Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Roy-O-Rama V2

Posted by Roy On January - 8 - 2010

Dames en heren, jongens en meisjes! Roy-O-Rama vierde onlangs haar één-jarig zelfstandige bestaan. In dat jaar is er veel gebeurd en is Roy-O-Rama uitgegroeid tot een website die dagelijks door tientallen mensen wordt bezocht. Ik ben hier natuurlijk heel blij mee en om dat te vieren is er een heel nieuwe versie van de blog gemaakt met allerlei nieuwe features. Allereerst is er natuurlijk het begewende-plaatjes-gedeelte! Hier staan de artikelen die ik graag extra aandacht wil geven, op dit moment mijn reisverhalen van New York en Brussel (Londen heeft de overstap helaas niet gehaald :’) ) en dit welkomsbericht. Ook de drie laatste berichten in de categorie games hebben een prominentere plek dan voorheen. Daarnaast is er een betere plek gevonden voor filmpjes, rechtsbovenin genaamd Roy-O-Rama TV en kunnen jullie mijn laatste foto zien die ik gemaakt en online gezet heb dankzij Flickr. Het mooie is dat ik binnen een minuut met mijn telefoon een foto kan maken en deze direct online kan zetten! Denk hierbij bijvoorbeeld aan live updates vanaf Mystery Land of een foto van wat ik op dat moment op mijn bord heb liggen.

In het hele land was het feest vanwege V2!

Over eten gesproken… Ik heb goed nieuws voor de culinaire bezoekers: de categorie eten en drinken is weer terug! Naast de beruchte reviews van wokrestaurants zal ik binnenkort ook eens wat schrijven over dingen die ik zelf in de keuken klaar maak, en dan niet het wekelijkse broodje ei… Weg is verder de categorie ‘in het kort’, daarvoor is namelijk Twitter in de plaats gekomen. Op dit moment staat deze nog vermeld als losse link, maar Twitter gaat nog volledig geïntegreerd worden. Ik heb trouwens gekozen voor Twitter vanwege de integratie met Facebook en Hyves en kan op die manier mijn blog veel meer onder de aandacht brengen door wederzijdse koppelingen. Lang leve Web 2.0!

Naast Twitter komen er nog meer kleine handige en totaal nutteloze features maar ik moet even bedenken wat precies leuk is. Buienradar zou bijvoorbeeld kunnen, maar dat is niet zo heel interessant eigenlijk behalve als ik op vakantie ben en het weer met jullie wil delen; een beetje zoals Maarten ook had op zijn wereldreis-blog. Door de overgang naar een nieuw uiterlijk zijn er wel wat zaken veranderd en dat zal het meest opvallen bij het teruglezen van oude berichten. De oude versie van Roy-O-Rama was namelijk 100 pixels breder wat betekent dat sommige plaatjes nu niet goed meer in de tekst passen. Ook zullen sommige plaatjes in bepaalde artikelen niet netjes meer in de tekst staan, maar ik heb geen zin om dat allemaal aan te passen eigenlijk… De meest gelezen artikelen zijn overigens wel aangepast vanwege de Google bezoekers. Mocht je nog dingen tegenkomen waarvan je misschien denkt dat het niet goed is, of als er dingen mis gaan, meldt dat dan! Ik zal dan kijken of ik het kan aanpassen.

Voor nu veel lees- en kijkplezier op het vernieuwde Roy-O-Rama!

Update:
Aangezien een groot deel van de bezoekers de kleuren te donker vond is dat nu aangepast. Van donkerblauw/zwart zijn we nu naar lichtblauw/wit gegaan! Een aantal items is echter nog niet mee overgezet en sommige stukken tekst moeten nog een ander kleurtje krijgen, maar 80% is zeker overgezet nu. Blijf maar komen met opmerkingen, feedback en suggesties! Ik neem jullie allemaal heel serieus natuurlijk :P

-
12 Responses so far
 1. Roy zei,

  Geen gezeur Gijs, het is feedback waar ik wat aan heb. Het probleem met plaatjes zal blijven aangezien die allemaal gemaakt zijn in de andere theme met een andere html code en ik heb geen zin om alle blogs aan te gaan passen. Dat ‘probleem’ faseert vanzelf uit.

  Eerst testen dan live gaan heb ik gedaan, maar er was veel commentaar over kleur (terecht) en toen heb ik te gehaast alles omgezet waardoor er nu wat dingen niet kloppen. Er zijn ook een aantal dingen browser afhankelijk, zoals bijvoorbeeld de overgang van de achtergrond kleur. Bij mij in FF3.5 en IE8 gaat dat mooi netjes, maar IE6 is een drama zag ik op werk. Daar past de sidecolumn niet eens! Maar goed, oude browsers worden niet ondersteund, ik ben geen HTML koning en dit kost me al best veel moeite :P

  De ruimte in sidebar 1 is bekend, maar ik weet nog niet hoe ik dat netjes aan kan passen… Wordt aan gewerkt! :D Ik ga ook de rest meenemen, maar veel dingen zijn van minder belang ook natuurlijk want ik wil ook wel weer ook nieuwe content gaan schrijven want daar draait het ook om natuurlijk!

  Nogmaals bedankt dus gewoon, feedback is altijd welkom!

  @ Jodi: Ja juf :P

  Posted on January 9th, 2010 at 22:38

 2. Lillie zei,

  Hij is al beter zo Roy! Zeker die featured artikelen die nu weg zijn creeren wat meer rust.

  Ik vind het nu alleen wel heel erg wit allemaal :’) Ik zou de achtergrond van de artikelen op de index heel licht blauw maken, zodat er iig bij de onderste artikelen kleurverschil zit tussen de posts en de achtergrond.

  Ik zou je zoekbalk boven de video plaatsen, of de invulbalk gewoon standaard wit maken. Nu ziet het er een beetje onduidelijk uit en ook niet in lijn met de rest. En je sponsors en laatste reacties kolom staan niet op dezelfde hoogte… Heb je geen mogelijkheid om een deel van die kolommen samen te voegen tot 1 kolom? Dat je twitter en misschien de laatste foto breder laat zien? Zeker Twitter blijft eruit zien als een puinhoop zo met al die linkjes er doorheen, dat heeft gewoon breder de ruimte nodig.

  Voor smileys kan ik je Custom Smileys van Crazy Loong aanraden, dat werkt bij mij heel goed!

  Posted on January 10th, 2010 at 03:48

Add your comment

You must be logged in to post a comment.