Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Een blik in de toekomst

Posted by Roy On December - 31 - 2009

In een jaar kan er veel gebeuren, sommige dingen goed, sommige dingen minder goed. Zo ook afgelopen jaar weer. Van sommige dingen heb ik spijt, en bij sommige dingen ben ik blij dat ik het toch wel gedaan heb. We gaan echter niet te persoonlijk worden over afgelopen jaar, nee, we gaan het hebben over komend jaar! Allereerst de goede voornemens zoals wat socialer worden, iets meer tijd aan mijn studie besteden en wat meer op m’n gezondheid letten. Een beetje standaard dus, maar ’10 is een mooi jaar om het eindelijk ook eens vol te houden! Zoals Obama al zei: Yes we can! Het is alleen een kwestie van de daad bij het woord voegen! Tsjakka! Enzo.

Ook wat betreft games heb ik goede voornemens; ik zet de trend uit 2009 namelijk gewoon door. Dit betekent games pas kopen als je andere uit hebt en soms gewoon even wachten tot een game afgeprijsd is. Dit jaar wil ik het zelfs zo doen dat ik pas met mijn verjaardag weer een nieuwe game van mezelf mag kopen! Nu ik alle drie de consoles weer heb is dit helemaal van belang want voor ik het weet zit ik weer met een niet af te maken backlog zoals ten tijde van de Cube en PS2. Of het in 2010 moeilijker of makkelijker wordt is echter nog niet bekend, ik vond 2009 best een prima games-jaar, maar niet constant. Het lijkt er nu op dat er in 2010 meer games uitkomen die de moeite zijn. Sowieso heb je in maart natuurlijk Final Fantasy XIII en God of War III waar ik eerder al over schreef. Zowel FFXIII als God of War III zijn must-haves en games die ik in pre-order heb staan. Maar er is meer! Veel meer.

Een vijftal games waarvan het zo goed als zeker is dat ik ze ga spelen (op alfabetische volgorde):

Bioshock 2

‘Multiplayer nu ook mogelijk’

Bioshock 2, 09-02-2010, Xbox 360
Bioshock 2 is de enige game in dit lijstje met een definitieve releasedatum en komt ook als eerste. Over anderhalve maand is het al zover! Bioshock 2 gaat verder waar Bioshock 1 ophield. Je speelt nog steeds in onderwaterstad Rapture alleen ben je nu zelf een Big Daddy. Zonder al te veel over het verhaal van het eerste deel vrij te geven (sommigen hebben de game NOG STEEDS niet gespeeld…) is dat een interessant gegeven.

Bioshock is een first person shooter, maar draait niet om simpelweg schieten op alles dat beweegt. Het speelt rustiger, vereist meer denkwerk en is avontuurlijker dan andere shooters als bijvoorbeeld Halo of Killzone. Bovendien is de sfeer in Rapture echt geweldig! Alles lijkt aan de game te kloppen en daarom is het ook zo’n geweldige game. Als dit vervolg hetzelfde niveau kan halen hebben we in februari al een kandidaat voor de titel game of the year. De vraag is alleen welke versie ga ik kopen en wanneer?

Crackdown 2

‘BOEM’

Crackdown 2, Q2 2010, Xbox 360
Oh Crackdown, sweet Crackdown. Wat vooraf gezien werd als een lelijke superhelden GTA-kloon groeide uit tot een ware cult klassieker. Springen, rennen, springen, schieten, rijden en nog meer springen. Crackdown is de ultieme game als je gaat voor een gevoel van vrijheid. Alles wat je ziet is te bereiken, elk gebouw is te beklimmen en overal kun je komen. Bovendien was Crackdown dé game waarbij het onwijs de moeite waard is om achievements te jagen. De story mode zelf is namelijk met een paar uur uit te spelen, maar er is zo ontzettend veel te doen en te beleven dat je soms niet weet waar je moet beginnen. De achievements helpen je daarbij en zorgen er bijvoorbeeld voor dat je het hoogte gebouw in het spel gaat beklimmen. De *pling* van de achievement is de moeite waard, maar het uitzicht en de sprong naar beneden nog zijn dat nog meer. Unieke game! Would you like to blow shit up with me?

Over Crackdown 2 is nog niet heel veel bekend. We weten dat je nog steeds zal spelen als een super agent, er weer orbs zijn en dat mensen niet de enige vijand zijn. De experimentele proefpersonen die in Crackdown 1 ontsnappen (door jouw toedoen!) zijn terug en spelen een grote rol. Multiplayer zal overigens een grotere rol spelen dankzij de 4-player co-op mogelijkheden! Ik kan écht niet wachten en zou het erg tof vinden als de geruchten over een april release waar blijken te zijn. Crackdown 2 wordt hoe dan ook awesome!

