Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

[E3 2009] Nabeschouwing

Posted by Roy On June - 6 - 2009

Oh jongens en meisjes, dit wordt een lang artikel… Er is zoveel getoond en ik heb over zoveel getoonde dingen een mening dat ik het gewoon per console of handheld ga bespreken. Zo blijft het nog enigszins overzichtelijk. Schenk in ieder geval even wat te drinken in, zet je bureaustoel recht en neem je tijd. De E3 is terug en dit vond ik er van:

Nintendo Wii
De Nintendo Wii trapt de nabeschouwing af omdat deze console mij het minst interesseerde vooraf. Op dit moment is dit flink omgeslagen en heb ik besloten dat ik volgend jaar, waarschijnlijk rond mijn verjaardag, weer een Nintendo Wii ga kopen. Ik hoop dat de zwarte Wii die is aangekondigd dan ook in Europa te koop is en de prijs ietsjes omlaag is gegaan. Je zult je waarschijnlijk afvragen waarom die omslag er ineens is… Het komt voornamelijk door de aankondiging van Super Mario Galaxy 2. Hoewel ik het eerste deel niet helemaal uitgespeeld heb is het wel een van de games waar ik me deze generatie het meest mee vermaakt heb. Daarnaast heeft de nieuwe Metroid: Other M, mijn aandacht getrokken. Geen idee of ik dat leuk ga vinden, maar het ziet er erg gaaf uit! Andere games die voor de Wii getoond zijn en potentiële toppers zijn: Dead Space Extraction, FFIV After Years, Sin & Punishment 2 en No More Heroes 2. Nintendo kwam naast al deze games ook met een aantal minder interessante dingen die vooral voor hun nieuwe doelgroep bedoeld waren. Denk aan een Wii Fit Plus, Wii Sports Resort, een multiplayer New Mario en de Vitality Sensor. Meh, dat hoef ik allemaal niet!

Super Mario Galaxy 2

Mario en Yoshi op de Mario-planeet.

PlayStation Portable
De PSP is niet echt een handheld waarop ik veel game. Ik heb genoten van God of War, Crisis Core en Tales of Eternia, maar daarbuiten blijft het vooral een handheld om films op te kijken als ik in de trein zit. Na de E3 is deze kijk op de PSP nog niet echt veranderd, al zijn er wel wat leuke games aangekondigd zoals bijvoorbeeld Resident Evil en Lunar Silver Star. Het meest blij was ik echter met de release van Final Fantasy VII voor de PSN-store. Sinds donderdag kun je voor 10 euro deze PSOne klassieker downloaden en spelen op je PSP of PS3. Helemaal geweldig natuurlijk en voor zover ik kan zien zijn er talloze gamers die deze versie hebben gedownload. Een mooi signaal naar Square-Enix om eens op te schieten met die FFVII:remake!
In de PSP Go, de nieuwste versie van de PSP, ben ik niet geïnteresseerd. Het design vind ik best aardig met dat slidescherm, maar 250 euro is veeeeeeeel te duur. Ik zie verder ook niet echt veel voordelen ten opzichte van mijn PSP (die het weer gewoon normaal doet).

Crackdown 2

An impressive ascent Agent!

Xbox 360
De beste console van deze generatie. By a landslide. De Xbox 360 heerst en het enige dat ik wilde om nog blijer te worden was een nieuwe Crackdown. Nou, ik heb mijn zin gehad en Crackdown 2 is officieel aangekondigd. Joepie! Ook de nieuwe beelden van Dead Rising 2 en Bioshock 2 gaven een glimlach op mijn gezicht. Helaas is het verder een beetje een matige E3 geweest voor de 360 eigenlijk… Alan Wake, Assassin’s Creed 2 en Dante’s Inferno lijken me allemaal best okay, maar ik heb er geen WOW gevoel bij. Daarbij komt ook nog eens dat Microsoft heel veel aandacht schonk aan hun 3D camera, de Natal. Dit lijkt me helemaal niets, ik wil gewoon normaal gamen. Wat dat betreft behoef ik nog wat ontwikkeling op het gebied van veranderingen. Laten we hopen dat de Natal niet teveel gepushed gaat worden door Microsoft en dat ik Fable 3 over een paar jaar gewoon kan spelen zonder die camera!

