Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Peggle Nights Review

Posted by Roy On December - 7 - 2009
Peggle

‘Peggle Nights, nog steeds een game met ballen’

Peggle verscheen een tijdje terug voor Xbox Live Arcade en is een spel met ballen. Je schiet van bovenin het scherm een balletje naar beneden en deze kaatst op de andere balletjes. De bedoeling is om binnen 10 beurten alle oranje balletjes weg te spelen en dan ook nog eens zoveel mogelijk punten te verzamelen. Iets dat moeilijker is dan het klinkt.

Peggle Nights is een uitbreiding die onlangs verscheen voor Peggle en voegt een flink aantal zaken toe. Denk hierbij aan 60 nieuwe levels, een nieuwe Peggle Master met bijbehorende speciale kracht en extra achievements. De echte fans hebben Peggle Nights waarschijnlijk al direct gedownload, want als je geen genoeg kan krijgen van Peggle zijn 60 nieuwe levels voor 400 Microsoft punten (ongeveer 5 euro) natuurlijk een koopje! Je speelt weer een hele nieuwe adventure-mode en alle fun die je had met Peggle (raak je de laatste oranje bal net wel of net niet) is aanwezig. Voor je het weet ben je weer een paar levels en een paar uur verder. Verslavend zoals verslavend bedoeld is!

Omdat dit een review is hoort er eigenlijk nog een heel stuk geschreven worden over de graphics en het geluid, maar dat is allemaal niet belangrijk. De game ziet er gewoon uit zoals je ziet op de screenshot en dat is het. Geen hippe HD-graphics met spiegelreflectie, bloom, anti-aliasing of weet ik wat, gewoon een scherm waarin je met een balletje andere balletjes weg schiet. Heerlijk simpel, precies zoals je mag verwachten. De muziekjes en geluidseffecten zijn bovendien ook nog eens gewoon zoals het hoort, de gameplay blijft ook alle 60 levels weer leuk en je zou kunnen concluderen dat Nights de perfecte add-on is voor Peggle. Ik kan er ook niets minder van maken. Het is en blijft de perfecte game om even te ontspannen en iedereen kan het spelen of je nou al 20 jaar games speelt of net naar de kleuterklas gaat.

Conclusie
Heel veel valt er over Peggle Nights niet te vertellen eigenlijk. Het is een essentiĆ«le update als je fan bent van Peggle want het voegt onwijs veel levels toe en kost geen drol (leuke zin om te vertalen trouwens…). Mocht je nog niet overtuigd zijn van Peggle, lees dan nog eens de review van de gewone versie en/of speel de demo die gratis te downloaden is op XBLA. Binnen no time ben je verslaafd!

alt text

‘Geweldig’

Peggle Nights is een uitbreiding van het geweldige Peggle dat eerder al verscheen voor Xbox Live Arcade. Dankzij het prijskaartje van maar 400 Microsoft punten is het absoluut de moeite waard om Nights te halen als je de gewone Peggle al hebt. Heb je Peggle zelf nog niet, ga deze dan NU kopen!

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.