Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

X-Men Origins: Wolverine

Posted by Roy On January - 18 - 2010

Ergens vorig jaar draaide X-Men Origins: Wolverine in de bioscopen en ondanks dat ik een X-Men en Wolverine fan ben viel die film me een beetje tegen. Dit kwam gedeeltelijk doordat het gebaseerd is op Origins (joh…) en ik die hele serie niet kende. Er werd dus van alles verteld over Wolverine terwijl de kracht van zijn personage in de gewone X-Men serie juist is dat hij zich niets kan herinneren… Maar goed, als ik er aan terug denk was het gewoon een toffe film met gave special effects.

Bij een grote bioscoop-release hoort natuurlijk ook een videogame en bij Wolverine dus niet anders. Normaal gesproken zijn games gebaseerd op films niet echt om over naar huis te schrijven, maar Batman: Arkham Asylum toonde dat het ook anders kan. Nu is X-Men Origins: Wolverine niet van hetzelfde niveau als B:AA, maar het is gewoon een prima game. Qua opzet gebruikt de game het standaard versla-alle-vijanden-principe en het doet niets nieuws. Je vecht je door de game als in God of War, je lost puzzels op als in Zelda, je beklimt gebouwen als in Tomb Raider en je gebruikt je zesde zintuig als in Batman. Als je alles bij elkaar gooit heb je op papier een sterke formule, maar het is het allemaal nét niet. Er zijn maar weinig écht verschillende vijanden, de puzzels zijn allemaal vrij simpel en je zesde zintuig wordt vrij weinig gebruikt.

Wolverine is kampioen neger werpen


In de game volg je, uiteraard, hetzelfde verhaal als in de film en je gaat ook heen en weer in de tijd. Een gedeelte speelt zich ‘nu’ af en een gedeelte speelt zich af tijdens de missie in Afrika. Iedereen die de film heeft gezien weet ook welke eindbazen je tegen gaat komen: Creed en Dead Pool onder andere dus. In de game zitten echter nog twee extra eindbazen verwerkt die je meerdere keren tegenkomt. Dit is eigenlijk heel goedkoop, want de tactiek om ze te verslaan verandert totaal niet. Ze krijgen geen upgrades of andere moves, nee ze worden simpelweg sterker, of ze komen met vier tegelijk. Beeeeetje jammer natuurlijk.

Maar goed, al met al is het een vermakelijke game die de elf euro die ik er aan uitgegeven heb meer dan waard is. Het is nergens bijzonder of vernieuwend en soms wat eentonig en goedkoop, maar het speelt wel lekker weg en je scoort 700 gamerpoints in één speelbeurt. Daarnaast is Wolverine gewoon één van de coolste characters aller tijden! Binnenkort toch maar eens kijken of de film op Blu Ray al een schappelijke prijs heeft bereikt…

-
1 Response so far
  1. L'enfant terrible zei,

    De film was echt geweldig,… erg goed gedaan. Dit zie ik mezelf niet zo snel kopen! 700 punten in 1 beurt,…. hahahaha,… dat is echt veel!

    Posted on January 18th, 2010 at 20:22

Add your comment

You must be logged in to post a comment.