Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Torchwood

Posted by Roy On September - 7 - 2009

Torchwood is een Britse sci-fi serie die gebaseerd is op Doctor Who (wie?) en de oplettende lezer heeft zelfs al gezien dat de twee series een anagram van elkaar zijn natuurlijk. Anyway, in Torchwood draait alles om een speciale eenheid die buiten de regering om hun werk doet. Ze zijn super geheim enzo, je kent het wel. Het begint allemaal als een agente uit Cardiff getuige is van wat Torchwood kan en in aanraking komt met deze eenheid. Na wat gedoe wordt ze lid van het team en hoort ze er definitief bij.

Torchwood

Serieus kijken is ons werk!

Nu ben ik altijd wel in voor een sci-fi serie zolang er geen spacetravel in zit. X-Files ja, Star Trek nee. Daar komt mijn mening in het kort op neer en aangezien Torchwood mij in eerste instantie leek op een kruising tussen X-Files en CSI dacht ik, laat ik me eens opgeven voor die FOK!review. Ik werd dankzij mijn geweldige reviewverleden als één van de gelukkigen gekozen en na euh, ‘een poosje’ verscheen de DVDbox van het eerste seizoen van Torchwood dan eindelijk in de brievenbus. Snel scheurde ik de enveloppe open en pakte ik de hoes eruit. Binnen drie tellen lagen er twee discs op de grond want blijkbaar is de TNT niet zo vriendelijk met het pakketje om gegaan. De sluiting van de box was gebroken evenals de binnenste plastic flap van de hoes. Nu gebeurt dat wel vaker met zulke pruts DVDboxen, maar het is wel vervelend. Voortaan iets meer geld uitgeven aan de hoes Just Entertainment, kijk bijvoorbeeld eens naar de boxen van Prison Break!

Goed, nu de belangrijke vraag: Wat vinden we van de serie? Nou, in één woord: achterlijk. Ik heb zelden zo’n slechte sci-fi serie gezien… Het idee is op zich niet zo slecht, maar de uitwerking daarentegen is wel vreselijk helaas. Het Torchwood-team maakt in elke aflevering een los avontuur mee en langzaam wordt er gewerkt aan de rode draad, maar deze losse avonturen zijn compleet van het pad en onwijs puberaal. Zo is er in aflevering twee een alien die bestaat uit een gassubstantie en moet overleven in een menselijk lichaam. Dit lichaam is echter niet genoeg, het moet ook energie opzuigen en die energie is de energie die vrijkomt bij een orgasme. Ja, serieus, deze aflevering gaat over een oversekste alien gaswolk… Verzin het maar eens!

Maar er is meer! Aflevering vier, de aflevering waarbij ik er zelf genoeg van had, pakt het hele idee van bionische supermensen die zich tegen hun makers keren en voegt daar dinosaurussen aan toen. Pak even een kopje koffie of een biertje en denk daar even twee minuten over na: bionische mensen en dinosaurussen. Juist, dat is zelfs voor mij de grens in een serie of film! En dat terwijl ik geen problemen heb met zwarte rook, plattegronden als tattoeage of 16-jarige, zelf helende chicks… Bovendien zijn de meeste special effects wel erg karig. Zodra er computeranimaties aan te pas komen zie je dit overduidelijk en lijkt het alsof we weer beland zijn in de jaren ’90.

Nee, Torchwood is een serie die ik niemand aanraad.

-
1 Response so far
  1. anneke zei,

    [quote]Docter Who (wie?) en de oplettende lezer heeft zelfs al gezien dat de twee series een anagram van elkaar zijn natuurlijk. [/quote]

    Alleen als je Doctor goed spelt ;)

    Posted on September 16th, 2009 at 10:28

Add your comment

You must be logged in to post a comment.