Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Fable II – See the Future

Posted by Roy On May - 13 - 2009

Na Knothole Island is See the Future de tweede uitbreiding voor Fable II. In tegenstelling tot KI is STF een stuk goedkoper (560 punten tegen 800 punten) en is het geen los nieuw gebied waar je heen moet via een boot. Ze zijn van overal te bezoeken door het voorwerp te gebruiken dat erbij hoort.

See the Future begint met de verkoper die je in Fable II de magische muziekdoos verkoopt die in de hoofdgame een centrale rol speelt. Ook dit keer zijn er weer magische voorwerpen die de missies starten. Als eerste is er een sneeuwbol waarin je rode, gele en blauwe vijanden moet verslaan. Deze vijanden hebben alle kleur uit de sneeuwbol-wereld gezogen en om de kleur terug te krijgen moet jij ze verslaan. De kleuren van de vijanden zijn gelinkt aan de kleuren van de knoppen op de 360-controller. Een blauwe vijand kun je bijvoorbeeld alleen pijn doen met een aanval met de blauwe knop (melee).

See the Future

‘Hier ligt de verloren krijger’

De tweede missie is de missie van de verloren krijger. Deze dude zit opgesloten in een standbeeld en jij moet hem zien te bevrijden. In deze missie moet je jezelf een aantal keer verkleden om wezens over te halen dat je ze geen kwaad doet. Er zijn drie kostuums beschikbaar: skelet, weerwolf en hobbit. Bij het hobbit kostuum had ik wat problemen, de deur in de desbetreffende grot ging niet open nadat ik alle vijanden in die kamer gedood had en ik kon dus niet verder. Ik moest toen de hele missie opnieuw spelen. Beetje een stomme bug dus :(

De derde, en laatste, missie is niet echt een missie waarin je wat moet doen. Je krijgt enkel een vooruitblik op de toekomst en dit is best aardig. Fable III komt er dus zeker wel aan. Misschien wordt hij zelfs wel al officieel aangekondigd op de E3! Buiten de drie gewone missies kun je ook nog in een colosseum vechten tegen vijanden. Hier moet je zoveel mogelijk punten halen die je weer extra items geven die je kunt gebruiken in de game zelf. Ook zijn er een aantal nieuwe achievements te behalen. Zowel het Colosseum als de nieuwe achievements vind ik echter niet de moeite waard om de game nog meer te spelen.

See the Future is een stuk uitgebreider dan Knothole Island, vooral dankzij het Colosseum en de extra achievements, maar eigenlijk zijn ze vergelijkbaar qua lengte. Het voordeel van STF boven Knothole is dat deze goedkoper is en verder gaat waar Fable II eindigde. Beide uitbreidingen zijn leuk om te spelen en eigenlijk verplichte kost voor de Fable-fan. Het is uiteindelijk aan jezelf om te bepalen of jij dat bent en of je er 1360 punten totaal aan uit wil geven. Ik heb er in ieder geval geen spijt van!

-
2 Responses so far
  1. Mark zei,

    Klinkt interessant, maar ik wil eerst de DLC van Fallout 3 spelen. :)

    Posted on May 13th, 2009 at 11:04

  2. Maarten zei,

    Ik kan niet wachten :D

    Posted on May 14th, 2009 at 12:09

Add your comment

You must be logged in to post a comment.