Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Hello Maarten (Special London Edition)

Posted by Roy On October - 12 - 2009

De laatste Hallo Maarten is er eentje die anders is dan anders, we gaan het namelijk niet echt hebben over wat er de laatste tijd allemaal in Nederland is gebeurd. Aangezien je zelf ook internettoegang hebt gehad de afgelopen tijd weet je eigenlijk alles al wel volgens mij… Verder is er op gamesgebied de laatste tijd ook niet veel boeiends te doen, eind oktober begint het eigenlijke seizoen pas met Uncharted 2 en Brutal Legend. Brutal Legend is trouwens een stuk leuker dan ik had verwacht na het abominabele Psychonauts van dezelfde maker, maar wel verkeerd getimed. Eentje voor uit de budgetbakken dus! Wel was er natuurlijk Batman, maar daarover heb je al wel genoeg gelezen als het goed is. Die mag je wel lenen als je weer een 360 hebt!

Ik ga deze blog dus maar gebruiken om een kleine to-do/planning te maken voor in Londen! *O*

Als jij om half 7 ofzo landt in Londen zit ik in de trein op weg naar Schiphol, mijn vliegtuig vertrekt rond half 9 in de ochtend en ik land een uurtje later om half 9 (TIME PARADOX) op Luton. Zodra ik me gemeld heb bij het hostel en mijn spullen netjes weggelegd zijn gaan we een Brits ontbijt nemen ergens met Bacon & Eggs. Dat gaat er vast wel in na zo’n ontzettend lange vlucht! Wat we de rest van de dag gaan doen maakt niet zo heel veel uit, de komende lijst met bezienswaardigheden die ik wil zien zijn niet tijdgebonden. Het enige dat wel ‘vastligt’ is vrijdag naar de Ministry of Sound. Op vrijdag treden onder andere Judge Jules, Thrillseekers en Andy Moor op in de MoS en met studentenkaart is de entree ‘maar’ 6 pond en dat heb ik graag over voor één van de coolste clubs in de wereld! Wist je trouwens dat het Londen Film Festival bezig is als wij in Londen zijn? Misschien kunnen we wel één of andere celebrity spotten, Kirsten Dunst bijvoorbeeld O+ Dan is mijn weekend meteen he-le-maal geslaagd natuurlijk!

Tower Bridge

‘Tower Bridge by Night’

Goed, dan is het nu tijd voor een lijstje met dingen die ik wil zien. Of we er ook echt in gaan is nog maar de vraag, dat ligt een beetje aan de entree. Van The Eye weet ik bijvoorbeeld dat het veel te duur is voor een rondje draaien in een reuzenrad en een simpele toeristenfoto van mij met dat ding op de achtergrond vind ik meer dan prima! :D Vlakbij The Eye ligt trouwens County Hall, een groot gebouw waar van alles te zien is zoals het Sea Life Aquarium en Namco Station, een grote arcadehal.

Een ander duo bezienswaardigheden zijn de London Tower en de bijbehorende Tower Bridge. We moeten qua planning even kijken wanneer we hier heen gaan, de Tower Bridge lijkt me het mooist als het donker is, in de avond. Voor een beetje religie bezoeken we de Westminster Abbey en daar gaan we kijken of we begraven koningen kunnen spotten (Darwin ligt er ook!). Qua musea zijn er eigenlijk ‘maar’ twee die ik wil bezoeken: Natural History en het British Museum. Beide zijn gratis toegankelijk en dat komt heel mooi uit in de begroting!

We kunnen trouwens op de laatste avond even kijken of we een voetbalwedstrijd kunnen kijken van Chelsea of Arsenal in een of andere pub. Lekker tussen de hooligans een pint nemen lijkt me best gezellig! Tevens wil ik wel één van die stadions bezoeken, maar dat moeten we even bekijken in Londen zelf. Een tour door het stadion van Arsenal kost bijvoorbeeld 15 pond en dat is best duur eigenlijk…

Nou, en dat was het dan. Nog anderhalve week en het is zover. Het einde van je wereldreis en een toffe afsluiting in Londen! Ik heb er in ieder geval zin in!

