Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Start to Run

Posted by Roy On July - 4 - 2009

Zo, ik heb net heerlijk gedoucht nadat ik mijn eerste week hardlooptraining heb afgerond! Sinds deze week volg ik het ‘Start to Run’ programma dat gepresenteerd wordt door de Vlaamse schone Evy Gruyaert. Zij helpt je middels een aantal podcasts hardlopen via een uitgezet schema. Aan het einde van dit schema, dat 10 weken duurt, is het de bedoeling dat je 30 minuten aan één stuk kunt hardlopen en dan ongeveer 5 km aflegt. Voor iemand met 0 conditie, zoals ik, is dat een flinke uitdaging…

Voordat ik zo ver kan lopen moet ik dus eerst trainen en opbouwen. Het opbouwen gebeurt aan de hand van kleine stapjes zoals je kunt zien aan het schema van de eerste week:
schema

Zoals gezegd heb ik nu net dag drie er op zitten en maandag ga ik weer verder met dag vier. Vooralsnog vind ik het best leuk om te doen, stukken leuker dan ik van te voren dacht. Ik zag hardlopers namelijk altijd maar als een stel loners die te veel energie hadden en zich daarom maar gingen uitsloven in het park met hun suffe iPods. Dit blijkt echter best mee te vallen, al blijft het een eenzame sport (ik kom vrij weinig mensen tegen in het park omdat ik pas rond half 10 ‘s avonds ga lopen).

De komende weken komen er steeds een aantal minuten bij en gaan de loop-gedeeltes steeds langer duren terwijl de wandelstukken even lang blijven, ik ben reuze benieuwd naar de eerste vijf minuten sessie bijvoorbeeld! Voor alle fans is hier trouwens het rondje dat ik loop door Midden Delfland, mocht je tussen half 10 en 10 niets te doen hebben aanstaande maandag of woensdag, kom me gerust aanmoedigen, dan mag je na afloop een biertje komen drinken!
rondjeroy

En nu ga ik even op de bank liggen. inFamous spelen op de PS3!

-
2 Responses so far
 1. L'enfant terrible zei,

  Jammer dat ze je via podcast helpt. Damn zeg,… daar zou ik wel eens achter willen lopen :D

  Posted on July 5th, 2009 at 00:39

 2. Maarten zei,

  [quote]Ik zag hardlopers namelijk altijd maar als een stel loners die te veel energie hadden en zich daarom maar gingen uitsloven in het park met hun suffe iPod[/quote]

  Dude :D
  Maar volgend jaar de Rotterdam marathon?

  Posted on July 6th, 2009 at 03:12

Add your comment

You must be logged in to post a comment.