Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Hey Maarten

Posted by Roy On March - 30 - 2009

Hey Maarten!

Ook maart was weer een bewogen maand hier in Nederland, maar dat maakt allemaal niet uit. De lente is immers weer begonnen en de zon schijnt zo af en toe weer eens. Het regent soms nog wel flink, maar het wordt langzaam warmer en warmer. Het moeilijke deel van de lente, de switch naar de zomertijd, ben ik goed door gekomen. De belangrijkste gebeurtenis was natuurlijk mijn verjaardag en ik begin dus met je te bedanken voor je brief en kado! Het was misschien niet het grootste, maar het kwam in ieder geval van ver weg. Ik gebruik de boekenlegger op dit moment echter nog niet omdat ik vooral bezig ben met Dragon Quest V op de Nintendo DS… Lezen ga ik wel weer doen binnenkort, ik weet alleen nog niet wat. Misschien One Flew Over the Cuckoo’s Nest, of misschien The Machine, of misschien wel het boek van Armin van Buuren dat ik op FOK! gewonnen heb… Keuzes, keuzes. Lees jij eigenlijk veel boeken op je vakantie?

Over Armin van Buuren gesproken; hij viel op Trance Energy een beetje tegen. Ik weet niet of dat kwam omdat ik teveel van hem verwacht, of omdat hij gewoon zijn dag niet had. Ik heb die nacht meer genoten van DJ’s als Judge Jules en John O Callaghan. Naast Trance Energy was er uiteraard ook nog mijn weekendje Brussel met Lillie, dat was ook erg gaaf!

Wilders

‘De PVV verlaat de Kamer’

Het grote nieuws van deze maand was overigens de recessie en alle trammelant er om heen. Eerst kwam de bevestiging dat we daadwerkelijk in een recessie zitten, toen gigantische schommelingen op de beurs (alweer ja :’) en toen eindelijk het plan van aanpak van het kabinet. Natuurlijk was de oppositie het hier niet mee eens, en vooral Wilders vond het stom dat hij geen inspraak had en liep stampvoetend de Tweede Kamer uit. Iets dat overigens ook met de crisis te maken heeft en veel in het nieuws is zijn de bonussen van managers en hoge mensen in een bedrijf. Overal gaan nu stemmen op dat die afgeschaft moeten worden en Wouter Bos is heel erg boos enzo dat er bedrijven zijn (bijvoorbeeld ING) die wel bonussen hebben uitgekeerd.

Wat betreft voetbal kruipt Feyenoord héél langzaam uit het diepe dal, ze staan zo rond de 10e plek. Degraderen zullen ze niet dit jaar en ze hebben zelfs van PSV gewonnen! :( PSV is nog altijd kwakkelende, niet zo erg als Feyenoord, maar goed gaat het niet met een vijfde plek op de lijst. Daar zullen ze ook wel eindigen vrees ik en dan is het hopen op een gunstige winnaar van de beker zodat ze Europees voetbal hebben volgend jaar. Hoe het precies zit met die verdeling weet ik overigens niet, het is dit jaar WEER anders dan de afgelopen jaren. Het Nederlands elftal doet het verder erg goed! Ze staan fier bovenaan in hun kwalificatie-poule met 12 punten uit vier wedstrijden. Afgelopen zaterdag wonnen we met 3-0 van Schotland en woensdag moeten we tegen Macedonië en als we die winnen zijn we wel zeker van een plek op het WK in Zuid Afrika! *O* Bert van Marwijk is zooooveel beter dan Marco van Basten als coach! Ben blij dat die tegenwoordig bij Ajax zit!

De grootste hype van afgelopen maand waren de tieten van die blonde NOS nieuws-chick. Er zijn op een gegeven moment beelden van de NOS uitgelekt waarop de voorbereidingen van het journaal te zien waren. En die ging gedeeltelijk over haar tieten, en dus was het groot nieuws. Ze was zelfs bij De Wereld Draait Door en er is ook een ringtone van. Persoonlijk vond ik het weer typisch een hype om niets voor mensen die nooit op internet komen.

POWNED

‘POWned promo-stickers’

Na de NOS tieten was POWned het meest in het entertainment nieuws. Ze hebben op 27 maart bekend gemaakt dat ze het benodigde ledenaantal hebben gehaald (ruim boven de 50.000) en de kans is dus vrij groot dat ze een echte omroep worden. Ikzelf ben ook lid omdat GeenStijl met FOK! een deal had gesloten wat neer kwam op een gratis FOK! pimp abonnement en een gratis POWned lidmaatschap. En gratis is altijd goed, dus ben ik lid geworden.

Tot slot de Xbox 360. Qua games is het errug rustig en mis je helemaal niets. Ik ben zelf zo’n beetje bezig met backlog gaming (Eternal Sonata is op dit moment aan de beurt) en probeer Fallout 3 ergens op de kop te tikken voor 20-25 euro. Eerstvolgende grote game is waarschijnlijk Prototype voor mij, en dat is pas in juni! De GDC2009 was ook al niet zo boeiend. Ach, nu heb ik meer tijd voor de studie, dat dan weer wel.

Oh! Voordat ik het vergeet. Ik heb sinds kort weer eigen internet! Via ipact/BBned. Binnen acht dagen na de aanvraag werkte het en is hun gelukt wat KPN in zeven weken steeds maar niet lukte. Qua snelheid zitten we op zo’n 850 kbs, best aardig voor 0 (nul) euro! Ja, je leest het goed, dit abonnement is een soort secundaire arbeidsvoorwaarde van Kim en haar baas betaalt alles. :D Eindelijk kan ik weer online gamen op de 360, ik ben bijna Elite-rank in Rainbow Six Vegas 2. Zodra ik dat gehaald heb ben ik klaar met de game en wordt het tijd dat Ubisoft Rainbow Six Londen aankondigt.

Tot de volgende maand en vergeet niet veel foto’s te maken van de F1-pitspoezen volgende week! :W

-
4 Responses so far
 1. L'enfant terrible zei,

  Heerlijke maand ja,… ik was jarig deze maand! oh,… en ben weer begonnen met Fallout. En waarom schrijf je niks over het mooie weer en de lente podver :{

  Posted on March 30th, 2009 at 09:20

 2. Roy zei,

  Gijs, eerste alinea, tweede zin :D

  En uiteraard ook gefeliciteerd!

  Posted on March 30th, 2009 at 09:21

 3. Maarten zei,

  Super! Weinig nieuws dus in NL :D Behalve de recessie… Daar merk ik weinig van hier, alleen wat minder touristen dan normaal.

  Ik lees inderdaad veel boeken (voornamelijk thrillers ala Dan Brown, Harlan Coben, etc) en ben bijna bij het einde van S2 met de Shield :D (leve mn mp3/videospeler)

  Posted on March 30th, 2009 at 13:08

 4. Maarten zei,

  Ow en het weer is echt prima hier, alleen een beetje erg heet… 30+ graden en in de middag meestal zware onweersbuien :D

  Posted on March 30th, 2009 at 13:10

Add your comment

You must be logged in to post a comment.