Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

LEGO Batman

Posted by Roy On January - 29 - 2010

Vorig jaar, of misschien nog wel langer terug, leende ik LEGO StarWars van een vriendin van me en ik vond het spel niet heel erg leuk. Na het doorspelen van het eerste level heb ik de game weer terug gegeven. Hoewel de basisgameplay en de presentatie prima waren was de setting gewoon niet mijn ding. Star Wars, Star Trek, Mass Effect, etc zijn allemaal zo ontzettend niet mijn ding dat LEGO StarWars dat logischerwijs ook niet was. Een tijdje later kon ik Viking (kutgame) ruilen tegen de duo-game Kung Fu Panda / LEGO Indiana Jones en Indy heeft me definitief overtuigd van de fun in LEGO games!

Afgelopen november verscheen ook LEGO Indiana Jones 2 die als toevoeging de vierde film (Kingdom of the Crystal Skull) had alsmede een volledige leveleditor. Qua game was Indy 2 toch wel een stapje terug omdat er gewoon minder basiscontent in verwerkt zat. Er waren veel minder gewone levels en de nadruk lag best wel op de leveleditor. Ondanks dat deze editor goed in elkaar steekt vond ik het niet echt interessant; ik heb simpelweg het geduld er niet voor. Voor twee tientjes was het echter best aardig om even tussen alle grote releases van november 2009 in te spelen.

Mijn derde LEGO game (of eigenlijk de vierde als je StarWars meetelt) was LEGO Batman en het eerste dat opvalt is dat je zowel met de good guys (Batman, Robin) als de bad guys (Joker, Penguin, etc) kunt spelen. Allebei hebben ze hun eigen campagne van drie maal vijf levels en de doelen zijn natuurlijk precies omgekeerd. Waar je als Batman moet proberen bijvoorbeeld de Joker te stoppen moet je als de Joker juist proberen je plannetje door te laten gaan. Dit is erg leuk gedaan en beide verhaallijnen kloppen ook met elkaar.

Batman en Robin

Qua gameplay is er in alle LEGO games eigenlijk nog niets veranderd. Je loopt nog steeds van het begin van een level naar het einde terwijl je onderweg LEGO dingen bouwt om obstakels te omzeilen en je verslaat vijanden die in blokjes uiteen klappen als ze dood zijn. Ook verzamel je nog steeds studs (geld) om extra’s te kopen zoals nieuwe personages of voertuigen. Verder kent LEGO Batman ook een centrale hub van waaruit je de levels kunt starten. Voor de Batman missies is dit de Batcave en voor de villains is dit Arkham Asylum (brings back some good memories). Ondanks dat er in de basis niets veranderd is, is LEGO Batman toch zeker de moeite om te spelen. Batman heeft namelijk als voordeel dat hij allerlei gadgets heeft waardoor de gameplay zelf lekker afwisselend is. In vergelijking met Indiana Jones wint Batman dus met gemak want die heeft namelijk alleen maar zijn zweep… Het feit dat LEGO Batman twee verhaallijnen kent zorgt er ook voor dat de game verfrissender is dan andere LEGO games.

LEGO Batman is de leukste LEGO game die ik tot nu toe gespeeld heb, maar waarschijnlijk ook meteen de laatste. Ik heb het concept nu wel gezien en de eerstvolgende LEGO game is er eentje van Harry Potter. Hoewel dat best leuke films zijn zoek ik het niet echt om er een game van te spelen. De enige LEGO game die ik nog WEL zou willen spelen is LEGO Jurassic Park, maar die zal er wel nooit komen…

-
1 Response so far
  1. Sj0time zei,

    Ik heb dit spel voor Daan gekocht,… was nog maar 7 Euro bij Bartsmit.com en ik had ooit de eerdere BCC aanbieding gemist. Leuk om te lezen dat jij dit deel het beste Lego spel vind.

    Posted on February 14th, 2010 at 13:56

Add your comment

You must be logged in to post a comment.