Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Mystery Land 2009

Posted by Roy On August - 30 - 2009

Als ik er even over nadenk is muziek luisteren misschien wel een grotere hobby van me dan games spelen. De hele dag luister ik muziek. Vooral trance gedraaid door Shah, Tiesto en Armin, maar ook klassiekers van Michael Jackson en Queen komen regelmatig langs. Op werk staat de hele dag de radio aan en ook onderweg op de fiets of in de trein heb ik regelmatig wat muziek op staan. Een paar keer per jaar ga ik ook naar een groot Dancefeest en afgelopen weekend was het weer tijd voor het beste feest van het jaar: Mystery Land. Ik ga nu al een aantal jaar naar Mystery Land en het is een jaarlijks hoogtepunt. Natuurlijk is de muziek geweldig, maar het zijn vooral de sfeer en de setting die het zo’n waanzinnige ervaring maken. Overal om je heen zijn mensen echt aan het feesten en is het gezellig. Heerlijk.

De dag begon wat later dan normaal, pas rond 14u verschenen we op het terrein. We zijn bewust wat later gegaan omdat de DJ’s in het begin minder interessant waren en het later op de avond juist los zou gaan. Om niet om 17u al moe te zijn begonnen we dus wat later. De reis naar het terrein ging lekker, alleen het pinnen van de nodige cash en het fouilleren duurde eigenlijk ‘nét’ even te lang… Maar ja, dat heb je als je besluit om wat later te gaan. Toen we eenmaal binnen waren muntjes gehaald en meteen iets te eten genomen. Zodra we de tentjes zagen was ik meteen blij: Mr. Long was aanwezig! Deze Vietnamees had naast zijn overheerlijke Loempia’s dit keer ook Nasi en Bami met saté. We kozen simpel voor de loempia’s om daarna een vers gemaakte smoothie te namen bij het tentje ernaast. Ja mensen, waar je vroeger enkel halfbakken patat met slappe kroketten kon kopen kun je nu prima eten op festivals!

Q-Dance

Het Q-Dance podium

Eenmaal onze versnaperingen naar binnen gewerkt te hebben was het tijd voor muziek! Op naar Q-Dance om op de berg, in de zon te genieten van de beukende beats die de hardstyle DJ’s daar uit de speakers lieten knallen. Het eerste dat we zagen was het fantastische podium dat de mensen opgebouwd hadden. Een enorme clown met lichtgevende ogen (zie foto). De eerste DJ die we hoorden was Headhunterz en hij draaide vooral bekende tracks. Op zich niets mis mee, maar ik wil ook wel wat nieuws horen natuurlijk. Na Headhunterz kwamen Noisecontrollers die een met Headhunterz vergelijkbare set draaiden. Tatanka volgde hier weer na en deze was mijn favoriet van de dag. Na een geweldige intro draaide Tatanka erg lekker en vooral nieuwe tracks die ik niet kende kwamen aan bod!

Na Tatanka was het weer tijd om even te gaan eten. Na even overleggen werd besloten een broodje Doner en (Hollanders als we zijn) wat patat te halen. Hoewel het broodje Doner niet kon tippen aan die van Vatan was het een prima broodje. Vervolgens verplaatsten we ons naar een ander podium: High Contrast, oftewel ‘de Trance-tent’. In voorgaande jaren draaiden hier Armin, Tiesto, Cor Fijneman, en vele anderen en dit jaar kwamen we speciaal voor Marco V. Ik had me echter vergist in de tijd en in plaats van 19u begon Marco V pas om 19.30u. Dit was verder niet heel erg, want Nic Chagal (de helft van Cosmic Gate) draaide er voor en deze had heerlijke vocale tracks. Genieten geblazen en stiekem ook wel een lekkere afwisseling na al het eerdere gebeuk. Toen Marco V eenmaal begon ging de hele zaal meteen los. Er werd wat minder vocale trance gedraaid en wat meer tech-trance. Hoewel het niet helemaal mijn genre is vond ik het toch een geweldige set! Marco V blijft een held en verdient eigenlijk gewoon een plekje op de Mainstage, zoals vroeger…

Het was ondertussen vrij donker geworden buiten en, omdat de zon verdwenen was, een stuk kouder. Tijd om de vesten uit de kluisjes te halen en weer richting Q-Dance te gaan. Hier draaide nu DJ Luna en de muziek was over gegaan van Hardstyle naar Early Rave; net ietsje sneller en minder melodieus. Niet helemaal ons ding en toen rond 22u de eerste regendruppels naar beneden vielen zijn we naar huis gegaan. De terugreis verliep erg vlot en om half 12 lag ik al weer in mijn bedje. Moe maar voldaan.

Zoals elk jaar was ook dit jaar dus weer geweldig. Volgend jaar koop ik weer een kaartje, wie gaat er mee?

-
3 Responses so far
 1. Mark zei,

  Die boemboemboemtschhhhhtschhhhh “muziek” doet me niks. Maar Mr. Long is idd erg lekker. Tegenwoordig zit er ook een stand op station Sloterdijk. :)

  Posted on August 31st, 2009 at 10:20

 2. mlou zei,

  Dat hoef je maar 1x te vragen natuurlijk! 2010 moet ik gewoon gaan meemaken :-D.

  T’was dat ik nét iets te verweg was, anders was ik dit jaar gewoon meegegaan :p.
  Alhoewel ik me 3 weken lang ernstig goed vermaakt heb in het buurland van Mr. Long ;-).
  Het was GAAF!!!

  Kmoet nu mijn 1168 foto’s gaan uitzoeken…dus’t ken ff duren voor
  ik ze kan showen :P.

  Posted on September 16th, 2009 at 19:04

 3. Mr. Long zei,

  Ik ben blij om te horen dat je de loempia’s lekker vond ;)

  Posted on October 2nd, 2009 at 17:49

Add your comment

You must be logged in to post a comment.