Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Uncharted: Drake’s Fortune

Posted by Roy On August - 25 - 2009

Uncharted is een game die eigenlijk nog het meest lijkt op een Indiana Jones-film, maar dan zonder zweep. Ook lijkt het een beetje op Tomb Raider, maar dan zonder tijgers. Daarnaast heeft het wat weg van Gears of War, maar dan zonder overdreven geweld. Als je die eerste drie zinnen zo leest lijkt het op een hoop, maar mist het nog meer. Niets is echter minder waard, Uncharted pakt juist al het goede en maakt daar een heerlijke game van. Het schatzoekers-sfeertje uit Indiana Jones, het klimmen en klauteren uit Tomb Raider en het cover-schiet-systeem uit Gears of War.

Nathan Drake

Zomaar een moment in Uncharted. Prachtig!

Maar goed, even terug naar het begin. Een half jaar terug had ik totaal geen interesse in Uncharted eigenlijk, de demo die ik ooit speelde gooide je na twee rotsblokken in een vuurgevecht met te veel mannetjes en te weinig kogels. Maar toen was daar de E3 trailer van het vervolg en deze was erg gaaf om te zien. Ik werd toen best wel nieuwsgierig en begon stiekem al een beetje te kijken naar de prijs van Uncharted, maar ik was nog steeds niet helemaal overtuigd. Daarom heb ik een van mijn vrienden maar misbruikt en ben ik bij hem Uncharted gaan spelen en daar bleek dat de game echt gaaf was. Vrij snel nadat ik door mijn PS3 games heen was heb ik Uncharted besteld voor nog geen twee tientjes en ben ik zelf aan de slag gegaan met de game.

Nu ik de game uitgespeeld heb kan ik terugkijken naar een erg gave game die erg goed in elkaar steekt. Grafisch is het een pareltje en zowel de soundtrack als de (Nederlandse) voice-actors zijn geweldig. Qua gameplay is ook alles dik voor mekaar, het enige minpuntje blijf ik echter het schieten vinden. Soms zijn er wel erg veel tegenstanders die uit het niets opduiken maar gelukkig is er aan kogels geen gebrek als je eenmaal een beetje hebt leren richten.

Je kan dus wel stellen dat ik genoten heb van Uncharted! Ik vond het zelfs zo tof dat ik Uncharted 2, welke midden oktober in de winkels ligt, meteen maar besteld heb. Het is in één klap één van mijn Most Wanted games van dit najaar geworden!

-
3 Responses so far
 1. Hemmo zei,

  Ik voel me gebruikt :'(

  Posted on August 25th, 2009 at 23:28

 2. L'enfant terrible zei,

  Geweldige Nederlandse voice-track. Ga ook deel 2 weer in het Nederlands spelen.

  Posted on August 26th, 2009 at 16:50

 3. Mark zei,

  Fantastische game. Een van de beste die ik ooit heb gespeeld. Niet zozeer door de gameplay maar door het verhaal en de setting. De speelwereld voelt echt consistent en realistisch aan. Het is een geheel in plaats van een losse serie levels. :)

  Posted on August 31st, 2009 at 10:14

Add your comment

You must be logged in to post a comment.