Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Quest Historie: Uitvindingen en Ontdekkingen

Posted by Roy On October - 11 - 2009

Als ik op de WC zit en ik neem er even goed de tijd voor ga ik altijd een tijdschrift lezen. Meestal is dit de Power Unlimited of één van de gratis tijdschriften die je op de TU krijgt (Techno, Nobiles) en zijn deze echt letterlijk en figuurlijk schijtmateriaal. Af en toe zijn er echter wat betere tijdschriften beschikbaar zoals de Voetbal International (bij mijn ouders), de Kijk (helaas is Remco verhuisd) of de Quest (welke ik dan los in de winkel koop). Wat voor tijdschrift het ook is, meestal is nog niet de helft écht interessant. Wie leest er bijvoorbeeld een artikel over Ajax? Of over Franse kunst? Of een review van een slechte game? Ik niet in ieder geval!

Quest Historie

‘Uitvindingen en Ontdekkingen’

Op dit moment is er echter iets vreemds aan de hand… Ik lees al 10 dagen hetzelfde magazine en ik ben pas op ongeveer 80% van de inhoud! Tot nu toe heb ik op één artikel na (over een rivier in Frankrijk) niet gelezen en de rest ALLES. Zelden een tijdschrift gezien dat zoveel boeiende inhoud heeft! Ik zal wat voorbeelden opnoemen die aan bod komen.

Er is bijvoorbeeld een artikel over Leonardo da Vinci, maar dan specifiek gericht op de wapens die hij ontworpen heeft. Denk aan een wagen met roterende messen of een kanon waarbij de schutter achter een schild zit om zelf veilig te kunnen schieten. Daarnaast kun je lezen over de geschiedenis van het schrift, van hiëroglyfen tot de PC. Hitler komt natuurlijk ook aan bod, en dan nu eens op een positieve manier, de oorlog was namelijk in alle opzichten een enorme hulp voor de techniek! Voor de vrouwen onder ons is er zelfs een artikel geweid aan uitvindingen die het leven voor de vrouw een stuk makkelijker maakten. Hier komen onder andere de wasmachine en de BH aan bod en waarom ze goed voor de vrouw zijn.

De Quest is vooral interessant om te lezen omdat niet alleen de onderwerpen die aan bod komen interessant zijn, maar alles wordt precies goed geschreven. De artikelen zijn niet te lang, er wordt veel uitgelegd en alles is begrijpbaar op papier gezet. Je opa en oma zouden er bijvoorbeeld ook veel plezier aan kunnen beleven, en dat is de kracht van de Quest. Bij elk artikel staat ook een bronvermelding zodat je, als je dat wil, meer te weten kunt komen over het betreffende onderwerp.

Quest Historie komt eens in de paar maanden uit en heeft steeds een nieuw thema. Je kunt Quest Historie in de winkel kopen voor €6,95 en meer info vind je op de site, waar je ook nummers kunt nabestellen.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.