Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Diary of the Dead

Posted by Roy On October - 5 - 2009

Diary of the Dead is een zombiefilm die gepresenteerd wordt zoals eerder ook bijvoorbeeld Blair Witch en Cloverfield gepresenteerd werden, vanuit het oogpunt van de camera van één van de hoofdrolspelers. In Diary of the Dead draait alles om een groepje studenten dat bezig is met een filmproject voor hun opleiding waarbij ze een van plan zijn een mummy film te maken.

Diary

‘In gevecht met een Zombie’

Tijdens het opnemen van deze film blijkt er een zombie outbreak te zijn geweest en het hele groepje besluit op de vlucht te slaan middels een grote Amerikaanse camper en op zoek te gaan naar familieleden in andere delen van het land. Tijdens de reis heeft Jason, tot irritatie van de rest, zijn camera continu lopen om alles op te nemen zodat hij alles via internet kan delen met de rest van de wereld. De overheden en de media proberen namelijk alles zo veel mogelijk te verhullen.

Onderweg komt de groep langs allerlei locaties waarbij humor (een dove Amish die communiceert met een klein krijtbord) wordt afgewisseld met grof geweld (diezelfde Amish die zichzelf omlegt met een zeis). Wat opvalt is dat de studenten geen van allen de Zombie Survival Guide hebben gelezen, want één van de locaties waar ze heen gaan is het ziekenhuis en dat wordt zeer afgeraden in dat boek. Dat de guide gelijk blijkt te hebben en het daar niet pluis is kun je zien op de screenshot van de film.

Vanaf dit punt in de film is alles in complete chaos en breekt er regelmatig paniek uit bij de studenten (uiteraard sterven er ook een aantal door domme beslissingen). Ik zal verder niet verklappen of ze hun eindbestemming bereiken, of de families nog leven en wat een zwembad verder met het verloop van de film heeft te maken, maar één ding is zeker: kun je een toffe zombie film wel waarderen? Dan is Diary of the Dead een echte aanrader! De eindscene met conclusie is bovendien ook ijzersterk als je het mij vraagt!

-
3 Responses so far
 1. L'enfant terrible zei,

  Hmmm,… heb deze film gekeken tot het ziekenhuis, maar daarna uitgezet. Was toen niet in een zombie mood denk ik. Wil hem nog wel eens proberen naar aanleiding van je blog.

  Posted on October 7th, 2009 at 14:10

 2. Jorn zei,

  Je moet Zombieland kijken man, geweldig!

  Posted on December 1st, 2009 at 21:15

 3. Roy zei,

  Zombieland heb ik onlangs met Maarten gekeken, hij was zeker erg gaaf!

  Posted on December 1st, 2009 at 23:11

Add your comment

You must be logged in to post a comment.