Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Tekenfilms / Cartoons

Posted by Roy On March - 11 - 2009

Na twee delen TV series is het nu tijd voor het derde deel uit de reeks. Dit keer ga ik cartoons, oftewel tekenfilms, opsommen die ik tof vind. Ook dit keer weer een alfabetische volgorde, te beginnen met de meest recente: Afro Samurai.

Afro Samurai Afro Samurai heeft al een eigen blog gehad en daar verwijs ik jullie dan ook naar toe. Sinds gister heb ik het vervolg (Resurrection) en ook daarvan zal ik laten weten hoe deze was.
De videogame die gebaseerd is op Afro Samurai schijnt overigens tegen te vallen. Een beetje jammer, maar misschien ooit voor negen euro?

Family Guy (Import) Family Guy is de meest vreemde cartoon van het lijstje. Qua opzet lijkt het op The Simpsons (vader, moeder, drie kinderen en een hond) maar de familie Griffin is compleet van het pad. Bovendien kunnen zowel de hond als de baby praten… Het leuke aan Family Guy is dat het eigenlijk nergens over gaat, de familie maakt redelijk normale dingen mee, behalve in de flashbacks. In een bepaalde situatie zegt één van de personages altijd ‘just like that one time with’ en dan begint de flashback die dus te bizar voor woorden is. Daarnaast gaat Family Guy altijd zo ver door met het herhalen van woorden/acties dat het weer leuk wordt. De humor in Family Guy is lastig uit te leggen trouwens, je moet het zien en je moet er van houden.

Futurama - Seizoen 1 Futurama komt van de makers van The Simpsons en dat merk je aan de intro, de tekenstijl en de humor. Futurama is echter wat ‘moeilijker’ wat betreft de humor, subtieler. De serie speelt zich af 1000 jaar in de toekomst en de hoofdpersoon, Fry, komt daar terecht als hij ingevroren wordt en 1000 jaar later weer ontdooid. In de toekomst komt hij terecht bij een ver familielid (die nu dus veel ouder is) en een warrige professor is. Daarnaast is de liefde van zijn leven een een-oog, Leela. In Futurama zitten, net als bij de Simpsons, referenties en kritische noten naar de Amerikaanse samenleving maar worden ze nu geprojecteerd op de toekomst, inclusief alien-rassen en space-flight. Robots zijn verder de gewoonste zaak van de wereld in New New York en deze maken de driehoek tussen mensen, aliens en robots compleet.

South Park Season 1 South Park bestaat inmiddels al weer zo’n jaar of 12 en is niet zo controversieel als in het begin. De grappen zijn niet minder hard geworden, maar de wereld kan er beter tegen. Waar in het begin het nogal schokkend was om een aflevering te hebben over een kippenverkrachter en hongerlijdende Afrikaantjes is het nu helemaal niet zo gek meer als Cartman een SS-pak aantrekt. South Park is overigens het beste in het persifleren van hypes zoals ze bijvoorbeeld deden met de launch van de Nintendo Wii, internetverslaving en World of Warcraft. Lang niet iedereen zal South Park kunnen waarderen, maar als je dat wel doet lig je gegarandeerd elke keer in een deuk.

Simpsons - Seizoen 1 (3DVD) The Simpsons is inmiddels bezig aan zijn twintigste seizoen. Je leest het goed ja, 20 seizoenen. Het is daarmee de langstlopende cartoon aller tijden en ook een van de langst lopende series ooit. Natuurlijk haal je dit niet zomaar en The Simpsons is ook gewoon de beste cartoon die er is. Centraal in The Simpsons is de familie Simpson (joh) bestaande uit vader Homer, moeder Marge en de kinderen Bart, Lisa en Maggie. Ze beleven de meest bizarre ‘avonturen’ maar er is vrijwel altijd een soort diepere boodschap die het Amerikaanse gezinsleven op de hak neemt of kritiek levert op andere Amerikaanse gebeurtenissen. Na twintig seizoenen is The Simpsons nog steeds leuk om naar te kijken en het is ook de enige serie waarvan ik van plan ben om alle seizoenen op DVD aan te schaffen. The Simpsons wordt nu onder andere uitgezonden door Veronica op de vrijdag avond of bij Comedy Central (dagelijks). Bovendien zijn de eerste 11 seizoenen te koop op DVD.

Transformers - Season 1 (Import) Nu zijn dit allemaal ‘moderne’, lopende series, maar vroeger keek ik natuurlijk ook een hoop tekenfilms. De enige serie die ik daarvan op DVD heb is Transformers, de originele serie. Transformers zijn een aantal robots die, na een scan, de vorm van een apparaat of voertuig kunnen overnemen. Zo zijn er Transformers die in een Truck kunnen veranderen en zijn er Transformers die in een vliegtuig kunnen veranderen. Er zijn twee hoofdgroepen: Decepticons (de slechte) en de Autobots (de goede) die tegen elkaar strijden. Als hun gevecht ze op aarde brengt begint de serie en proberen de Autobots samen met de mensheid de Decepticons te verslaan. Hoewel de serie nu niet echt goed meer is (vooral de beeldkwaliteit is karig) krijg je wel nostalgische gevoelens bij het kijken van de serie.

Van alle tekenfilms die ik vroeger nog meer keek wil ik de volgende ooit nog op DVD hebben: Samurai Pizza Cats, Nils Hogerson, Snorkels, Dungeons & Dragons, Duck Tales, Gummiberen, EEK! (inclusief Terrible Thunderlizards), Pim de Pinguin, Pinky & The Brain, Thundercats en Trapito. Mocht je ergens een of meerdere van deze tekenfilms of series tegenkomen, laat het me weten :D

-
3 Responses so far
 1. Mark zei,

  Al die moderne shit! :{w
  Waar zijn Cities of Gold, Ulyses 31, Mask, etc?

  Posted on March 14th, 2009 at 22:47

 2. Roy zei,

  Sorry opa… :(

  Posted on March 14th, 2009 at 23:05

 3. Ingrid zei,

  Van het lijstje kijk ik alleen Family Guy maar die is dan ook erg leuk. Stewie is echt zo gay :’) !

  Posted on March 15th, 2009 at 11:54

Add your comment

You must be logged in to post a comment.