Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

[E3 2009] Persconferentie Sony

Posted by Roy On June - 2 - 2009

Nou, er is geen PS3 slimline aangekondigd en ook geen prijsverlaging. Verder is Final Fantasy VII remake nog steeds vaporware. Toch durf ik te stellen dat Sony de beste persconferentie van de Grote Drie had. Ze toonden namelijk de meeste games, en bovenal, de beste games. God of War III, Uncharted 2, Final Fantasy XIII en nog talloze andere games. Het was een conference zoals een conference hoort te zijn met veel beelden van alle games die er aan zitten te komen en vrij weinig geouwehoer er tussendoor. Ik geloof ook heilig in de kracht van de PS3 en ik zal er zo snel mogelijk één kopen. De inFamous bundel. Het lijkt me overigens wel verstandig dat ik dat NA de tentamens ga doen… Die drie weken kan ik ook nog wel wachten :’)

Go

‘De PSP Go’

Voor de PSP komt er ook een shitload aan nieuwe games uit. Veelal kleinere broertjes van eerder op de PS3 verschenen titels, maar niet minder indrukwekkend daardoor. Denk eens aan MotorStorm, LBP, Metal Gear Solid, Resident Evil en, eindelijk, Gran Turismo. Als je dan ook nog eens bedenkt dat al deze games voortaan te downloaden zijn via PlayStation Network op de nieuwe PSP Go dan heeft Sony een flinke stap voorwaarts gedaan. Overigens blijven alle PSP games ook gewoon op UMD uitkomen, als het goed is komen er geen PSP Go exclusives zoals dat bij de DSi wel is. De PSP Go is kleiner, heeft een schuifscherm, bluetooth, 16GB opslag en nog wat meer tweaks. Ik hou het echter bij mijn huidige PSP, vooralsnog biedt de PSP Go niet echt veel extra in mijn ogen. Bovendien is de prijs, 250 euro, achterlijk hoog.

Wat betreft falende ideeën had Sony overigens ook genoeg om te laten zien. Ook zij komen met iets van motion controls, alleen is het nu een combinatie van Nintendo (iets in je handen houden om te zwaaien) en Microsoft (een camera die dat iets volgt en vertaalt naar on-screen bewegingen). Het ziet er allemaal wel indrukwekkend uit, zeker omdat je bewegingen een op een overgezet worden, maar kom op. Ik wil gewoon relaxed gamen zonder als een malloot voor de TV te staan. Dat is leuk voor een half uurtje, maar kun je voorstellen dat je een game als Fallout zo speelt? Veertig uur lang voor de TV staan? Nee, laat mij maar een beetje onderuit gezakt op de bank hangen met een controller in m’n hand.

Ook het nieuw aangekondigde, en getoonde Final Fantasy XIV (XIII is nog niet eens uit :’) ) boeit me niet. Dit is een online RPG waarin je met meerdere gamers op avontuur gaat. Dat klinkt misschien wel aardig, en 15 miljoen WoW gamers vinden het vast gaaf, maar het trekt me niet. Het gaat te snel als een verplichting voelen vrees ik, als je te weinig speelt wordt je karakter ook niet sterk genoeg en zijn al je vrienden sterker. Nee, doe mij maar een gewone Final Fantasy!

Al met al was het een mooie conferentie van Sony met maar een paar zwakke saaie momenten. Het grootste gedeelte ging gewoon over games. En daar draait het uiteindelijk allemaal om!

-
1 Response so far
  1. Steeven zei,

    Ik hoopte ook op een slimline en prijsverlaging… hoewel de games me niet echt aanspreken nog. Maar enkel voor PES en als Bluray speler wil ik best een slimline aanschaffen.

    Opschieten Sony :r.

    Posted on June 3rd, 2009 at 17:02

Add your comment

You must be logged in to post a comment.