Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Fallout 3 – The Pitt

Posted by Roy On August - 21 - 2009

Op de een of andere manier trok The Pitt mij het minst als uitbreiding. De setting is namelijk een industriële stad die er erg donker uit ziet en waarin er mensen onderdrukt worden als slaven. Dit klinkt gewoon niet boeiend. Ik ben de uitbreiding echter gewoon gaan spelen omdat het de laatste was die ik nog moest en ik niet zonder mijn Fallout fix kon nog, de honger was nog niet gestild.

Zodra je de radio-oproep van de slaven hoort ga je op pad naar de brug die de Wasteland verbindt met The Pitt (het oude Pittsburgh) waar je Werner ontmoet. Hij vertelt je van onderdrukte slaven, zieke mensen en een geneesmiddel dat iedereen kan genezen. Goed als je bent besluit je te helpen, maar om The Pitt binnen te komen moet je afstand doen van al je wapens en uitrusting en je verkleden als slaaf. Daar gaat je onverwoestbare power armor uit Anchorage en je Alien Blaster van Mothership Zeta (later krijg je het wel terug overigens). In The Pitt moet je het doen met een simpel pistool en een automatische hakbijl. Dit wapen is wel extreem bruut: je hakt in no time zelfs de sterkste tegenstanders in stukjes. Het gebruik van VATS is overigens niet nodig met dit wapen, het werkt alleen maar in je nadeel zelfs.

De missies in The Pitt zorgen er voor dat je als slaaf genoeg vetrouwen opbouwt bij de slavendrijvers en dan van binnenuit de organisatie onderuit moet zien te halen. Dit klinkt simpel, maar uiteindelijk zijn er in The Pitt de moeilijkste gewetensvragen van heel Fallout… (!spoilers!) Zeker het moment waar je moet kiezen tussen het ontvoeren van een baby terwijl de moeder er naast staat en het genezen van tientallen mensen is lastig. Ik heb daar echt even moeten denken… Later blijkt dat de ‘goede’ keuze ook helemaal niet zo goed blijkt te zijn en is er geen weg meer terug. Amai. Dat is wel iets anders dan de zwart-wit keuzes zoals in bijvoorbeeld inFamous. Erg knap gedaan van de makers (einde spoilers)

The Pitt

Welcome to the Pitt

Na dat ik The Pitt had voltooid was ik level 28 (van de 30) en moest ik nog even wat ervaringspunten te halen om de max te bereiken. Ik heb dit gedaan door de moeilijkheidsgraad op zijn hoogst te zetten en alle steden uit te moorden. Na drie steden en flink wat karma-verlies was het zover: Level 30. Dankzij een perk kon je echter nog eenmalig je karma omgooien en zo werd ik dus een Level 30 Messiah. Redder van de wereld.

Mocht je Fallout 3 nog niet gespeeld hebben, ga dat dan zo snel mogelijk doen. Het is voor mij de beste game van deze generatie en alle uitbreidingen zijn tof om te spelen. Om er toch een volgorde aan te geven: Broken Steel, Point Lookout, Mothership Zeta, The Pitt, Operation Anchorage (van goed naar minder goed). Zo. En nu is het mooi geweest. In totaal heb ik bijna 80 uur in Fallout 3 gestoken en ik ben er klaar mee. Het was een geweldige tocht door de Wasteland en al haar aanverwante gebieden maar nu is het tijd voor iets anders. De grote vraag is alleen wat, maar daarover later meer!

-
1 Response so far
  1. Maarten zei,

    Beter (leuker) dan Dead Rising?

    Posted on August 21st, 2009 at 14:55

Add your comment

You must be logged in to post a comment.