Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Fallout 3 – Operation Anchorage

Posted by Roy On July - 9 - 2009

Operation Anchorage werd niet zo heel goed ontvangen toen deze DLC beschikbaar kwam en nu ik er zelf doorheen gespeeld heb kan ik niet anders dan het met de kritieken eens zijn. Operation Anchorage is, in vergelijking met zowel de andere DLC als de game Fallout zelf gewoon wat karig.

Fallout 3

‘Vergeet je thermo-ondergoed niet!’

Anchorage is een plaatsje in Alaska en Operation Anchorage speelt zich hier in de grote ijsvlakten af. In het jaar 2076 hebben Chinese troepen Alaska veroverd en is het aan de Amerikaanse troepen om Alaska terug te veroveren. De oplettende lezers weten dat Fallout 3 zelf afspeelde in 2277 en dus zou het gek zijn als je vanuit de Wasteland zomaar ineens naar Alaska zou gaan, 200 jaar eerder…

Het is echter logisch als je hoort dat Operation Anchorage eigenlijk een computer simulatie is zoals eerder in de game ook al zijn geweest. Je neemt als speler plaats in een futuristische bioscoop en je bevindt je vanaf dat moment in een simulatie. In OA heb je geen van je eigen wapens, alles wat je nodig hebt krijg je in de simulatie zelf. De simulatie speelt overigens exact hetzelfde als de gewone game, dus eigenlijk merk je niet eens dat het een simulatie is op de verdwijnende lijken na dan. Aan het einde van OA, als je alle Chinezen hebt verslagen keer je terug uit de simulatie en opent er een kamer met enorm veel goodies. De goodies hier, onder andere een kick-ass Gauss Rifle en wat nieuwe Power Armor, zijn allemaal te gebruiken in de rest van de game. Mocht je hierin geinteresseerd zijn dan is OA wel de moeite waard.

Ga je echter voor een tof verhaal, of wat spannende quests, dan is OA niet jouw ding. Operation Anchorage is eigenlijk alleen de moeite voor de echte Fallout fans die alles willen spelen. Alle andere Fallout spelers kunnen beter Broken Steel of Point Lookout downloaden als ze meer Fallout willen.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.