Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Prince of Persia Epilogue

Posted by Roy On April - 16 - 2009

Prince of Persia voor de Xbox 360 was één van mijn favoriete games van 2008 en toen ik hoorde dat er extra content aangekondigd werd die het verhaal een stukje verlengde was ik erg nieuwsgierig. Nu ik deze zogenaamde ‘Epilogue’ doorgespeeld heb ben ik echter minder enthousiast… Laten we voorop stellen dat ik Prince of Persia nog steeds een ijzersterke game vind en dat het verhaalstukje dat in Epilogue verteld wordt goed aansluit op het verhaal in de game zelf. Dit heeft Ubisoft dan ook goed gedaan.

Prince

‘De Prins in de aanval’

Helaas is dit eigenlijk het enige dat Ubisoft goed heeft gedaan, de rest is namelijk matig tot slecht. Op papier klinkt het natuurlijk goed: extra level, nieuwe kracht voor Elika en wat toevoegingen in het gevechtssysteem. De uitwerking is echter niet geslaagd… Allereerst mist het nieuwe level de kracht van de echte game: kleur, mooie omgevingen en orbs. Qua verhaal is dit wel logisch, maar je mist toch wat. Daarnaast is de nieuwe kracht van Elika niet echt spectaculair en wordt de groene kracht teveel gebruikt (spelers van de game weten dat deze echt heel slecht bestuurt). De gevechten zijn bovendien ook nog eens tegen vijanden die je al gezien hebt, maar dan onnodig moeilijk gemaakt doordat je verplicht wordt gebruik te maken van de omgeving. Zo moet je bijvoorbeeld de reus weer van een platform gooien, maar de doorgang waar hij er af kan vallen is maar heel klein terwijl de ruimte waarin je vecht enorm groot is. De game kent bovendien nu officieel het slechtste eindbaas gevecht OOIT naar mijn mening.

Al met al ben ik dus behoorlijk teleurgesteld in de eerste downloadable content die ik voor een Xbox game koop. Gelukkig heb ik er niet de standaard 10 euro voor betaald, maar veel minder dankzij Play.com. Wat betreft toekomstige DLC, zowel voor Prince of Persia als andere games, ik blijf huiverig en zal niet zomaar 400 of 800 punten steken in iets waarvan ik niet weet of het wel de moeite is. Laten we hopen dat het met Fable 2 of Fallout 3 beter gaat, daar wil ik in de toekomst namelijk ook misschien wel de DLC van aanschaffen!

-
1 Response so far
  1. L'enfant terrible zei,

    Shit,… ik heb deze DLC natuurlijk ook. Maar kan gelukkig het spel ook ruilen tegen iets daar ik hem nu dubbel heb.

    Fallout 3 DLC is ook niet goed. Wacht op je level-cap DLC,… die neemt het verhaal verder dacht ik. Aan de andere kant ben ik niet zo weg van DLC in het algemeen. Alleen GTA maakt er goed gebruik van,… de meeste andere games zijn nu eenmaal gewoon uitgespeeld,…. en dan moet je wachten op deel 2 :)

    Posted on April 17th, 2009 at 06:42

Add your comment

You must be logged in to post a comment.