Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Wokmaster, Delft

Posted by Roy On November - 30 - 2009

Afgelopen zondag kon ik naar twee etentjes, eentje was ver weg in Weert en de ander was dichtbij in Delft. Ik heb gekozen voor het etentje in Delft omdat deze dichterbij was, en dit een unieke gebeurtenis vierde. Bovendien kwamen halverwege Sinterklaas en Zwarte Piet op bezoek!

Wok Master

‘Foto uit de lokale krant’

Het restaurant waar we aten was Wok Master in Delft, een Oosters restaurant waar ze het inmiddels befaamde concept van wokken hanteren. Dit betekent dat je zelf je eten op een bord opschept en dit afgeeft aan de Wok-kok. Na de keuze van je woksaus en een kleine wachttijd van zo’n drie minuten kun je jouw eten weer meenemen naar de tafel en als het op is herhaal je deze cyclus totdat het tijd is om aan je toetje te beginnen. Ook kun je kiezen om je vlees te laten grillen op een bakplaat, het wordt dan ook klaargemaakt terwijl je wacht en hier kun je bijvoorbeeld kiezen voor kipfilet, biefstuk en kikkerbilletjes.

Het assortiment van Wok Master is erg groot, er zijn onwijs veel soorten vlees en vis en ook qua groente is er veel keus. Het warme buffet heeft zaken als nasi, bami en saté en voor de kinderen zijn er bitterballen, frikandellen en frietjes. Het koude gedeelte had fruit, salade en verschillende soorten sushi en natuurlijk ijs. Al het drinken moet je ook zelf halen en zit bij de prijs inbegrepen (ongeveer €23,- door de week, €27,- in het weekend). De toko ziet er erg netjes en verzorgd uit, het personeel werkt goed en het overige volk dat er zat was zoals jij en ik. Geen paupers, geen snobs, geen yuppen, gewoon mensen zoals jij en ik.

Tot zover niets nieuws dus eigenlijk, ik heb immers in Den Bosch ook al op verschillende lokaties op deze manier gegeten. Het was echter de eerste keer in Delft en zeker voor herhaling vatbaar. Qua niveau zitten ze op gelijke hoogte met het Wapen van Rosmalen en dat is goed. Ik weet in ieder geval dat ik mijn ouders voor mijn verjaardag een keertje niet meeneem naar Billy Beer!

-
8 Responses so far
 1. Mark zei,

  Ik behoor blijkbaar niet tot “mensen zoals jij en ik”. Wok-restaurants…vreselijk…

  Als Dante Alighieri uit de dood zou herrijzen en een nieuwe versie van De goddelijke komedie zou schrijven, dan weet ik al twee nieuw lagen van de hel: Wokrestaurants en de Ikea.

  Gekoeld massaal ingekocht vlees en groente die je zelf op je bord moet scheppen en waarin iedereen loop te graaien. Vervolgens wordt het in vunzig water gekookt en met hetzelfde veels te zoute sausje (drank is immers niet onbeperkt) gewokt of gebakken.

  En dan het volk wat er komt. Bejaarden, blerende kinderen. Alsof het kamp is leeggelopen.

  Maar ik ben blij dat jij het wel leuk vindt Gijs. :D ;)

  Posted on November 30th, 2009 at 12:11

 2. L'enfant terrible zei,

  Ik heb nog geen eetblogs, maar misschien ooit eens! Het klinkt in ieder geval niet als een restaurant waar ik zou willen eten,… maar ja,… sowieso staat uit eten gaan voor mij met drie kids even niet op de to-do lijst.

  Posted on November 30th, 2009 at 12:17

 3. Lillie zei,

  Wokrestaurant :´) Dat is gewoon een andere naam voor vreetschuur zonder ambiance… Daar kom ik alleen met mn werk of als we met de hele familie inclusief kinderen uit eten gaan.

  Nee, doe mij dan maar een gezellig kleinschalig diner bij iemand thuis met een hele lading spareribs, frietjes en zelfs salade! En natuurlijk last but not least vers gemaakte brownies! Het was in ieder geval de reis erheen meer dan waard!

  Posted on November 30th, 2009 at 17:04

 4. Maarten zei,

  Mij klinkt het eigenlijk wel goed :D

  Niet mokken, lekker wokken! In Azie doen ze niks anders :P

  Posted on November 30th, 2009 at 17:14

 5. Roy zei,

  Dit was ook een werkuitje dat helemaal betaald werd door de jubilaris en inderdaad Maarten, niet mokken, lekker wokken.

  Ik weet ook zeker dat als ik een van de gerechten die ik gister op heb voor iemands neus zet deze dit ook zeker lekker vind. Zelfs Mark!

  Posted on November 30th, 2009 at 17:45

 6. mlou zei,

  Nou Roy, mij mag je best meenemen naar een wokrestaurant, want ik ben gek van wokken, haha.
  Boeit mij het dat het een vreetschuur is…. als het maar lekker is ;-). En je kunt mooi alle dingen eruit kiezen die je het lekkerst vindt (garnalen, jum).
  Vooral met een groep mensen ga ik het liefst wokken :-).
  Van asociale mensen en blehrende kinderen heb ik blijkbaar nog nooit last gehad, anders was ik wel afgekickt.

  Dus leg de stokjes maar vast klaar…..

  Posted on December 2nd, 2009 at 17:40

 7. sunny zei,

  ben benieuwd wij gaan volgende week zondag met 50 man daar eten

  Posted on February 12th, 2011 at 19:22

 8. De bezoekers van Roy-O-Rama | Roy-O-Rama zei,

  […] To Run (dankzij alle fappers die plaatjes zoeken van Evy Gruyaert), Wokmaster Delft (veel culinaire Delftenaren dus) en de beide Professor Layton artikelen (waarbij mensen vooral […]

  Posted on April 23rd, 2013 at 02:18

Add your comment

You must be logged in to post a comment.