Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Cosmic Gate

Posted by Roy On April - 10 - 2009

Een aantal jaar geleden (2002) kocht ik ID&T Hardhouse, een soort tussenvorm tussen hardstyle en trance. Op deze dubbel-cd stonden trance nummers van Tiesto en Tomcraft, maar dan in een hardhouse mix (meestal gemixed door Scott Project). Op deze cd stond ook een nummer van Cosmic Gate, mij tot dan toe niet bekend. Het nummer heette FireWire en ik vond het direct erg gaaf. Om jullie een impressie te geven van Cosmic Gate in 2002 presenteer ik jullie FireWire, met dank aan YouTube.


Ik gok dat 90% van de lezers hier dit kutmuziek vindt, en ik ben er zelf ook niet echt fan meer van. ‘Toen’ was het best gaaf, maar dankzij Darude en Jean ben ik het helemaal beu (insert Sensation White debacle). Cosmic Gate is echter gegroeid door de jaren heen en ze draaien tegenwoordig ‘gewoon’ melodieuze en vocale trance; zoals het hoort.

Het optreden van CG op ASOT 400 (sorry voor de afkortingen, maar dat is nou eenmaal makkelijker) komt voor het Duitse duo overigens op een prima tijdstip. Niet lang geleden is namelijk hun nieuwste album: Sign of the Times uitgekomen. Een dergelijk groot evenement dat wereldwijd door miljoenen luisteraars gevolgd wordt is dan een prima visitekaartje. We kunnen tijdens de set van CG dus een flink aantal tracks van hun album verwachten en als ik het album zo luister belooft dat veel goeds, het is namelijk een heerlijk album. Dankzij YouTube heb ik ook hier een track van:

Zoals je kunt horen is het een flink verschil met FireWire en ik gok dat nu nog maar 40% van mijn lezers het kutmuziek vindt :P Ik geniet er in ieder geval! Het enige nadeel is dat Cosmic Gate op ASOT 400 een overlap heeft met Armin van Buuren zelf. Nu is Armin degene die het feestje geeft, dus daar moeten we wel bij zijn natuurlijk. Als hij echter ook maar een kwartier draait zoals op Trance Energy ga ik weer terug naar Cosmic Gate!

Voor de volledigheid volgt nu het schema van de avond; de dikgedrukte namen zijn must-hears, hier ga ik hoe dan ook heen.

A STATE OF TRANCE Room 1
22.00 – 23.00 Mr. Sam
23.00 – 00.00 Sied van Riel
00.00 – 01.00 Gareth Emery
01.00 – 03.00 Armin van Buuren
03.00 – 04.00 Aly & Fila
04.00 – 05.00 Daniel Kandi
05.00 – 06.00 Simon Patterson

A STATE OF TRANCE Room 2
22.00 – 00.00 DJ Shah
00.00 – 02.00 Cosmic gate
02.00 – 03.00 Ronski Speed
03.00 – 04.00 Nitrous Oxide
04.00 – 06.00 Richard Durand

Meer informatie over Cosmic Gate kun je vinden op hun site: Cosmic Gate Music.de Hier kun je ook wat samples van het nieuwe album Sign of the Times horen (tip van de dag mensen!)

-
1 Response so far
  1. Hemmo zei,

    Hmm, ik wist niet dat jij ook kaartjes voor ASOT400 had? :p

    Posted on April 11th, 2009 at 22:34

Add your comment

You must be logged in to post a comment.