Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

[E3 2009] Persconferentie Microsoft

Posted by Roy On June - 1 - 2009

De E3 is zojuist officieel begonnen met de persconferentie van Microsoft en holy shit, wat een tegenvaller was dat… Laten we echter beginnen bij het begin, namelijk de games waarvan we al wisten dat ze bestonden: Call of Duty Modern Warfare 2, Rock Band Beatles, Forza 3, Final Fantasy XIII, Tony Hawk (met skateboard controller) en Halo ODST. Hiervan werden wat beelden getoond, maar niets was echt wereldschokkend. Niets voor de E3 ook eigenlijk omdat ik het allemaal al kende ook.

Dan waren er nog games waarvan we wisten dat ze bestonden, maar waar we al (te) lang niets van gehoord hadden: Splinter Cell Conviction en Alan Wake. Beiden zagen er erg goed uit, al ben ik zelf geen Splinter Cell fan. Alan Wake lijkt op Silent Hill en Alone in the Dark. Een beetje creepy horror achtig, en dat is wel gaaf op zich. Wat mij betreft was Alan Wake ook de eerste game waarvan ik dacht “cool”. Het is even afwachten of die uiteindelijk ook gaaf blijft, AitD viel uiteindelijk tegen namelijk door slechte besturing.

Crackdown 2 logo

‘Eerste ‘beeld’ van Crackdown 2′

De ├ęcht nieuwe games komen met Joy Ride (Mario Kart met Avatars) en Shadow Complex (2.5D side scrolling shoot ‘m up), beide voor XBLA en titels als Left 4 Dead 2, Halo Reach, Metal Gear Raiden en Crackdown 2. Left 4 Dead is leuk voor de fans van L4D (een game die ik nog wil kopen als budgettitel) en de aankondiging der aankondigingen is natuurlijk Crackdown 2. Ik ben erg blij met deze officiele aankondiging en de beelden die we zagen waren ook erg veel belovend (zombies?)! De E3 is voor een groot deel al geslaagd als je puur kijkt naar Crackdown 2!

Helaas is Microsoft nog veel meer van plan met de 360 dan alleen gaming… Naast een hoop live streaming films/TV (geen idee of dit ook in NL komt) zijn ze erg community gericht met onder andere integratie van Twitter en Facebook. Vrij nutteloos als je het mij vraagt, al zou de Twitter integratie wel leuk zijn als je behaalde achievements automatisch in je Twitter zouden verschijnen… Van deze community zooi hoef je overigens niets te gebruiken, en het zit ook niet echt in de weg. Het lijkt me allemaal een beetje nutteloos en overbodig alleen.

Zoals altijd was er op het einde van de conferentie een grootse aankondiging waarvan Microsoft verwacht dat het hoge ogen gaat gooien en de gaming industrie op zijn kop zal zetten. Vorig jaar was het de aankondiging van FFXIII op de 360, pretty shocking indeed. Dit jaar was het echter een achterlijke motion camera. Een combinatie tussen Eyetoy en Wiimote, maar dan zonder dat je een controller vast hebt. Je bent dus echt, net als vroeger met de Eyetoy, in de lucht aan het zwaaien om je games te spelen. Guitar Hero wordt Air Guitar en een voetbal game wordt hetzelfde als zwaaien met je been zonder iets te raken. De Natal, zoals de camera voorlopig heet, is in mijn ogen het meest dwaze wat ze hadden kunnen verzinnen. De Wii en Eyetoy hebben aangetoond dat zulke zwaai-games leuk zijn om met een paar man te spelen, een uurtje of twee maximaal. Daarna is het klaar. Je speelt dat niet in je eentje, nooit. Het is onnodig, overbodig, nutteloos en bovenal domweg Nintendo proberen na te doen omdat de Wii als warme broodjes over de toonbank vliegt (of nou ja, vloog). Ik voorspel een heel dikke flop. Zonde van al het R&D dat er gedaan is bij Microsoft en bijvoorbeeld Lionhead. In plaats van Fable 3 zijn ze daar bezig gegaan met een Tamagotchi kloon waarin je via de Natal met een 13 jarig jongetje kan communiceren. Dat kan een mooi pedo-sim worden :’)


Wat een epic fail deze conferentie.

Lang leve Crackdown.

-
3 Responses so far
 1. Maarten zei,

  Maar wat nu als je via de camera met karakters in Fable 3 kan communiceren? Maar dat kan natuurlijk nooit echt belangrijke gameplay zijn, omdat niet iedereen zo’n camera heeft :D

  Posted on June 2nd, 2009 at 06:31

 2. B. zei,

  Wat een kufilmpje.. de serieuse dingen zijn wel leuk, bladeren door het menu met de hand oid.

  Posted on June 3rd, 2009 at 13:20

 3. Steeven zei,

  Klinkt leuk en aardig, maar vrijwel alles komt ook op de PC uit. Er is nog steeds geen reden om een 360 in huis te hebben bij mij.

  Posted on June 3rd, 2009 at 17:01

Add your comment

You must be logged in to post a comment.