Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Fallout 3 – Point Lookout

Posted by Roy On July - 3 - 2009

Ahh, Fallout. Sweet Fallout. Hard op weg om mijn favoriete game van deze generatie consoles te worden… Sinds kort is alweer de vierde DLC voor de game te downloaden: Point Lookout en het is de tweede DLC die ik speel. Na Broken Steel, welke de main story verlengde, is Point Lookout een apart gedeelte.

Point Lookout

Met deze boot vaar je naar Point Lookout

Zodra je de DLC hebt geïnstalleerd en je hebt de game opgestart krijg je een bericht via je Pipboy die je vertelt dat er een veerpont is aangemeerd bij de riviermond. Deze boot brengt je naar het eiland Point Lookout alwaar zich het nieuwe avontuur zich afspeelt. Het eiland staat bekend om zijn Punga fruit, één van de weinige voedselwaren waar je geen radiation poisoning van krijgt. Het is dus interessant om even uit te gaan zoeken wat er zo speciaal is aan dat fruit. Bovendien wonen er een aantal aparte mensen op het eiland; de Tribals bijvoorbeeld welke in een wel heel aparte God geloven. Daarnaast is er nog de inheemse bevolking die een beetje last heeft van inteelt problemen als je ze ziet lopen en lopen er nog een aantal swamp ghouls en swamp lurks rond. Genoeg voer voor je wapens dus!

De missies in Point Lookout zijn op zich vergelijkbaar met eerdere Fallout missies, maar het is nu niet zo duidelijk wat goed is en wat slecht. Er is minstens één grote beslissing die je moet nemen waarbij je echt even moet nadenken over de morele bezwaren van de opties… Combineer dit met de geweldige setting van een moeras vol gevaren en talloze nieuwe locaties om te ontdekken en je hebt een fantastisch nieuw avontuur in een fantastisch spel. Het blijft heerlijk om zo nu en dan terug te keren naar deze geweldige game!

Aangezien elke losse DLC 10 euro kost om te downloaden is het voor velen aan te raden om te wachten op de Game of the Year editie van Fallout 3 die in oktober uitkomt. In deze bundel zitten naast de game ook alle vijf de DLC avonturen (over een tijdje komt er nog een vijfde). Als je de game al hebt kun je ook wachten op de discversies waarop de DLC staat. Ikzelf blijf ze gewoon los kopen, al dan niet via de Xbox Live Deal of the Week waarin ze afgeprijsd verkocht worden. Vooralsnog zijn zowel Broken Steel als Point Lookout echte musthaves!

-
1 Response so far
  1. L'enfant terrible zei,

    Ik trek al die DLC niet zo. Heb het een keer geprobeerd met Prince of Persia en met Fable 2, maar op een of andere manier voelt het raar aan. Zal ook geen DLC content voor bestaande games meer kopen :)

    Posted on July 3rd, 2009 at 19:28

Add your comment

You must be logged in to post a comment.