Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

The House of the Dead: Overkill

Posted by Roy On December - 29 - 2009

Zombies zijn ideaal voer voor een videogame aangezien je massa’s af kunt slachten zonder dat er mensen echt gekwetst raken, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een vliegveld vol ‘onschuldige’ burgers. Daarnaast kunnen ze helemaal naar smaak van de makers aangepast worden: twee hoofden, vier voeten, 12 ogen, verzin het maar en het kan.

In Overkill volg je het verhaal van Isaac Washington en Agent G, twee politie-agenten die achter het zombie-raadsel aangaan. Isaac is de grofgebekte neger (I’ll rip your fucking balls af enzo) en G is de mysterieuze geheim agent van AMS met gevatte opmerkingen. Samen zijn ze een geweldig duo met veel grappige dialogen tussendoor, waaronder bijvoorbeeld een stukje over hun muzieksmaak. Bedenk je dan ook nog eens dat dit gesprek zich afspeelt terwijl ze rijden in een ijsco-kar en de setting is compleet :D Qua gameplay is het overigens niets nieuws onder de zon. Als je een eerder deel uit de HotD serie hebt gespeeld, of elke willekeurige andere railshooter, dan is Overkill direct vertrouwd. Het enige dat je hoeft te doen is richten en schieten. Lopen wordt voor je gedaan en je kunt ook niet van het gekozen pad afwijken. Om het schieten iets interessanter te maken zijn er natuurlijk wel verschillende wapens, verschillende vijanden en verschillende power-ups, maar bijzonder is de gameplay niet echt.

De kracht van Overkill zit ‘m dan ook niet in de gameplay, die biedt zoals gezegd niets nieuws, maar in de presentatie. De hele sfeer van de game voelt aan als een B-film met slechte one-liners en ontzettend veel clichés. Normaal gesproken is een dergelijk gegeven een negatief punt, maar Overkill neemt zichzelf niet zo serieus en daardoor wordt het hilarisch. Om uit te leggen wat ik bedoel is hier de trailer van de game waarin precies duidelijk wordt wat ik bedoel.


They’ve come for brains, you give them… Bullets.

Als je de game eenmaal uitgespeeld hebt kun je bezig met de director’s cut: langere levels, meer zombies, alternatieve paden en nieuwe wapens. Nog meer fun dus! Zeker als je bedenkt dat de volledige game met twee man op één Wii te spelen is. Aanrader voor iedereen die zombies een warm hart toedraagt en een Wii heeft. Overigens is het wel fijner om een gun-attachment te hebben als je deze game speelt vanwege het richten, enkel de Wiimote is niet handig. Beste keus is de speciale gun die gemaakt is voor Overkill, deze heb ik ook en hij werkt echt fijn. Bovendien zit het AMS logo op het handvat wat het nóg realistischer maakt :D

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.