Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

I Can Has Cheezburger?

Posted by Roy On April - 9 - 2009
lolcat

‘Zoek maar een ander plekje’

Voor iedereen die de intro op de index niet begrijpt even een uitleg in het Nederlands. Een LOLkat is een foto van een kat met een grappige tekst erbij. LOLkatten komen van het internet en zijn erg grappig! De teksten die erbij geschreven worden zijn vaak vol spelfouten, iets dat ook van het internet komt. Nerdhumor dus eigenlijk een beetje, maar daarom niet minder leuk. Ik heb ze op mijn vorige blog ook al een aantal keer gebruikt en de vaste lezers zijn er dus enigszins mee bekend.

Maar goed, dit artikel staat in de categorie boeken, dus daar gaan we het ook over hebben. Afgelopen maandag heb ik een LOLcat boekje gekregen als verlaat verjaardagskado en hierin staan tientallen foto’s van LOLcats verzameld. De foto’s zijn uitgezocht door de oprichters van I Can Has Cheezburger, een site die al dit soort foto’s verzameld. De foto’s die in het boekje staan zouden de beste en leukste foto’s moeten zijn, maar aangezien het boekje alweer uit 2008 komt zijn er inmiddels talloze LOLcat foto’s bijgekomen en er blijven dagelijks nieuwe bijkomen. Het boekje bestaat ook vooral uit bekende foto’s en dat is toch jammer omdat je dan minder hard er om moet lachen.

Het leuke aan het boekje is dat er niet alleen simpel foto’s in staan, maar ook een aantal keer de grootste/bekendste soorten LOLcat uitlegt. Zo is er ceilingcat die door een gat in het plafond iedereen in de gaten houdt, of the om nom nom cat die flink aan het smikkelen en smullen is. Op deze manier is het boekje een prima begin voor iemand die nog niet of nauwelijks bekend is met de LOLcats.

I Can Has Cheezburger? is te koop bij Amazon.com en heeft als ISBN: 978-0-340-97757-6. Zeker de moeite waard als je van katten houdt of geïnteresseerd bent in gekke nerdhumor from teh internetz! Het boekje heet overigens “I Can Has Cheezburger?” omdat dit één van de eerste LOLcats was en de website daar ook naar vernoemd is. De Cheezburger LOLcat is echter maar een lelijk beest en lang niet zo grappig als de nieuwe generatie.

-
5 Responses so far
 1. Ingrid zei,

  Ik moet altijd zo enorm lachen om die katten, tot tranen toe…

  :’)

  Posted on April 9th, 2009 at 11:11

 2. Tim (wc-eend) zei,

  Hehehe ik kende de pics wel maar de website niet..

  Lachen joh :D

  Posted on April 10th, 2009 at 08:13

 3. Roy zei,

  Ceilingcat staat er wel in, op een verzamelpagina met uitleg. Het is alleen de ‘gecensureerde’ versie.

  Posted on April 11th, 2009 at 06:31

 4. B. zei,

  Die site kende ik nog niet, zat echt te grinniken om sommige foto’s.

  Posted on April 20th, 2009 at 09:32

 5. Mark zei,

  Briljante site! :)

  Posted on April 21st, 2009 at 09:11

Add your comment

You must be logged in to post a comment.