Dead Rising 2

‘Have a seat…’

Dead Rising 2, Q4 2010, Xbox 360
Zombies! Gaaf. Dat is eigenlijk al reden genoeg om Dead Rising 2 op mijn lijstje te zetten: je zult tientallen, zo niet honderden zombies moeten afslachten. Het eerste deel was een vergaming van de film Dawn of the Dead (ook al zeggen de makers van niet) en speelde zich af in en om een winkelcentrum waar je overlevenden moest zien te redden uit de klauwen van talloze zombies. Ondanks een aantal minpunten als een matige AI en een vervelende beveiliger-met-portofoon was de game een genot om te spelen, zeker als zombie-fan!

In het tweede deel bevind je je in Las Vegas waar je tussen de gokkasten de zombies te lijf moet gaan. Wapens kun je weer vinden in alles wat los en vast zit. Denk hierbij aan stoelen, brandblussers, knuppels, etc. Nieuw in DR2 is dat je wapens ook kunt combineren, zet eens een kettingzaag voorop je fiets en fiets zo door de zombie menigte heen. Geheid plezier! Grote vraag is alleen wanneer de game nou uit gaat komen, het is namelijk nog steeds angstvallig stil rondom Dead Rising 2… Hopelijk komt er op de E3 wat meer info naar buiten want het duurt wel erg lang nu.

Dragon Quest VI

‘Je team in DQVI’

Dragon Quest VI, Zomer 2010, Nintendo DS
Dragon Quest VI, met als subtitel Realms of Reverie, is het slot van de Dragon Quest trilogie op de Nintendo DS. Hoewel elk deel los van de ander te spelen is, kun je het beste de games op volgorde spelen vanwege de referenties. De DQ-games op de DS zijn alle drie een remake van de delen die eerder al op de SNES verschenen en zijn echt traditionele Japanse RPG’s. Dit betekent dat de gevechten om de beurt zijn en dat je veel moet praten, klikken en grinden om de game tot een goed einde te brengen. De moderne vertaling, de hoge snelheid en de humor houden je echter bij de les zodat ze nergens saai of eentonig worden. DQVI wordt gezien als één van de beste delen uit de serie en ik kan niet wachten tot ik ‘m eindelijk kan gaan spelen!

Hopelijk komt hij net voor de zomer uit zodat ik ‘m op vakantie kan spelen! De Japanse release van de game is in ieder geval eind januari 2010 en volgens mij hoeft de lokalisatie niet zo heel lang te duren. Tussen de Japanse en de Europese release van DQV zat immers ook maar een half jaar… Fingers crossed! De kans is echter ook vrij groot dat DQVI naar achter wordt geschoven omdat Square eerst Dragon Quest IX wil uitgeven in de US/EU. Dat klinkt een beetje gek, maar dat is het niet helemaal. In IX ben ik echter niet geïnteresseerd, ik wil VI!

Mario Galaxy 2

‘Yoshi keert terug!’

Super Mario Galaxy 2, Q3 2010, Wii
Ook de laatste game in de lijst is een vervolg en geen originele, nieuwe game dus. Super Mario Galaxy 2 is echter niet zomaar een vervolg, nee het is een vervolg op de beste 3D platformgame ooit gemaakt! Het is vanwege Mario Galaxy dat ik lang getwijfeld heb of ik mijn Wii wel zou moeten verkopen en Mario Galaxy 2 was in eerste instantie ook de reden dat ik weer een Wii wilde kopen. Je zou kunnen zeggen dat Super Mario mijn idool is, ik ga blind voor alles waar Mario op staat. Simpelweg omdat het altijd kwaliteitsgames zijn, en ik verwacht ook niets minder dan een toptitel van Mario Galaxy 2!

Daarnaast zijn er nog titels die potentieel leuk kunnen zijn, maar waar ik meer over wil weten (demo, releasedatum, Engelse vertaling, etc): 7th Dragon (DS), Alan Wake (360), Dante’s Inferno (PS3), End of Eternity (360), Fallout New Vegas (360), Heavy Rain (PS3), No More Heroes 2 (Wii), The Last Guardian (PS3) en SaGa 2 (DS). Genoeg te doen dus in 2010!

-
5 Responses so far
 1. Maarten zei,

  Je bent Fable 3 helemaal vergeten…

  Posted on December 31st, 2009 at 00:57

 2. ewa zei,

  HALO REACH JONGE BAM!

  Posted on December 31st, 2009 at 01:01

 3. Roy zei,

  Er zijn wel meer titels die er niet in staan :D Epic Mickey, Fable 3, Metroid M, Splinter Cell, Darksiders, No More Heroes HD, etc etc :D

  Posted on December 31st, 2009 at 08:22

 4. L'enfant terrible zei,

  Coole lijst,… wat Dead Rising helemaal vergeten. Must have inderdaad. Voorlopig voor mij Mass Effect 2 en Final Fantasy XIII. De rest pas daarna!

  Posted on January 2nd, 2010 at 12:55

 5. Lillie zei,

  End of Eternity heb ik in Keulen gespeeld. Zelfs de man die het presenteerde begreep er weinig van en kreeg de eerste vijand al niet verslagen :’) Maar het zag er wel mooi uit!

  En mijn lijstje gaat er heel anders uit zien :D

  Posted on January 5th, 2010 at 02:24

Add your comment

You must be logged in to post a comment.