Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Scribblenauts

Posted by Roy On October - 14 - 2009

Er hangt een ster in de boom en jouw opdracht is om die ster te pakken. De grote vraag is, hoe doe je dat? Simpel! Met een ladder natuurlijk. Heel goed, level 1-1 heb je nu succesvol opgelost. Je kunt er echter ook voor kiezen om de boom om te hakken of zagen. En wat te denken van jezelf vleugels geven? Of met een luchtballon naar boven te zweven? Niets is te gek en alles is mogelijk in Scribblenauts, een game waarbij de moeilijkheid afhangt van jouw eigen fantasie!

Scribblenauts

‘Zo simpel is het!’

De opzet van Scribblebauts is rete simpel: pak de ster en verzin zelf hoe. Het enige dat je nodig hebt is dus een beetje fantasie en zodra je de oplossing bedacht hebt schrijf je die op en *ploef* het voorwerp of de persoon verschijnt in beeld. Je kunt voorwerpen en personen ook combineren, een brandweerman met een brandblusser zal er voor zorgen dat een brand uitgaat en een politieagent zal altijd achter een crimineel aan gaan. In totaal zijn er 10 werelden met twee keer 11 levels, in totaal zijn er dus 220 levels waarin je Maxwell (het personage waarmee je speelt) aan de ster moet helpen. Bovendien zijn er nog wat andere levels/locaties waar je terecht kunt komen en waar je jouw fantasie de vrije loop kunt laten zonder dat er een ster te verdienen is (teleporter anyone?). Je bent dus wel even bezig met de game en als je niet standaard een touw en vleugels gebruikt wordt het ook niet saai ook.

Gebruik je wel steeds dezelfde vorm van oplossingen, dan wordt het wel ietwat eentonig, maar dat ligt dan dus aan jezelf. Het enige minpunt dat er wel is, is dat Maxwell totaal onbestuurbaar is soms. Je bestuurt Maxwell namelijk door een locatie aan te tikken en hij zal daar dan heen lopen, normaal gesproken geen probleem, maar als je net misklikt rent hij zo de afgrond in. Dit gebeurt nogal eens als je een klein voorwerp wil verplaatsen helaas. Best frustrerend als je bijna het level opgelost hebt! De physics zijn overigens ook niet altijd om over naar huis te schrijven… Wil je bijvoorbeeld een ketting aan een doos vastmaken, en staat deze doos naast een afgrond dan kan het gebeuren dat de ketting naar beneden valt en de doos zo meeneemt de afgrond in. Terwijl in het echt de doos toch zeker zwaarder is dan de ketting… Deze minpunten zijn overigens alleen in de eerdere levels echt een probleem, je moet er dan nog mee leren omgaan. Als je eenmaal gewend bent met de besturing en hoe de game reageert gebeurt het allemaal nog maar sporadisch.

Ik ben nu op het punt dat ik de minpunten achter me kan laten en enkel nog de briljante game die Scribblenauts is zie. Ik ben onder de indruk! Scribblenauts is de meest originele game sinds Donkey Kong Jungle Beat en is een game die iedereen op z’n meest eens gespeeld moet hebben! Je zult versteld staan van de mogelijkheden… De game is op dit moment te koop in de winkels en heeft als voordeel dat hij volledig in het Nederlands is te spelen. Ik heb zelf de Amerikaanse versie gespeeld, dus ik weet niet hoe goed de vertaling is, maar ik ga er vanuit dat deze goed genoeg is. Het leuke aan de game is ook dat je van iedereen andere oplossingen te horen krijgt. Als singleplayer game is hij dan ook prima te spelen met meerdere mensen!

-
2 Responses so far
  1. MrSubtle zei,

    Je kunt natuurlijk ook gewoon “Starite” schrijven bij ieder level ;)

    Posted on November 20th, 2009 at 23:12

  2. Roy zei,

    Dan krijg je een ster die niets doet, dat werkt niet ;)

    Posted on November 21st, 2009 at 12:08

Add your comment

You must be logged in to post a comment.