Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Hoi Maarten

Posted by Roy On April - 23 - 2009

Hoi Maarten, allereerst nog gefeliciteerd met je verjaardag! Heb je nog toffe kado’s gehad? Leuke e-mailtjes? Felicitaties via de postduif? En hoe heb je jouw verjaardag dit jaar verder gevierd?

Er is afgelopen maand vrij veel gebeurd! Laten we beginnen met het slechte nieuws… Er is een hoop gedoe rondom de JSF, de PvdA wil namelijk niet nu al testvliegtuigen kopen en daarom is een besluit over het al dan niet meedoen aan de testfase uitgesteld tot 2010 :’) Ik ben benieuwd of het dan wel door gaat en of we uberhaupt die JSF ooit gaan gebruiken.

Naja, laten we even terug gaan naar begin deze maand. Obama was in Europa en had het meteen druk met allemaal bezoekjes. Het was sowieso druk voor de wereldleiders aangezien er maar liefst drie grote meetings gepland stonden: eentje over Afghanistan, eentje met de G20 over de crisis en eentje om de verjaardag van de NAVO te vieren. Ook hier is niet echt iets noemenswaardigs afgesproken, het was vooral ouwehoeren en dingen beloven. De crisis houdt overigens nog steeds aan, geen nieuws op dat front verder. Al schieten aandelen soms omhoog om vervolgens weer in elkaar te zakken. Ik begrijp daar echt geen zak van verder. Het weer in Nederland is stabieler!

Louis

‘Louis van Gaal is blij’

Op voetbal gebied is er veel gebeurd! Allereerst is AZ kampioen geworden natuurlijk en heeft PSV met 6-2 van Ajax gewonnen. Voor PSV is dit goed nieuws omdat ze nu volgend jaar zo goed als zeker wel Europees voetbal spelen. Feyenoord maakt nog een kleine kans op de play-offs hiervoor, maar dat hangt af van wie de beker wint. Ik hou je op de hoogte. PSV heeft verder een nieuwe trainer voor volgend seizoen: Fred Rutten (voorheen onder andere Twente en assistent van Guus bij PSV).
Ook het Nederlands elftal doet het goed met twee prima zeges in de kwalificatie en ‘we’ zijn nu zo goed als zeker geplaats voor het WK in Zuid Afrika in 2010. Misschien een leuk idee om vanuit NYC daarheen te vliegen? ;-)

Op gamegebied van de nieuwe Riddick tegen, dus die hoef je niet te missen. Het blijft dus een beetje droog op Xbox 360 gebied… Ik heb zelf ook sinds Street Fighter IV (februari) geen nieuwe game meer gekocht, enkel oudere budgetgames of tweedehands. Op dit moment speelt ik Fallout 3, en ik vind het erg gaaf! De vrijheid en grootse wereld is wat overweldigend, maar als je eenmaal je weg weet in de game is het heerlijk om te spelen. Ik ben alleen nog op zoek naar een hond, die was in Fable 2 wel handig en kan ik in Fallout ook wel gebruiken! Verder kun je op mijn blog wel lezen wat ik nog meer allemaal gespeeld heb. Op de DS nog steeds bezig met Dragon Quest V trouwens, maar dat gaat even wat langzamer omdat ik weer een boek lees. Ditmaal is het ‘één-op-één met Armin van Buuren’ het boek dat ik op FOK! gewonnen had. Het leest lekker weg en biedt een interessante blik op het leven van de nummer één DJ van de wereld.

Je hebt trouwens mazzel wat betreft Thailand, de noodtoestand is opgeheven dus als jij er komt is het weer wat rustiger!

-
1 Response so far
  1. Maarten zei,

    Weer een mooi overzicht! Ik heb op mn verjaardag gechilled op een tropisch eiland :D

    Ik heb Castlevania bijna uitgespeeld nu :D

    Wel mn boekenlegger gebruiken!

    Posted on April 27th, 2009 at 09:22

Add your comment

You must be logged in to post a comment.