Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

inFamous

Posted by Roy On July - 5 - 2009

Na anderhalf jaar staat er eindelijk weer een PlayStation 3 in huize Roy-O-Rama! Dankzij mijn vakantiegeld is het grote zwarte monster weer terug. De gekochte bundel is een 80GB versie met Dual Shock controller en de game inFamous en over die game gaan we het vandaag hebben.

Een tijdje terug had ik al een blog over inFamous waarin ik inFamous naast Prototype legde om te kijken welke game de spirituele opvolger van Crackdown zou zijn. Inmiddels is Crackdown 2 aangekondigd en liggen Prototype en inFamous in de winkels. De eerste van deze drie games die ik speel is inFamous welke, zoals gezegd, geleverd werd bij mijn PS3. In inFamous speel je Cole, een man met superkrachten. Deze krachten (gebaseerd op elektriciteit) heeft hij gekregen toen er een bom ontplofte in de stad, maar Cole heeft geen idee hoe of wat. Hij weet alleen dat hij de krachten heeft.

Op een gegeven moment neemt Moya, een vrouwelijke FBI-agente, contact op met Cole en zij geeft hem opdrachten. Je doet steeds meer missies en langzaam ontvouwt zich het verhaal waarin verteld wordt hoe Cole aan zijn krachten is gekomen. Het verhaal blijkt achteraf erg goed in elkaar te zitten en is, zeker voor een sandboxgame, erg de moeite waard. Gaandeweg krijgt Cole steeds meer en sterkere krachten en kun je letterlijk de bliksem oproepen om zooi op te blazen. Erg indrukwekkend als een grote truck ontploft in HD graphics en DTS geluid. Next-gen gaming op z’n best!

inFamous

Lightning Strikes

Je komt overigens regelmatig keuzemomenten tegen in de game waarin je kunt kiezen voor een goede of kwade oplossing. Een simpel voorbeeld is bijvoorbeeld een missie waarin je een burger moet helpen zijn kluis te bewaken. Als je alle vijanden hebt gedood kun je de burger doden en zijn buit meenemen, of je kiest er voor om netjes een eventuele beloning af te wachten. De keuzemomenten zijn steeds duidelijk aangegeven met een rode of blauwe bliksem. In inFamous kies je er dus echt voor om goed of slecht te zijn en is het minder verweven in de game als in bijvoorbeeld Fable waar het veel dieper gaat (ik deed daar vooral goede missies, maar werd uiteindelijk toch slecht omdat ik huurders van mijn huizen teveel huur vroeg…).

Ik heb inFamous op dit moment uitgespeeld voor zover het verhaal gaat, de ontknoping is best apart ondanks dat ik het al wel een klein beetje zag aankomen. Het enige dat ik nog wil doen is wat trophies halen en het tweede eiland op 100% uitspelen. Het vreemde is echter dat de laatste drie sidequests niet verschijnen, geen idee wat ik mis of fout doe. Maar goed, dit komt wel, en anders komt het nog wel als ik de game een tweede keer ga spelen als zijnde een slechte Cole. Meer PS3 games heb ik op dit moment toch niet van mezelf dus ik zal wel moeten :D Dat ik de game een tweede keer ga spelen zegt overigens genoeg over de kwaliteiten natuurlijk. inFamous is een goede game en het was absoluut de moeite waard om er een PS3 voor te kopen. De game is helaas lang niet perfect, een aantal missies (bijvoorbeeld de toren of de terreurbussen) is gewoonweg irritant en ook zijn sommige sidequests saai om te doen. Desalniettemin heb ik zin in een tweede playthrough! Maar voordat ik daar aan begin eerst wat anders, wat Motorstorm 2 bijvoorbeeld.

-
4 Responses so far
 1. L'enfant terrible zei,

  De demo vond ik al een hele ervaring op zich,… sterker nog. Dat was het enige wat ik nodig had. Heel saai naar mijn idee.

  Ik denk dat het uitpakken van je nieuwe PS3 en het feit dat er bijna niks anders voor je is je sterren oordeel heeft beinvloed. Hier,… ik help je even :)

  Posted on July 6th, 2009 at 18:40

 2. Roy zei,

  Gijs, we hebben regelmatig een andere mening over games en meestal begrijp ik jouw mening. Maar nu sla je de plank volledig mis. inFamous is echt geweldig.

  Posted on July 6th, 2009 at 22:37

 3. L'enfant terrible zei,

  @Roy

  Misschien is de gameplay best OK,… al vind ik de reviews niet echt super! Maar ja,… dat was met Dead Space ook het geval. De setting trekt me gewoon totaal niet en de demo was vreselijk herhaaldelijk,… eentonige missies. Echt geen game voor mij,… Monsters slaan met stroom en weet ik veel allemaal. Misschien wordt ik te oud of ben ik gewoon de superhelden games zat. Dat of ze moeten demo’s verbieden!

  Posted on July 7th, 2009 at 07:16

 4. Komkommertijd | Roy-O-Rama zei,

  […] betreft mijn hobby videogames spelen geniet ik nog lekker van mijn PS3. inFamous is zoals bekend uitgespeeld, maar ik ben nu druk bezig met Ratchet & Clank. Ik vind die game […]

  Posted on July 20th, 2012 at 12:28

Add your comment

You must be logged in to post a comment.