PlayStation 3
De verwachtingen voor de PS3 lagen dit jaar het hoogst. Er zou een slimline aangekondigd worden, net als een prijsverlaging. Beide zijn echter niet aan bod geweest en dus wordt het een normale PS3 met inFamous na de tentamens. Na deze kleine teleurstelling kwam er ook nog eens het motion-control apparaat van Sony aan bod en mijn hoop in de PS3 zakte helemaal weg. Gelukkig had Sony de beste line up qua games met als paradepaardje het gewelddadige God of War 3. Tel daar Uncharted 2, Heavy Rain, Final Fantasy (versus) XIII en The Last Guardian bij op en je hebt wat mij betreft de ‘winnaar’ van de E3.

God of War III

Kratos heeft last van ochtendhumeur

Nintendo DS
Hoewel ik de Nintendo DS al een tijdje niet gebruikt heb omdat ik vooral boeken lees tegenwoordig blijft het mijn favoriete handheld waarvan ik weet dat er een constante stroom topgames voor verschijnt. Lang niet alles dat ik wil spelen kan ik spelen omdat er simpelweg te veel verschijnt (ik moet nog steeds DQV uitspelen ook). Op de E3 zijn er ook weer gegarandeerde toppers getoond zoals bijvoorbeeld Mario & Luigi 3 en een nieuwe Professor Layton. Bovendien is er nog een Golden Sun aangekondigd, maar hier voel ik nog niet zoveel voor. De GBA-versie had een vreselijke eindbaas die de hele game voor me verpestte. Upgraden naar een DSi hoef ik overigens op dit moment nog niet te doen, het aantal exclusives hiervoor is nog iets te laag en een DSi is gewoon te duur nog. Ik denk dat ik dit wel een mooi Sinterklaaskado trouwens, even zorgen dat ik braaf ben de rest van het jaar!

Maar hoe mooi alle eerder genoemde games ook zijn, ze zijn allemaal niet mijn game of the show… Die ‘prijs’ gaat naar een klein schattig DS-spelleke met de naam Scribblenauts. In Scribblenauts speel je in een cartooneske setting een held die allerlei problemen op zijn pad tegenkomt. Om deze problemen en uitdagingen op te lossen moet jij als speler zélf verzinnen hoe je deze moet aanpakken. Volgens de makers zijn de mogelijkheden eindeloos en alles dat je kunt verzinnen zit in de game. Kijk de onderstaande trailer maar even voor een kleine impressie van de game. Ik hoop dat eind dit jaar, als de game uitkomt, hij ook alle verwachtingen kan waarmaken. Ik ben in ieder geval ontzettend nieuwsgierig!

-
4 Responses so far
 1. Maarten zei,

  Ze hebben zeker niks aangekondigd voor de GBA? :P Ik heb intussen wel Mario Kart gekocht :D

  Van het nieuws dat ik heb meegekregen over de E3 ga ik toch voor de 360: Alan Wake, Forza 3, nieuwe Halo-games, Monkey Island voor XBLA en dat Natal lijkt me een leuke gimmick (Minority Report! :D)

  PS3 heeft zeker toffe games, maar niet genoeg om mij over te halen

  Posted on June 7th, 2009 at 05:07

 2. Maarten zei,

  en Crackdown 2 niet te vergeten natuurlijk!

  Posted on June 7th, 2009 at 05:07

 3. Mark zei,

  Al die motion shit doet me niks.

  Mijn top 5 van de E3:

  1. Metroid Gaiden
  2. Uncharted 2
  3. Brütal Legend
  4. God of War 3
  5. The Last Guardian

  Ook tof waren Alan Wake, de line-up voor de PSP, FFVII op PSN, Monkey Island op XBLA en Scribblenauts. _O_

  Posted on June 10th, 2009 at 14:49

 4. Dag Maarten! | Roy-O-Rama zei,

  […] gamesgebied was er natuurlijk de E3 waarvan de nabeschouwing het interessantst om te lezen is. Bovendien komen er eindelijk weer eens wat games uit die de […]

  Posted on July 20th, 2012 at 12:27

Add your comment

You must be logged in to post a comment.