super! Mooi overzichtje wat er gebeurd is!

    Mooi dat ik tot 2010 wegblijf, genoeg werk weer als ik terug kom. Heb nog geen DS gekocht, misschien als ik in Singapore ben. Wil er max 75 euro aan uitgeven :D

    Posted on March 6th, 2009 at 08:50

Add your comment

You must be logged in to post a comment.