Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

New Super Mario Bros. Wii

Posted by Roy On January - 21 - 2010

New Super Mario Bros. Wii, vanaf nu New Mario, was voor mij de reden om in november weer een Wii te kopen. Hoe meer filmpjes ik van de game op internet zag hoe enthousiaster ik werd en uiteindelijk kon ik niet wachten tot mijn verjaardag. Na wat geklooi met Wii Sports (ik moest wachten tot New Mario bezorgd werd) kon ik eindelijk beginnen met Mario en zijn zoektocht naar Princess Peach.

New Mario gaat terug naar de oude Super Mario games die we kennen van de NES en Super NES, zowel qua gameplay als qua moeilijkheidsgraad. Weg is de toegankelijkheid van Mario op de DS en terug is het keihard afstraffen van mis-springen of een verkeerde timing. Voordeel is dat de game veel langer plezier biedt omdat je er langer mee bezig bent om hem uit te spelen, nadeel is dat het af en toe enorm frustrerend is en je hard gaat gillen naar je TV. Nou kan Femke hier wel om lachen, maar ik vond het af en toe ZWAAAAR irritant. Toch heb ik met plezier de game doorgespeeld, Bowser verslagen en de prinses weer gered. Het voelde goed, ik was erg blij toen ik in de luchtballon wegvloog en ik was weer een kind van acht die zijn eerste spelletje uitspeelde. Als ik er over nadenk is die vreugde en dat plezier nou precies dé reden dat videogames spelen een grote hobby van me is: fun.

New Super Mario

Je kunt ook met vier tegelijk spelen


In totaal zijn er acht gewone werelden in New Mario, elk met twee kastelen en in die kastelen een eindbaas. Deze eindbazen zijn de bekende Koopa Kids uit Super Mario Bros. 3. Helemaal aan het einde in de achtste wereld is het uiteraard Bowser zelf die je moet verslaan. In sommige werelden heb je bovendien nog Bowser Jr. die je moet verslaan op zijn luchtschip en de welbekende spookhuizen zijn ook weer aanwezig. Eigenlijk pakt New Mario alle goede elementen van eerdere Mario games om er één geweldige game van te maken die ook een eerbetoon is aan al die eerdere Mario-games.

Als je Bowser eenmaal verslagen hebt komt de bonuswereld beschikbaar, Star World. In deze wereld zijn acht losse levels die je vrijspeelt door alle stermunten uit de eerdere werelden te vinden. Wil je bijvoorbeeld level 9-1 spelen, dan moet je alle star coins in wereld 1 verzameld hebben. Op dit moment is 9-1 het enige level dat ik kan spelen, van alle andere werelden moet ik nog één of meerdere star coins vinden… Dit staat nog op mijn to do lijstje aangezien ik vijf mooie sterren bij mijn savegame wil hebben, maar dat gaat nog wel even duren vrees ik. Met sommige levels heb ik nu al moeite, laat staan als ik alle star coins en andere geheimen wil vinden! Eerst staan A Boy And His Blob en Lego Batman echter op het programma.

-

Add your comment

You must be logged in to post a comment.