Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Dag Maarten!

Posted by Roy On June - 29 - 2009

Zo, eindelijk weer eens een blog over wat er hier allemaal is gebeurd. De afgelopen weken had ik het erg druk met werk en tentamens, maar nu ik vakantie heb is de tijd weer on my side. *O* Ik ben inmiddels geen ‘Student Aan Huis’ meer omdat ik vond dat het me te weinig opleverde voor de tijd die ik er in moest steken. De komende weken kan ik ook weer wat extra werken bij de Makro in verband met de vakantieperiode en daarmee komt er dan wel extra geld binnen.

MJ

Smooth Criminal

Wist je trouwens al dat vanaf 1 juli een nieuwe bovenbuurvrouw heb? Ze heet Femke en neemt de kamer van Remco over. Deze week kiezen we ook nog een nieuwe mannelijke huisgenoot voor de kamer van Koosje. Als die er dan eenmaal woont zit ik alweer bij de vier langstwonende hier… Dat gaat best snel! Heb jij eigenlijk al een vaste woonplek in Australië gevonden? If so, e-mail me je dan even je adres, en regel een Xbox 360 zodat we een keer online kunnen gamen!

Het belangrijkste nieuws van de afgelopen periode was natuurlijk het overlijden van Michael Jackson, dat was zo groots dat ik je er daarom ook maar meteen over gesmst heb toen ik het hoorde. Voor MJ zelf misschien het beste, maar voor de fans een grote schok natuurlijk. Ik heb het afgelopen weekend nog nooit zoveel Jackson muziek gehoord, elk radiostation draaide veel tracks en ondanks dat sommige tracks meerdere keren langs kwamen kan ik niet anders dan concluderen dat het geweldige muziek is. Michael Jackson was een groots artiest. Tot zover het emotionele gedeelte in deze blog :P

Wat betreft het nieuws vanuit Nederland is het een beetje zoals altijd, Wilders en de crisis staan centraal. Zo ‘won’ de PVV de EU-verkiezingen hier in Nederland en wil Wilders alle Moslims Europa uit hebben. De crisis is gelukkig steeds minder boeiend, de interesse neemt af, ondanks dat er steeds meer ontslagen vallen en bedrijven het dit jaar bijvoorbeeld zonder vakantiekrachten moeten doen.

Iets dat ook de gemoederen bezighoudt is het ‘declaratieschandaal’ (als je het al zo mag noemen). Vele politici schijnen gemaakte kosten te declareren die ze eigenlijk niet mogen declareren. Een zoek geraakte zonnebril, een etentje met de vrouw, dat soort zaken. Nu is het wel heel naïef om te denken dat niemand dit zou doen, maar het is wel hilarisch om te lezen met wat slechte voor smoesjes de politici komen om hun gedrag goed te praten. :D

Op voetbalnieuws begint het ook eindelijk weer, de trainingen van bijna alle teams zijn weer begonnen en alle topteams hebben een nieuwe trainer: PSV (Fred Rutten), Ajax (Martin Jol), AZ (Ronald Koeman :’) ) en zelfs Feyenoord (Mario Been). Hopelijk gaat Feyenoord weer normaal meedraaien, die zie ik op de één of andere manier toch liever dan AZ of Ajax.

AH Cola

Gratis cola

Het grappigste nieuws kwam overigens van de Albert Heijn. Deze hadden een ‘laagste-prijs-garantie” wat in het kort inhield dat je jouw geld terug kreeg voor de boodschappen als je ze ergens anders goedkoper kon halen. Op deze manier zijn er talloze mensen geweest die liters bier en cola gratis konden meenemen. Dat was niet zo slim van de AHahaha!
Wist je trouwens dat Alexia haar eerste schooldag gehad heeft? Ook vrij belangrijk nieuws natuurlijk!

Op gamesgebied was er natuurlijk de E3 waarvan de nabeschouwing het interessantst om te lezen is. Bovendien komen er eindelijk weer eens wat games uit die de moeite zijn om te kopen. inFamous bijvoorbeeld, deze is zelfs de aanschaf van een PS3 waard! Daarnaast is er nog Prototype waarvoor ik een PU abonnement heb genomen (game + abo voor 44 euro), veel Fallout DLC en een rerelease van Final Fantasy VII als download voor PSP/PS3. De komende tijd heb ik genoeg te gamen dus. Ik heb me daarnaast ook voorgenomen om veel te gaan lezen, op dit moment ben ik bezig met de Ultimate History of Videogames en daarna ga ik aan een boek van Stephan King beginnen. Lekker in het zonnetje in de tuin met een groot glas ijskoude Karvan Cevitam aardbei. Heerlijk.

-
7 Responses so far
 1. Mark zei,

  Ha die Maarten! :W

  Zoals je leest zuigt de gamesmaak van Roy nog steeds. Ik bedoel, Prototype en een abo voor de PU voor 44 euro? Ik mag hopen dat ze hem dat geld hebben gegeven. Anders is het toch hetzelfde als twee keutels eten en dan het portemonee trekken om af te rekenen.

  Verder vind ik behoren tot de langstwonende in een studentenhuis niet iets om trots op te zijn. Het toont eerder luie aarscheid aan.

  Maar voor de rest hou ik nog van hem hoor. O+

  Posted on June 29th, 2009 at 13:03

 2. L'enfant terrible zei,

  Jammer van dat voetbalnieuws, maar een heerlijke blog voor Maarten!

  Posted on June 29th, 2009 at 13:54

 3. L'enfant terrible zei,

  Moest ZO hard lachen om Strol’s reactie :D

  Posted on June 29th, 2009 at 13:54

 4. Hemmo zei,

  Het is [url=http://www.imdb.com/name/nm0000175/]Stephen King[/url] lutser!
  *spellingsnazi rent weer weg…

  Posted on June 29th, 2009 at 14:40

 5. Hemmo zei,

  @Hemmo
  Jemig, kent ie geen html tags?

  Posted on June 29th, 2009 at 14:41

 6. Maarten zei,

  Superblog weer :D Gelukkig mis ik weinig nieuws in Nederland en zelfs hier hebben ze gehoord van Wilders…

  MJ was (en is) groot nieuws hier. Overal hoor ik MJ muziek en een dierenshow in Singapore werd opgedragen aan MJ :D :D

  Zit nu idd in Australie, maar nog geen vaste woonplek en/of 360. Wel gezien dat een 2e hands 360 130 euro kost, best te doen dus. Heel misschien dus werken bij EB games :D

  Posted on June 29th, 2009 at 14:59

 7. Maarten zei,

  Ow, dat bonnetjesgedoe in de politiek? Dat was dus ook laatst in Engeland (vast gehoord) :D Elke brit die ik tegenkwam begon erover…

  Posted on June 29th, 2009 at 15:00

Add your comment

You must be logged in to post a comment.