Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Professor Layton en de Doos van Pandora

Posted by Roy On September - 12 - 2009

Zoek je informatie over Professor Layton and the Curious Village? Klik dan *HIER* !

puzzel

‘Voorbeeld puzzel’

Het eerste deel van Professor Layton was voor mij een onverwachte topper en ik was meteen geïnteresseerd in het tweede deel dat recentelijk verscheen. Dit keer krijgt de game zelfs de volledige aandacht van Nintendo en komt er in veel landen een vertaalde versie zodat het meer mensen kan aanspreken. Zo krijgt bijvoorbeeld ook Nederland een eigen vertaalde versie. Ik heb echter de Amerikaanse versie gespeeld, deze verscheen eerder en is via import stukken goedkoper. Bovendien is het accent van Luke geweldig Brits!

Het verhaal gaat dit keer niet over een vreemd dorp zoals het eerste deel, maar om een geheime doos: De Elysian Box. Mensen die deze doos zouden openen sterven en zo ook een bevriende collega van Layton die gestrekt op de vloer van zijn appartement ligt als Layton en Luke bij hem op bezoek gaan. Na wat aanwijzingen gevonden te hebben nemen Luke en de professor de trein. Hier begint de game echt en binnen de korste keren blijkt (natuurlijk) dat niets is wat het lijkt. In het dorpje waar het tweetal aankomt is bovendien ook het een en ander goed mis. De makers van deze games hebben dus duidelijk iets met ‘vreemde dorpen’ want dit is nu al de tweede keer!

Qua opzet is dit deel exact hetzelfde aan het vorige. Je beweegt je door de stad en alle personen die je aanspreekt hebben informatie voor je als je een puzzel of raadsel op lost voor ze. In het begin vond ik de game hierdoor vrij suf, je zit gewoon een kopie te spelen van het eerdere deel. Langzaam ontvouwt het verhaal zich echter en dit wordt steeds interessanter. Bovendien zijn de puzzels verderop in de game wat beter, al kom je toch regelmatig puzzels tegen die of té flauw zijn, of simpelweg niet kloppen (vind ik dan). Dit neemt echter de pret niet weg en je zult je in ongeveer 12u helemaal door de game spelen.

Naast de puzzels zijn er dit keer ook weer minigames in de game verstopt. Je hebt een oude camera die je met de gevonden stukjes weer in elkaar moet zetten, je hebt een hamster met overgewicht die je moet trainen en je hebt een thee-spelletje waarbij je mensen thee kunt aanbieden in ruil voor informatie. Ik heb me zelf niet met de camera bezig gehouden, dat vond ik te ingewikkeld. De hamster minigame heb ik helemaal doorgespeeld en hier krijg je een leuke beloning voor (doe deze zo snel mogelijk voor maximaal effect) en het twee-zet-spelletje is te stom voor woorden. Je krijgt een zooi ingredienten en die moet je maar zien te combineren tot een lekkere thee. Het gebeurt daarbij vaker dat je geen goede combi maakt dan wel, dus ik heb dit al snel opgegeven.

Deze minigames zijn overigens niet nodig om het spel uit te spelen (behalve als je een 100% score wil halen natuurlijk) en de basisgame is goed genoeg ook. Of nee, goed genoeg is niet voldoende. Professor Layton is een geweldige reeks dit deel is, net als Curious Village was, een dikke aanrader voor iedereen met een DS! Op naar deeltje drie. Release die maar in juni van 2010 Nintendo, het is een perfecte game voor op vakantie namelijk!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.