Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Tiësto’s Club Life

Posted by Roy On June - 14 - 2009

Sinds het succes van A State of Trance hebben alle grote DJ’s hebben tegenwoordig een eigen radioshow. De meeste van deze shows zijn via internet te beluisteren, maar een enkele is ook op de gewone radio. Club Life van Tiësto is zo’n radioshow. Elke vrijdagavond om 22:00u kun je op Radio 538 twee uur lang genieten van de nieuwste muziek, uitgezocht door Tiësto.

Tiësto is iedereen natuurlijk welbekend, het is de grootste Nederlandse DJ ooit en was op heel veel zaken de eerste (eerste DJ met een eigen ‘concert’, eerste DJ die op de Olympische Spelen mocht draaien, eerste DJ van de wereld uit Nederland, etc). Tiësto is grootser dan groot en helaas is dat ook een aantal keer in zijn nadeel geweest als mensen bijvoorbeeld teveel van een liveset van hem verwachten. Maar goed, daar wil ik het niet over hebben, ik wil het hebben over Club Life omdat iedereen dat vrij kan luisteren zonder 60 euro voor een kaartje neer te leggen.

Als Tiësto als DJ draait, is het vooral trance (en alles wat daar op lijkt) wat je hoort. In Club Life is de muziek iets gevarieerder, stromingen als electro en zelfs techno komen ook regelmatig langs. Hierdoor is de show voor een groter publiek dan alleen de trancers te luisteren, maar persoonlijk hoeven die rare tracks niet zo voor mij. Ik heb het liefste gewoon de trance-achtige tracks uiteraard.

Club Life bestaat nu ruim twee jaar en had afgelopen vrijdag zijn 115e aflevering. Toen de show begon in 2007 heette het Club Nouveau, maar al snel bleek dat die naam te gay was. Engels klinkt natuurlijk veel toffer dan dat homofiele Frans. Kenmerkend voor de show is de 15 minutes of fame waarin Tiësto een andere DJ laat draaien aan het begin van het tweede uur. Soms zijn dit grote, bekende namen, maar de bedoeling is dat onbekend DJ talent aan bod komt en zo een kans krijgt om door te breken. Net als met de muziekselectie die Tiësto maakt is ook de 15 minutes of fame wisselend van muziekstroming.

Club Life heeft verder regelmatig speciale uitzendingen die een bepaald thema hebben. Zo is er een aantal keer een ‘BlackHole Recordings’ special geweest met alleen maar tracks van zijn eigen platenlabel. Ook was de 100e uitzending natuurlijk speciaal en hierin kwamen enkel tracks die door de luisteraars zelf gekozen zijn. Aflevering 100 is ook by far de beste episode in de reeks natuurlijk met een aantal kneiters van hits (één daarvan kun je hieronder bekijken). Als Tiëso een beetje lui is krijg je meestal een (deel van een) liveset te horen die hij ergens op de wereld heeft gedraaid. In de zomer betekent dat veel livesets vanaf Ibiza aangezien hij dan ook meestal te druk is om de radioshow op te nemen.

De kwaliteiten van Tiësto als radio DJ zijn overigens niet heel erg goed. Hij is enthousiast en heeft een goede muzieksmaak, maar op de één of andere manier is de manier van vertellen niet altijd even professioneel. Ik luister er echter met plezier naar en moet ook regelmatig lachen om de beeldspraak die gebruikt wordt: “De eerste keer dat ik deze track hoorde zat ik in een cabrio in het zonnige Miami. Je begrijpt dat deze zomerse plaat erg veel zomerse gevoelens oproept.” Geniaal.

Mocht je nou een keer op de vrijdagavond radio luisteren, stem dan ook eventjes af op Radio 538. 102FM.

-
1 Response so far
  1. Mark zei,

    Waarom lees ik dit? :?

    Posted on June 18th, 2009 at 07:27

Add your comment

You must be logged in to post a comment.