Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

TV series, Part 3

Posted by Roy On September - 2 - 2009

Na deel 1, deel 2 is het nu tijd voor deel 3! In dit deel komen alle soorten series aan bod, dus ook tekenfilms of cartoons die eerder een eigen blog kregen. Ik moet overigens nog even terugkomen op één van eerder genoemde blogs. Hotel Babylon is namelijk niet gestopt, in Engeland loopt nu seizoen 4, wat goed nieuws is! Anyway, de nieuwe series die ik gekeken heb of volg zijn:

American Dad (vier seizoenen, lopend)
americandadboxAmerican Dad is een cartoon van de makers van Family Guy en dat is overduidelijk te zien aan het uiterlijk van de serie. Alle personages uit American Dad zouden zo uit Family Guy kunnen komen en dit is in het begin soort van verwarrend omdat je ieder moment Stewart verwacht.
De serie draait om Stan, een CIA-agent, en zijn gezin. In dit gezin zijn nog een moeder en twee kinderen. Op het eerste gezicht niet zoveel mis mee natuurlijk, ware het niet dat de zoon een onwijze nerd is die in niets op zijn stoere vader lijkt. Ook de dochter is verre van perfect want waar Stan houdt van geweren en geweld is zij een linkse boomknuffelaar en wordt ze regelmatig afgezeken door Stan. Alsof dit nog niet genoeg is zijn er ook nog een pratende vis (met het brein van een oude Duitse geleerde die regelmatig WOII referenties maakt) en een alien uit area 51 genaamd Roger die de hele dag eigenlijk alleen maar alcohol naar binnen werkt. De hele serie kent redelijk harde grappen en is echt op Amerika gericht ten tijde van George W. Bush. Hoewel Stan geweld verheerlijkt en je zou verwachten dat de serie ook pro-Bush zou zijn is het eigenlijk meer een satire op de Amerikaanse verheerlijking van geweld. Ik vind het geweldige comedy, maar je moet wel enigszins wat van Amerika weten en/of van Family Guy houden, anders vind je het waarschijnlijk al snel ‘stom’.

Breaking Bad (twee seizoenen, lopend)
breakingbadboxBreaking Bad is eigenlijk de aanleiding van dit derde deel van mijn TV-serie collectie. Ik ben de serie namelijk nu aan het kijken en ben er zo van onder de indruk dat ik er iets over wilde schrijven. Om niet al te veel te verklappen kan ik er echter niet zo heel veel over vertellen en zou ik zitten met een blog van twee alinea’s dus heb ik de overige series ook maar meteen meegenomen. Maar goed, Breaking Bad dus… Het draait hier allemaal om Walter White, een scheikunde-leraar die te horen krijgt dat hij longkanker heeft. Heel dramatisch natuurlijk, maar omdat hij geld nodig heeft voor de behandeling en zo eigenwijs als wat is leent ‘ie geen geld, nee, hij gaat drugs maken. Dit doet hij met een oud student van ‘m Jesse die al banden heeft in de drugswereld en niet de snuggerste partner is die je kunt wensen… Binnen de kortste keren gaat er van alles mis en zitten Walter en Jesse in diepe shit. De serie is officieel een drama-serie en kent ook echt aangrijpende momenten. Desalniettemin is het ook vaak luchtig met zwarte humor, zoals bijvoorbeeld de discussies tussen Jesse en Walter als ze proberen van een lijk af te komen :D Breaking Bad is echt een aanrader, briljante serie!

Spin City (zes seizoenen, afgelopen)
spincityboxSpin City is een serie die al weer zo’n zeven jaar geleden gestopt is. Hoofdrolspeler in de eerste vier seizoenen is Michael J. Fox die als adjunct burgemeester in New York het hele gemeentehuis draaiende moet houden. In dit gemeentehuis werken onder andere een verstrooide burgemeester, een homofiele rechtenactivist, een cheap-ass perschef en een oversexte chief of staff. Dit gezelschap wordt door de jaren bijgestaan door verschillende stagaires en andere bijrollen, maar dit is de core gang. Hoewel je aan de grappen kunt merken dat de serie wat ouder is (ze zijn wat minder expliciet bijvoorbeeld) is het een leuke serie om te kijken tijdens het koken of de lunch ofzo. Na vier seizoenen stopte MJ Fox met de serie vanwege Parkinson en werd zijn rol overgenomen door Charlie Sheen.

Two and a Half Men (zes seizoenen, lopend)
twomenboxNadat ik Spin City helemaal gekeken had was het tijd voor de volgende comedy met Charlie Sheen: Two and a Half Men (2.5M) draait om twee broers die bij elkaar in het huis van Charlie wonen nadat Alan het huis is uitgezet door zijn ex-vrouw. In de weekenden woont de zoon van Alan ook bij de twee broers in huis. Waar Charlie een echte charmeur is die elke week wel een nieuwe scharrel mee naar huis neemt is Alan onzeker en komt hij maar moeilijk over zijn ex heen. Het losbandige van de een en het onzekere van de ander levert regelmatig hilarische situaties op; helemaal als je ook nog eens bedenkt dat Jake, de 10 jarige zoon van Alan, maar een dom en lui kind is dat alleen maar lijkt te snacken en op de bank TV kijkt. Het mooie van 2.5M is dat er niet echt een duidelijke verhaallijn is, het gaat eigenlijk nooit echt dieper dan wat hier boven beschreven is (in tegenstelling tot bijvoorbeeld HIMYM dat naar één punt toewerkt). Toch blijft het een enorm leuke serie en lig je elke aflevering helemaal dubbel van het lachen.

Zowel Spin City en 2.5M worden gewoon uitgezonden op de Nederlandse TV trouwens, dus die kun je gewoon kijken zonder er moeite voor te doen.

Zo, en dat was het weer. Niet heel veel nieuws of aparts dit keer, maar toch een aantal toppertjes. Zodra ik klaar ben met Breaking Bad S2 ga ik beginnen aan Weeds S5 en eind september beginnen alle series weer in Amerika. Een aantal zal ik direct kijken terwijl ik een aantal andere series pas kijk als het hele seizoen klaar is. Mochten er nou grote periodes zijn waarin er niets te kijken is dan heb ik nog Generation Kill en Mad Men staan die me aangeraden zijn. Of die series wat zijn hoor je in een volgend deel dat waarschijnlijk pas ergens in 2010 komt. In de tussentijd zijn alle tips natuurlijk welkom!

-
2 Responses so far
 1. L'enfant terrible zei,

  Zeggen me allemaal niet veel. Was Lost fan en met 24 stopte ik bij seizoen 4. Battlestar Galactica heb ik in een ruk gekeken,…. super!!

  Posted on September 3rd, 2009 at 19:11

 2. Maarten zei,

  Spin City en 2.5Men zijn echt geniale series :D Lekker simpel vermaak!

  Hier elke avond om 19u 2 afleveringen 2.5 Men. Tof tijdens het avondeten :D

  Posted on September 4th, 2009 at 10:40

Add your comment

You must be logged in to post a comment.