Roy-O-Rama

Videogames… en meer!

Internet

Posted by Roy On February - 18 - 2010

Ergens midden jaren ’90, toen ik mijn nickname en e-mailadres aanmaakte ging ik elke zaterdagmiddag naar de grote bibliotheek in Den Bosch om daar te gaan internetten omdat internet thuis nog vrij speciaal was. Hotmail, HappyPuppy en Altavista waren sites die ik regelmatig bezocht en daarvan is op dit moment alleen Hotmail nog van over. Toen we eind jaren ’90 thuis ook internet kregen ging ik aan de slag met Napstar en ICQ en ook deze twee zie je tegenwoordig niet meer terug in Huize Roy-O-Rama.

Wat ik dan wel op internet doe? Nou, behoorlijk veel! Het is een beetje nutteloos om AL mijn bookmarks hier te posten dus zal ik een standaard ‘rondje internet’ vertellen. Ik begin altijd met het lezen van mijn mail, Hotmail (vooral reclame), Gmail (persoonlijke mail), TU mail (school gerelateerde zaken) en Roy-O-Rama mail (spam met zo af en toe een persbericht). Als ik hiermee klaar ben ga ik naar het forum van FOK! om even bij te lezen in de verschillende topics die gaan over games. Hierna is het tijd voor het rondje game-nieuws wat ik van vier sites haal: Eurogamer, Edge-Online, Gamefront en Insidegamer.

Eenmaal op de hoogte van het normale game-nieuws is het de beurt aan mijn sociale netwerken om te kijken wat vrienden en kennissen allemaal bezighoudt. Dat betekent dus Twitter, Hyves en Facebook. De grootste hype omtrent deze netwerken is echter wel een beetje gezakt en langer dan vijf minuten ben ik er niet mee bezig. Wel vind ik het leuk om via Facebook te kijken wat vrienden hebben gespeeld op PlayStation en/of Xbox en welke trophies ze gehaald hebben of welke trophy juist niet… Zo heb ik bijvoorbeeld nog steeds geen Platinum trophy gezien bij Hemmo! In deze categorie vallen overigens ook alle blogs van bekenden, en deze kun je vinden in de kolom rechts van deze tekst. Denk hierbij aan de blog van Maarten over zijn wereldreis.

We naderen bijna het einde van een volledige ronde en ik ben inmiddels aangekomen bij de webcomics. In totaal lees ik er elke dag 8, maar ze worden helaas niet allemaal dagelijks vernieuwd. Toppers zijn Garfield, Penny Arcade en Cyanide & Happiness. Voor Garfield bestaat trouwens ook een programma (‘app’ desnoods) waarbij automatisch de nieuwste comic geladen wordt. Superhandig!

De laatste site waar ik echt goed voor ga zitten is NeoGAF. Dit is een Amerikaans forum waar game-nieuws gemaakt wordt en waar er zoveel gamers bij elkaar zitten dat je alles kunt lezen wat je wilt over games. Verkoopcijfers, ervaringen met games (ook als ze enkel nog in Japan zijn verschenen), geruchten, aankondigingen van aankondigingen en natuurlijk alle photoshops. Het is veruit het meest informatieve forum voor games maar ook veruit het forum dat het verst van het pad verwijderd is. Aanrader voor iedereen die wat meer dan gemiddeld geïnteresseerd is in games!

Sites die niet standaard in het rondje zitten maar wel een eervolle vermelding verdienen zijn Budgetgaming (vind de goedkoopste winkels voor jouw games), Mijn ING (online bankzaken regelen) en NOS Teletekst (teletekst, maar dan online!).

Mobiel internet
Een speciaal stukje gaat over mobiel internet op mijn telefoon. Sinds begin begin 2009 is dit bij mij echt ‘doorgebroken’ en gebruik ik het vrijwel dagelijks zoals bijvoorbeeld in de trein en in de pauze op werk. Sites die ik op mijn mobiel bezoek komen voor een groot deel overeen met de sites die ik thuis bekijk, alleen dan in een kalere versie. Ook zijn het er veel minder in aantal: Facebook, Hyves, Budgetgaming, FOK! en mijn mail. Enige site die ik eigenlijk alleen mobiel bezoek is nu.nl. Als ik thuis nieuws lees doe ik dat vrijwel altijd via de online teletekst, maar onderweg is dat te traag dus gebruik ik nu.

-
3 Responses so far
 1. Lillie zei,

  Opvallendste afwezige is GeenStijl, dat is toch wel een leuke toevoeging aan het internetrondje geweest bij mij. Daarnaast bezoek ik ook dagelijks path├ę.nl (over het algemeen zelfs meerdere keren per dag) en ook mobiel is dat mijn meest bezochte site :’) Als gamesite bezoek ik eigenlijk alleen PSfocus dagelijks. Die hebben vrijwel al het PlayStationnieuws en dat is eigenlijk het enige wat ik volg momenteel. Wekelijks breng ik een bezoekje aan de wiki-startpagina om de rare feitjes en interessante pagina’s in de spotlight te lezen en bij echte verveling kijk ik even rond op 4chan /b/

  En natuurlijk bezoek ik tig keer per dag mn farmville op faceboek om de koeien te melken en mn gewassen te oogsten en nieuwe te planten :’)

  Posted on February 18th, 2010 at 14:30

 2. L'enfant terrible zei,

  Heerlijke blog! Eens over Geenstijl overigens Lillie. Mijn dagelijks rondje in willekeurige volgorde is als volgt:

  FOK!, DivxNL, Break, Dumpert, Leenks, Nurbilder, Facebook, Tumblr, Roy-o-Rama, Telegraaf, Eurogamer, Budgetgaming, Kotaku, Lenfantterrible, Gamersyde, Geenstijl.

  @Roy,… je kan lenfantterrible gewoon als main link houden hoor. Mijn Tumblr heeft geen adsense :o ;)

  Posted on February 21st, 2010 at 22:06

 3. B. zei,

  B’s wereld eigenlijk alleen. 8-)

  Posted on February 24th, 2010 at 12:12

Add your comment

You must be logged in to post a comment.