-
7 Responses so far
 1. Lillie zei,

  Klinkt als een goed programma! Ik ga zaterdag kijken of mijn midweek Londen door gaat, maar als ik ga dan zijn jullie volgens mij alweer terug.

  Ik vond het British Museum overigens niet zo boeiend toen ik daar was. De tijdelijke (leuke) exposities moet je wel gewoon entree voor betalen, dus als je tijd te kort hebt dan zou ik die skippen. Wat ik wel weer zou doen is naar de begraafplaats gaan waar Carl Marx is begraven. Zijn graf is niet zo boeiend, maar die begraafplaats zelf is wel enorm tof! Deels overwoekerd met van die scheve grafzerken enzo. Het is wel een stuk van het centrum vandaan als ik het me goed herinner.

  Posted on October 13th, 2009 at 23:35

 2. Maarten zei,

  Klinkt goed allemaal!! Het meeste heb ik al gezien natuurlijk:P Ik heb er wel zin in!:D Ik hoop alleen dat we elkaar kunnen vinden, aangezien beide telefoons niet meer werken…

  Over Time-paradox gesproken: Ik typ dit nu in Auckland om 21u op 14 oktober, maar als ik dadelijk in LA zit kan ik weer een reactie plaatsen om 21u op 14 oktober! Einstein had toch niet gelijk :P

  Posted on October 14th, 2009 at 10:16

 3. Roy zei,

  We spreken gewoon af bij het hostel, dat lijkt me het makkelijkst.

  Posted on October 15th, 2009 at 00:05

 4. Mark zei,

  Serieus…weer een aantal flinke FAILS in dit topic.

  – Geen bijzondere games: EN DEMONS SOULS DAN?
  – Het abominabele Psychonauts: WTF GIJS?!?
  – Kirsten Dunst is veels te dun geworden. Die breek je doormidden.

  Voor de rest is London zeker een coole stad! Ben er zelf 3x geweest!

  Vergeet de wisseling van de wacht voor Buckingham Palace niet. Erg leuk en ook gratis!

  Trafalgar Square is ook heel leuk. ‘s Avonds alle neonreclame en overdag kun je zien hoe ze de duiven weghouden met roofvogels.

  Posted on October 16th, 2009 at 12:10

 5. Mark zei,

  Nou weer mijn fails:

  – Het is een blog en geen topic.
  – Ik haal Piccadely Circus (neon) en Trafalgar Square (duiven) door elkaar.

  :D

  Posted on October 16th, 2009 at 12:12

 6. L'enfant terrible zei,

  Je vergeet je Piccadely fail in je fail ook nog Strol! Het is Piccadilly Circus.

  Posted on October 19th, 2009 at 12:09

 7. mlou zei,

  Klinkt tof :-).
  Ik kom net terug uit Londen en het was tof!! Het was daar kei mooi weer en hebben zonder jas in hyde park rondgelopen (wil jullie verder niet jaloers maken ofzo).
  Heb ook nog een tip: Covent garden, daar heb je straattheater en dat is ook gratis!
  Tower of Londen is niet gratis maar wel leuk om heen te gaan. En “Ripleys” op trafalgar square is echt té duur voor wat je te zien krijgt (alhoewel ik me wel ernstig verbaasd heb (met vele “eeeeuws” en “aaaahs”)over alle rariteiten die verzameld zijn, maar NIET doen dus).
  Mocht je nog een goed hostel zoeken: die in Victoria was prima!

  Kheb wel medeleiden dat jullie nét het WK turnen mis zijn gelopen (–> Epke won zilver op rek, gaaaf) :p.

  Veel plezier en talk to ya soon!

  PS: ik hoorde ook dat de London eye geen aanrader is.

  Posted on October 19th, 2009 at 22:30

Add your comment

You must be logged in to post a comment.