Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Kung Fu Indiana Jones

Posted by Roy On April - 14 - 2009

Vandaag doen we twee games in één blog omdat de games in één hoesje zitten en ze dus maar één plek tussen mijn games innemen. Als eerste ga ik een klein beetje vertellen over Kung Fu Panda, en daarna over Lego Indiana Jones. In de laatste alinea een algemene conclusie voor het dubbel-pack (voor de luie lezer dus…)

Kung Fu Panda

Mario

‘Po vs een krokodil’

Kung Fu Panda is gebaseerd op de gelijknamige Disney/Pixar film van afgelopen zomer. Deze film was erg grappig en een van de leukere films van vorig jaar. De game die gemaakt is op basis van die film volgt het verhaal uit de film vrij getrouw, maar stopt ook andere dingen in het geheel. Tenminste, volgens mij. Ik kan me namelijk geen stuk in een moeras met krokodillen herinneren uit de film. Je volgt in ieder geval een Panda, Po, die er altijd van gedroomd heeft om Kung Fu meester te worden. Dit is voor een dikke panda natuurlijk erg lastig, maar het lot wil dat Po toch een poging waagt en het opneemt tegen de beruchte Tai Lung.

Maar goed de game dus, deze ziet er best goed uit en de personages en stemmen komen allemaal rechtstreeks uit de film. Als je de film hebt gezien herken je de locaties en gebeurtenissen allemaal en dat is wel leuk gedaan. Kung Fu Panda is wel een heel korte en erg gemakkelijke game, met een uur of vier ben je er wel doorheen. Je kan dan eventueel nog eens gaan beginnen om de levels op 100% te halen, maar zo boeiend is de game nou ook weer niet. De besturing is daarvoor ook niet echt goed genoeg; regelmatig spring je mis omdat Po simpelweg niet goed genoeg reageert op de knopjes die je indrukt. Desalniettemin een best aardige game die het geringe aantal uurtjes best waard is.

Lego Indiana Jones

Mario

‘Indy vs een krokodil’

Lego Indiana Jones is gebaseerd op de originele Indiana Jones trilogie en je speelt dus Raiders of the Lost Ark, Temple of Doom en The Last Crusade na. Per film zijn er zes levels die je door het verhaal heen loodsen, vergelijkbaar met de eerdere Lego StarWars game. In tegenstelling tot die StarWars Lego game vind ik Indy echter wel echt heel tof om te spelen. Qua gameplay is er niets veranderd, je speelt nog steeds met een Lego poppetje en je moet nog steeds voorwerpen bouwen om verder te kunnen, maar de setting is gewoon 100 keer toffer.

Nadeel is dat ook hier de besturing niet altijd even strak werkt… Ik zou bijna gaan denken dat het aan mij ligt, maar Indy springt ook regelmatig mis. Wat dat betreft kunnen de makers van dit soort games beter even praten met de makers van bijvoorbeeld Mario of Ratchet games waar de besturing wel gewoon altijd goed werkt! Het is echter geen heel vervelend punt en je kunt de game zonder problemen uitspelen. Ik denk ook dat ik deze week de trilogie op DVD ga kijken! Vooral Temple of Doom is mijn favoriet!

Conclusie
Zowel Kung Fu Panda als Lego Indiana Jones zijn beide leuke games om te spelen. Kung Fu Panda stelt niet veel voor en is vooral voor de wat jongere gamer bedoelt, maar daarom niet slecht. Lego Indy is echter duidelijk de betere van de twee en een aanrader voor zowel fans van de voorgaande Lego-games als de Indiana Jones trilogie. Ideaal voor tussen de grote releases door en om bijvoorbeeld de huidige game-droogte door te komen op de Xbox 360.

-
1 Response so far
  1. LEGO Batman | Roy-O-Rama zei,

    […] dat logischerwijs ook niet was. Een tijdje later kon ik Viking (kutgame) ruilen tegen de duo-game Kung Fu Panda / LEGO Indiana Jones en Indy heeft me definitief overtuigd van de fun in LEGO games! Afgelopen november verscheen ook […]

    Posted on July 20th, 2012 at 12:21

Add your comment

You must be logged in to post a comment.